Gebruik in plaats van een chemisch middel, een zelfgemaakt en natuurlijk middel tegen vlooien en teken. Niets is zo vervelend en schadelijk voor de gezondheid van je hond als vlooien en teken. Met onderstaand natuurlijk middel bescherm je je hond tegen teken en vlooien. Makkelijk en bovendien snel zelf te maken.

 

Vlooien bij honden

Vlooien zijn parasieten die zich graag nestelen tussen de warme vacht van honden. Hier kunnen ze ongestoord leven van het bloed van hun gastheer. Besmetting met vlooien uit zich door het veelvuldig krabben van de hond. Ook kleine zwarte stukjes tussen de vacht van de viervoeter duiden op vlooien. Honden kunnen ondanks optimale hygiëne toch vlooien krijgen. Omdat vlooien zich razendsnel vermenigvuldigen moet je een vlooienplaag vermijden. Bovendien kunnen vlooien overspringen naar mensen. Op lange duur kunnen vlooien lintwormen veroorzaken bij honden. Regelmatig de vacht van je hond controleren met een vlooienkam kan erger voorkomen.

natuurlijk middel tegen vlooien en teken vlo

Teken bij honden

Teken zijn eveneens parasieten die zich vooral in struiken en gras ophouden. Eenmaal op de vacht van de hond bijten zij zich in de huid vast en kunnen zij voor gezondheidsproblemen zorgen. Het is van groot belang om de hond minstens eenmaal per week handmatig te controleren op teken! Een niet verwijderde teek kan de volgende ziektes bij de hond veroorzaken: Lyme, ehrlichiose en babesiose. Laatstgenoemde kan, indien niet behandeld, de dood tot gevolg hebben! Let op: teken kunnen ook op mensen afkomen, waar ze eveneens de ziekte van lyme kunnen veroorzaken.

 

natuurlijk middel tegen vlooien en teken teek

 

Vlooien en teken voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor de besmetting van honden met teken en vlooien. Onderstaand huismiddel is dan ook bedoelt om een toekomstige besmetting te voorkomen. Mocht de hond toch besmet zijn met vlooien of teken, behandel deze dan als volgt:

– Was de hond met een oplossing van neemolie en water. Even in laten trekken en vervolgens afspoelen

– Verwarm azijn, laat deze afkoelen en smeer dit mengsel op de hond. Enkele uren in laten trekken, de hond goed wassen en weg zijn alle vlooien

– Teken kunnen verwijderd worden met speciale tekentangen, die verkrijgbaar zijn bij dierenspeciaalzaken

Alhoewel veel mensen zweren bij knoflook is knoflook voor honden uit den boze! Knoflook bevat bepaalde stoffen die schadelijk zijn voor het bloed van de hond. Geef dus nooit knoflook aan je hond!

 

 

Benodigdheden natuurlijk middel tegen vlooien en teken

Vooraf een kleine waarschuwing: gebruik dit middel NIET bij katten, katten overlijden na het gebruik van tea tree olie!!!

– 1 deel Theeboomolie (tea tree oil)
– 1 deel Lavendelolie
– 1 deel Geraniumolie
– 1 deel Pepermuntolie
– 1 deel Origanumolie
– 1 deel Rozemarijnolie
– 1 deel Eucalyptusolie
– 2 delen Citroenolie
– 10 delen Zonnebloemolie (koud geperst)
– 1 schone sprayfles

Bereiding

Meng alle etherische olieën door elkaar en spray dit olie op de huid (ook geschikt voor mensen, beschermd tegen teken!). Om de paar uur herhalen. Biedt bescherming tegen teken en vlooien dankzij de etherische olieën. Onschadelijk voor mens en dier. Veilig te gebruiken, ook voor langere tijd.

 

natuurlijk middel tegen vlooien en teken puppie

 

Welk middel gebruik jij om je hond te beschermen tegen vlooien en teken? Laat het me weten.

 

Dier algemeen

Dokteronline.com

4 REACTIES

  1. Ineteressant en leerzaam artikel.
    Wij gebruiken tickless een apparaatje wep pplke hoge tonen uitzend. Om de halsband aangebracht is het ca een jaarwerkzaam. Op de website is het makkelijk te vinden. Im de dierenzaak ook te koo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.