boek je vakantie bij de ANWB

Heb je een dagje Tilburg op de planning staan en nog geen idee hoe je invulling kunt geven aan de dag? Zin in een mysterieus uitje in Tilburg? Bezoek Doloris meta maze.

 

Inhoud

Lunchen bij restaurant Waanzinnig

Kom je met het OV? Dan is restaurant Waanzinnig een ontzettend goed lunch plekje! Bij dit restaurant geniet je van de lekkerste gerechten terwijl je ook nog een goed doel ondersteunt: het restaurant word namelijk gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lunchen bij dit restaurant is dus niet alleen goed voor de maag maar ook goed voor je medemens (en je portemonnee want de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend!)

Tip: via Social Deal is er weleens een coupon beschikbaar voor een lunch bij Restaurant Waanzinnig of een andere leuke tent in Tilburg!

 

Zin in een mysterieus uitje in Tilburg? Bezoek Doloris

Om de dag verder invulling te geven bezochten wij het meest mysterieuze stukje van Tilburg… Doloris!

Doloris meta maze is niet zomaar een doolhof: het is een kunstwerk op zich. Het mysterie begint al bij de ingang: je komt binnen in een soort gang waar zich 2 apparaten aan je  opdringen om aangeraakt te worden en zo meer te komen te weten over het doolhof. Deze apparaten zijn ook geschikt voor het scannen van de tickets (handig!)

Als het apparaat zijn verhaal heeft gedaan en jouw tickets heeft gescand, krijg je per ticket een mysterieus muntje… daarover later meer.

Vervolgens loop je door naar de liften (die overigens erg groot en kunstzinnig zijn!) en kom je aan op de eerste verdieping.

Allereerst huur je een kluisje of een opbergzakje om je spullen in op te bergen. Je mag namelijk helemaal niets meenemen in de beleving behalve je muntje en een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Wel belangrijk om te weten: huur je een kluisje, dan moet je ook je bankpas bij je houden. Het is dus aan te raden om iets aan te doen met zakken.

Daarna mag je door naar de lounge. Hier kun je een lekker drankje bestellen, genieten van de kunstzinnige omgeving, praten met nieuwe mensen en een kijkje nemen bij de merchandise van Doloris.

Het wachten begint… Je weet namelijk niet wanneer je word opgehaald om daadwerkelijk bij het doolhof naar binnen te mogen. Belangrijk is vooral dat je de hele tijd ontspant!

Uit een deur komt er af en toe een mysterieus karakter gekleed in een soort gewaad die iemand meeneemt. Mocht jij aan de beurt zijn dan wordt je bij de hand genomen door dit karakter en gevraagd worden om een blinddoek om te doen. Aan de hand word je door een gang en een lift geleid en vervolgens achtergelaten in een ruimte waar je je muntje in een soort machine kunt laten vallen om vervolgens een deur open te maken.

Daarna begint de beleving en mag je verwachten dat je in een geheel nieuwe wereld terechtkomt. Er is van alles te beleven en ik raad je zeker aan om zo lang mogelijk te blijven, want als je eenmaal de uitgang gevonden hebt en uit de beleving stapt kun je niet meer terug.

Er is ook een rooftopbar waar je een leuk uitzicht hebt op Tilburg en kunt genieten van een lekker hapje en drankje.

Wij doen niet aan spoilers en het doolhof is iets wat je vooral zelf moet ontdekken… Dus, zoek jij binnenkort het mysterie op in Tilburg?

 

Algemene informatie Doloris meta maze

Adres: 

Doloris Meta maze

Spoorlaan 21C

5038 CB Tilburg

Tel: 013 208 4058

 

Openingstijden: 

Check altijd de actuele openingstijden, omdat deze nog wel eens kunnen veranderen.

Maandag – Vrijdag: 9:30 – 22:00 uur

Zaterdag 9:30 – 23:00 uur

Zondag 9:30 – 20:00 uur

 

Entree

De prijs varieert van 19- 25 euro. Afhankelijk van dag van de week en het seizoen.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in