boek je vakantie bij de ANWB

Ken je het programma: ‘Help, mijn man is klusser?’ Goed nieuws, je hebt als vrouw helemaal geen man nodig voor klusjes. Met het juiste product kun je gewoon zelf aan de slag gaan en de meest voor de hand liggende klussen zelf oplossen. Ontdek nu welke onmisbare producten voor de klussende vrouw jij nodig hebt.

 

Inhoud

Vrouwen die klussen

We leven in een wereld waarin vrouwen steeds meer dingen doen die vroeger over werden gelaten aan mannen. En dat is niet zo gek, want heel veel dingen kunnen vrouwen (minstens) net zo goed als elke willekeurige man. Natuurlijk hoef je niet als een bouwvakker rond te lopen en het zware werk te doen, maar kleine klussen in en om rondom het huis kun je prima doen als vrouw.

Klusjes die je als vrouw perfect aan kunt pakken, zijn klussen waarbij je niet al te zwaar moet tillen of kleine meubels in elkaar moet zetten. Prima als je wel zwaar wil en kunt tillen, maar als je een partner hebt kun je dat perfect aan hem overlaten. Alhoewel je grote meubels ook zonder hulp in elkaar kunt zetten (spreek uit ervaring) is het toch raadzaam om dit samen met iemand anders te doen. Doe je dit niet, dan moet je echt een goed stappenplan hebben en goed multitasken. Je moet namelijk meubelpanelen op hun plaats houden en tegelijkertijd schroeven of hameren om alles in elkaar te plaatsen zonder dat het valt (en beschadigd).

 

Onmisbare producten voor de klussende vrouw

Voor het klussen heb je een aantal onmisbare producten nodig. Producten die het klussen makkelijker maken en ervoor zorgen dat je de klusjes veilig uit kunt voeren.

 

Montagelijm

Absoluut onmisbaar voor de meest uiteenlopende klussen in huis is supersterke montagelijm. Met montagelijm kun je al heel veel klussen van je lijstje schrappen. De lijm wordt gebruikt in plaats van schroeven of een hamer. Ideaal als je geen gereedschap bij de hand hebt en toch bijvoorbeeld die leuke kapstok aan de muur wil hangen of een reparatie uit wil voeren. Let op de verpakking, daarop staat het draagvermogen aangegeven. Het voordeel is dat de montagelijm ook tegelijkertijd gebruikt kan worden als kit om iets af te dichten.

Zelf heb ik de montagelijm gebruikt om de lades van mijn tweedehands verkregen kast te lijmen. De lades vielen van ellende uit elkaar, terwijl de kast zelf onwijs stevig is. Zonde om weg te gooien dus. Daarom ben ik met montagelijm aan de slag gegaan om de achterkant te lijmen. Binnen 24 uur was alles super stevig op elkaar gelijmd en de lades kunnen nu weer optimaal belast worden zonder uit elkaar te vallen. De maximale belasting van deze montagelijm is maar liefst 350 kg!

 

Daarnaast lagen ook wat laminaat afwerkplinten los. Iets waar ik me al lang aan ergerde, maar je hebt van die klussen die je maar uit blijft stellen, terwijl het eigenlijk heel simpel op te lossen is. Dus na de lades heb ik de montagelijm gepakt en ben ik alle losse plinten gaan lijmen. Ideaal! De montagelijm hecht heel goed op elke schone ondergrond en nu zijn alle plinten muurvast bevestigd! Hier vind je een handleiding hoe je zelf plinten kunt plakken.

Onmisbare producten voor de klussende vrouw producten

 

Kleine tip: mocht je de lijm als kit gebruiken, zet dan een kleine bakje met een beetje water en afwasmiddel naast je neer. Als je de montagelijm op het oppervlak hebt gespoten dompel je je vinger in het bakje met water en afwasmiddel. Ga met de natte vinger over de lijm/kit en je krijgt een glad oppervlak, zonder dat je vingers vies worden en in aanraking komen met de lijm. Mocht je toch montagelijm op je vingers hebben of komt de lijm onder de plinten vandaan? Dan bestaan er ook handige doekjes waarmee je de montagelijm zo wegwist.

Onmisbare producten voor de klussende vrouw doekjes

Gereedschap

Naast allround montagelijm die eigenlijk voor de meeste klussen ingezet kan worden, is het handig om wat basis gereedschap in huis te hebben. Denk daarbij aan een hamer, schroevendraaiers (kruis en platte kop) en inbussleutels in verschillende maten. Dat laatste heb je vooral nodig voor het in elkaar zetten van meubels, al zitten bij de meeste bouwpakketten de juiste inbussleutels in de verpakking. Een stanleymes is ook een must have, aangezien je dat ook kunt gebruiken voor het openen van een tube montagelijm, opensnijden van meubelpakketten en nog veel meer.

Daarnaast is het handig om wat schroeven en spijkers in verschillende maten in huis te hebben. In je gereedschapskist mag ook een rolmaat niet ontbreken. Meten is weten en zonder maten weet je niet of de gewenste kast daadwerkelijk gaat passen. Verder is het handig om een boor-schroefmachine in huis te hebben, mocht je toch moeten boren. Tot slot is een combinatietang ideaal voor kleine en grote klussen.

 

Ladder

Een ladder is eigenlijk voor elk huishouden een must. Al zou je het alleen maar gebruiken voor het verwisselen van een lamp. Zorg wel voor een goede ladder of een stevige huishoudtrap. Hoe hoog deze moet zijn ligt aan je eigen lengte en waar je deze voor gaat gebruiken. Overigens kun je een huishoudtrap of ladder ook perfect gebruiken voor huishoudelijke klusjes zoals ramen zemen en schoonmaken van het plafond.

 

 

Klusbenodigdheden voor vrouwen

Zoals je ziet kom je met een goede montagelijm die je ook als kit kunt gebruiken al een heel eind. Als je dan ook nog een kleine gereedschapskist in huis hebt met wat basis klustools en een ladder, dan heb je voor de meest voorkomende klussen in huis geen man nodig. Je redt je dan als klussende vrouw prima zelf.

 

Onmisbare producten voor de klussende vrouw montagelijm

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in