boek je vakantie bij de ANWB

Wil je graag een ontbijt buiten de deur? Hier ontbij je voor een prikkie. Soms is het nodig om de sleur van alledag te doorbreken en buitenshuis te eten. Natuurlijk kan dat in de avond, heerlijk dineren in een goed restaurant. Maar wil je eens iets anders? Ga dan buiten de deur ontbijten. Met deze tips geniet je van een heerlijk en vooral low budget ontbijt.

 

Inhoud

Ontbijten buiten de deur steeds populairder

In Amerika is het eigenlijk heel gewoon: ontbijten buiten de deur. Op weg naar kantoor loop je even snel één van de vele restaurants binnen voor een goed belegde bagel en een kopje koffie. Hier in Nederland en ook in ons buurland België ontdekken steeds meer mensen het ontbijten buiten de deur. Deze nieuwe trend wordt volgens het AD extra onderstreept door het Deense hygge gevoel en social media.

Daarnaast is het voor veel bedrijven eigenlijk een gat in de markt, want zeg nou zelf voor dit bedrag trek  je ZZP’ers, maar ook studenten en gepensioneerden die jouw bakkerij, winkel enz. als nieuwe ontmoetingsplek gebruiken. De winstmarges zijn veel groter dan op een uitgebreid diner en dus ontstaat er een win-win situatie zowel de bedrijven als de consument.

 

Ontbijten buiten de deur? Hier ontbijt je voor een prikkie

Hieronder vind je een lijst met winkelketens, fastfoodrestaurants en andere aanbieders waar je je dag met een ontbijt kunt genieten. Doe eens wat anders, begin je dag met een maaltijd buitenshuis.

 

Ikea ontbijt

Het is al jarenlang populair, het ontbijt van Ikea. Niet zo gek als je bedenkt dat je tot voor kort voor slechts 0,99 Euro kon genieten van een lekkere croissant. Daarnaast kun je ook kiezen voor pannenkoekjes en een omelet. Let op: het aanbod kan verschillen per filiaal.

Wanneer: doordeweeks en zaterdag van 9:00 – 10:30 uur m.u.v. Amsterdam, daar geldt 9:30 – 10:30 uur

Zondag verschilt per vestiging, zie voor meer informatie de website van Ikea

 

McDonalds ontbijt

Diverse fastfoodketens bieden een ontbijt aan en dat geldt ook voor McDonalds. Bij McDonalds kun je elke dag tot 11:00 uur genieten van een ontbijt. Het ontbijt menu bestaat uit een McMuffin naar keuze met een warme of koude drank naar keuze. Daarnaast kun je ook kiezen voor een losse muffin met verschillende soorten beleg, een pancake met stroop of Nutella of een croissant met boter en jam of Nutella. Warme dranken zoals koffie en chocolademelk zijn ook los verkrijgbaar. Van alle restaurants in Nederland bieden ongeveer 200 het ontbijt menu aan. Wil je bij McDonalds gaan ontbijten? Check dan eerst met de restaurantfinder of jouw McDonalds meedoet met deze actie.

 

Subway

Subway biedt jou eveneens de mogelijkheid om buitenshuis te ontbijten. Je hebt daarbij de keuze uit een sub met bacon, ei en kaas, met ei en kaas, met ham, ei en kaas of als je iets extra’s wilt met steak, ei en kaas. De getoaste sub maak je natuurlijk af met toppings naar keuze. Een drankje erbij kan, maar kost wel extra. De prijzen variëren van € 4,00 – € 7,00 afhankelijk of je kiest voor een broodje van 15 of 30 cm. Hier komt dan nog eventueel een drankje extra erbij. Misschien niet goedkoop, maar wel weer een keer iets anders als thuis zitten ontbijten. Meer informatie vind je op de website van Subway.

 

Hema

Geen zin om bij een fastfoodketen je ontbijt te nuttigen? Ga dan naar de Hema. Bij Hema filialen met een restaurant kun je voor slechts € 2,00 genieten van een heerlijk ontbijt. Voor dit bedrag krijg je : een vers kopje koffie, een glas verse jus d’orange, een croissantje, jam en een broodje ei. Wil je iets uitgebreider ontbijten? Ook dat kan bij Hema. Kies dan voor het pick & mix ontbijt. Je stelt je eigen ontbijt samen en betaalt voor het aantal producten dat je kiest. Meer informatie over het ontbijt van Hema vind je op de website.

 

Intratuin

Een heel ander en leuk alternatief voor ontbijten thuis is ontbijten bij Intratuin. Dit heb ik zelf vorig jaar gedaan met mijn dochter en haar vriend en dat was niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezellig. Het ontbijt kun je tot 10:30 uur bestellen. Voor € 3,95 per persoon geniet je van een broodje, een pistoletje, plakje kaas, appel, jam, margarine en een gekookt eitje. Koffie of thee zat er toen niet bij en dat is volgens mij nog steeds zo. Voor kinderen is er een apart ontbijt, met natuurlijk iets minder eten, maar er zit wel drinken bij. Kijk altijd even of de vestiging bij jou in de buurt een restaurant heeft.

 

Ontbijt jij ook wel eens buiten de deur en waar eet je dan het liefst?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in