boek je vakantie bij de ANWB

Als je in Praag bent mag een bezoek aan het Nationale Museum van Praag niet ontbreken. Alleen al de buitenkant van het Národní muzeum is heel indrukwekkend. Binnen in het museum kijk je je ogen uit in de verschillende museumzalen. Ontdek nu meer over het Nationaal Museum Praag.

Inhoud

Bezoek brengen aan Praag

In juni ben ik samen met mijn dochter een paar dagen in Praag geweest. Je hebt over onze reis ernaartoe per trein van GreenCityTrip al kunnen lezen. Een echte aanrader als je geen zin hebt in de stress van luchthavens of gewoon op je gemak wil reizen. Het aanbod wordt uitgebreid met meer bestemmingen, zodat je naar nog meer steden kunt.

Eenmaal in Praag aangekomen hadden wij direct al onze eerste activiteit, namelijk een fietstour van Mijn Praag Tours. Een echte aanrader als je de stad op een andere manier wil leren kennen. Vooral als je kiest voor de Verborgen Parels van Praag fietstocht. Wat je absoluut niet mag overslaan in Praag is authentiek Tschjechisch eten en de vele historische bezienswaardigheden.

Praag is de perfecte bestemming voor een korte stedentrip. Ideaal dus als je een lang weekend vrij bent of net als wij met de trein naar je plaats van bestemming reist. Houd er wel rekening mee dat Praag in tegenstelling tot andere delen van het land bijzonder toeristisch is en dat je dit ook in de prijzen terugziet. Zo heel goedkoop is het namelijk niet meer.

Bezoek het Nationale Museum van Praag museumhal 2

Bezoek het Nationale Museum van Praag

Inmiddels ben ik al naar een aantal musea van formaat geweest. Zo bezocht ik het National History Museum in New York en in Londen. In Duitsland in München om precies te zijn heb ik het Deutsche Museum bezocht. Allemaal grote musea met naam die echt de moeite van het bezoeken waard zijn. Voor veel musea heb je zelfs aan een dag niet genoeg, omdat deze zo groot en uitgebreid zijn, waardoor je keuzes moet maken.

Bezoek het Nationale Museum van Praag museumhal
Imposante museumhal Praag

 

Het Nationale museum van Praag heeft veel weg van de National History musea in New York en Londen. Aan de buitenkant is het een immens imposant gebouw waar je eigenlijk niet omheen kunt. Overigens bestaat het museum officieel uit meerdere gebouwen, maar wij hebben ons tijdens ons bezoek beperkt tot het hoofdgebouw. Hier waren we een aantal uren zoet en we hebben echt genoten van ons bezoek.

Bezoek het Nationale Museum van Praag levensgrote dieren
Levensgrote opgezette dieren

Het museum is leuk voor alle leeftijden, zelfs tieners kunnen hier hun ogen uitkijken en genieten. En dat wil wat zeggen, want pubers kunnen redelijk lastig zijn om te vermaken. Ook voor kleine kinderen is het museum heel leuk, omdat er heel veel te zien is. Door de grote variëteit is het niet saai en leer je over de meest uiteenlopende zaken.

Bezoek het Nationale Museum van Praag vogels
Opgezette vogels

Als je ooit een National History museum hebt bezocht zal je veel overeenkomsten zien. Je loopt door verschillende zalen, elk met een specifiek thema. De thema’s veranderen deels, afhankelijk van de tentoonstelling die op dat moment beschikbaar is.

Bezoek het Nationale Museum van Praag koets

Bezoek het Nationale Museum van Praag kleding en muziek

Tijdens mijn bezoek was er een (permanente) tentoonstelling over WOII. Niet zo gek, want zoals je al eerder kon lezen in mijn artikel over de fietstour door Praag, speelde de stad een belangrijke rol tijdens de bezetting.

Bezoek het Nationale Museum van Praag tentoonstelling WOII

Daarnaast zijn er verschillende ruimtes met opgezette dieren in hun omgeving, maar ook een kamer vol met de mooiste stenen. Daar keek ik echt mijn ogen uit. Nooit geweten dat er zulke kleurrijke stenen bestaan. Ook leer je hier meer over de oudheid, wapens uit de oudheid, kleding en nog veel meer. Kortom een educatieve manier om je dag door te komen als het buiten te warm is of juist te koud of regenachtig.

Bezoek het Nationale Museum van Praag stenen

Het museum heeft een kleine souvenir shop en een klein restaurant waar je drinken kunt kopen en allerlei lekkere gebakjes. Hier hebben we ook de Tsjechische specialiteit sladké kremrole geprobeerd. Een zoet roomhoorntje gevuld met gezoete slagroom. Het hoorntje zelf is gemaakt van zanddeeg. Het was wel lekker, maar ook erg zoet. De sladké kremrole kun je overigens op verschillende plekken kopen.

Bezoek het Nationale Museum van Praag kremrole

Zoals gezegd bestaat het museum officieel uit meerdere gebouwen, maar wij hebben ons voor ons bezoek beperkt tot één gebouw.

Bezoek het Nationale Museum van Praag buitenkant gebouw
Zijkant van het imposante gebouw

 

Algemene informatie Nationale Museum van Praag

Mocht je het museum zelf willen bezoeken, hieronder vind je nog algemene informatie. Vanaf 30 augustus tot en met 2 september 2022 is het gebouw gesloten vanwege technisch onderhoud, daarna is het museum weer dagelijks te bezoeken.

 

Entree: 250 Kč voor kinderen tot 15 jaar, 65+ en studenten is de prijs 150 Kč

Openingstijden: dagelijks geopend van 10:00 – 18:00 uur

Adres: Václavské náměstí 68, Praha 1

E-mail: nm@nm.cz

Phone: +420 224 497 111 (reception)

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in