boek je vakantie bij de ANWB

Maak je eigen hondenshampoo, eenvoudig en snel. Een DIY shampoo voor honden maken is niet alleen makkelijk, het voorkomt bovendien dat je hond in aanraking komt met allerlei chemicaliën die zeker niet goed zijn voor de gezondheid van je hond. Met onderstaande tips heb je je eigen diy hondenshampoo.

 

Inhoud

Zelfgemaakte hondenshampoo

Deze shampoo is voor elke hond geschikt en kan 1x per week gebruikt worden om de vacht van je trouwe viervoeter mooi te houden.

 

Benodigdheden

250 ml Appel cider azijn

2 eetlepels Citroen afwasmiddel

2 eetlepels Pure Aloë Vera

Flesje of potje

 

Zo maak je zelf hondenshampoo

Doe alle ingrediënten in het potje of flesje, even flink schudden en de shampoo is gereed voor gebruik. De shampoo kan ook bewaard worden op een donkere plaats op kamertemperatuur.

 

 

DIY Shampoo voor honden met droge huid

Heeft je hond last van een droge huid? Maak dan onderstaande shampoo, speciaal voor honden met een droge huid.

 

Benodigdheden

250 ml Citroen afwasmiddel

250 ml Witte Azijn

75 ml Glycerine

1 liter Water

Grote schone (plastic) fles

 

Zo maak je shampoo voor honden met droge huid

Doe alle ingrediënten in het potje of flesje, even flink schudden en de shampoo is gereed voor gebruik. De shampoo kan ook bewaard worden op een donkere plaats op kamertemperatuur.

 

 

Weg met stinkende hondenvacht

Heeft je hond last van een sterk ruikende vacht? Met onderstaand ‘recept’ maak je een spoeling die de vacht van je hond heerlijk laat ruiken.

 

Benodigdheden

500 ml Water

2 – 3 druppels Etherische olie (naar keuze)

Pan

Fles

 

Zo maak je de hondenspoeling

Kook het water en laat dit een beetje afkoelen. Voeg de etherische olie naar keuze toe en laat verder afkoelen. Schenk het over in de fles en bewaar het in de koelkast.

Voor gebruik wordt de hond eerst gewassen. Na het wassen de hond flink afspoelen met schoon water en de hond zichzelf flink laten uitschudden. Vervolgens kan de spoeling op de vacht gedaan worden. Uitspoelen niet nodig.

 

De tekentijd komt er weer aan. Wist je dat je teken en vlooien op ook natuurlijke manier kunt behandelen? Dat is ideaal, want daarmee hoef je je hond niet te behandelen met chemische middelen.

 

DIY shampoo voor honden 1

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in