boek je vakantie bij de ANWB

Het is alweer even geleden dat ik twee nagellakjes van het merk Zoya heb gekregen. De nagellak Zoya is inmiddels uitgebreid getest en vandaag lees je in mijn review Zoya nagellak BIG10Free of wij tevreden zijn over de nagellak of niet.

 

Inhoud

De producten van Zoya

Zoya Make-Up bestaat uit nagellak in diverse kleuren en lippenstift. Het bedrijf zet zich in om dierproefvrije en veganistische producten op de markt te brengen voor de trendy vrouw. De ruime keuze in verschillende kleuren, maakt het mogelijk om voor elke gelegenheid geschikte make-up te vinden.

Een extra vermelding verdient Zoya nagellak. Zoya was het eerste bedrijf dat met allerlei giftige stoffen zoals kamfer, tolueen en formaldehyde hars uit haar formule heeft gehaald. Daarnaast is de nagellak ook vrij van Dibutylftalaat, TPHP, parabenen, Xyleen, Ethyl tosylamide en lood. Allemaal bijzonder giftige stoffen die je liever niet in contact wilt laten komen met je huid of nagels.

De meeste van bovenstaande stoffen zitten doorgaans in nagellak en zijn sowieso schadelijk voor zwangere vrouwen en de ongeboren baby. Formaldehyde hars, een product waaraan andere chemische stoffen toe worden gevoegd,   verhoogd bovendien de kans op het krijgen van kanker, leukemie en aandoeningen van de luchtwegen. Tenslotte is TPHP een stof die de hormoonhuishouding kan verstoren.

Zoya nagellak valt door het weglaten van al deze chemische toevoegingen onder de zogenaamde BIG10Free. Door in te spelen op heersende kleurentrends en het weglaten van chemische toevoegingen biedt het merk vrouwen de mogelijkheid om te op gezonde wijze te genieten van make-up.

Ingrediënten van Zoya nagellak

Na het lezen van bovenstaande ben je natuurlijk benieuwd wat er dan wel aan ingrediënten in zit. Hieronder vind je alle bestanddelen van Zoya nagellak:

Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropol Alcohol, Sterikonium, Hectroitem, Acrylates Copolymer, Styrene/Acrylates Copolymer.

 

Review Zoya nagellak BIG10Free

Zoals eerder aangegeven mochten we Zoya nagellak uitzoeken om te reviewen. Geloof mee: ze hebben zo veel kleuren dat kiezen nog best wel moeilijk was. Uiteindelijk is onze keuze (nou ja, eigenlijk mijn keuze, mijn dochter moest het maar doen met wat ik wilde) gevallen op de volgende kleuren:

Wij hebben gekozen voor twee mooie kleuren: de een heel subtiel, de andere donker en opvallend.

De ene kleur is eigenlijk heel subtiel en die andere valt meer op. In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld in de kleur Leia. Deze teleurstelling duurde echter maar kort, want na het aanbrengen van twee lagen was ik om. Wat een mooie kleur en wat een mooie glans. Dochterlief was direct jaloers op mijn lange nagels met daarop mooie Zoya nagellak.

 

review zoya nagellak big10free leia

Natuurlijk is het leuk als nagellak mooi is, maar ik wilde weten of het goed zat met de hardheid. Ik heb in het verleden wel eens andere biologische nagellak geprobeerd en die bleef niet al te lang zitten helaas. De Zoya nagellak werd aan een geweldige test onderworpen: ik ging een hele dag het hele huis van onder tot boven schoonmaken (zonder handschoenen). Na het schoonmaken en na ruim 5 dagen dragen kan ik niet anders zeggen dan dat het bedrijf zijn belofte over de hardheid meer dan waar maakt. De nagellak was zelfs na intensief schoonmaken nog helemaal goed (dat kon niet gezegd worden van mijn nagel, want die is helaas afgebroken).

De kleur Payton van Zoya is lekker opvallend met paarse glitters erin. Ik was meteen weg van de kleur en met de hardheid zit het hier ook wel goed. Dochterlief heeft inmiddels ook beide nagellak kleurtjes geprobeerd en ik heb het idee dat zij eerder voor de opvallende Payton kiest.

 

review zoya nagellak big10free payton

 

Voordelen Zoya nagellak

  • Big10Free, dus veilig voor zwangeren
  • Ruime keuze uit trendy kleuren
  • Goede hardheid en dus lang draagbaar
  • Dierproefvrij
  • Veganistisch

 

Nadelen

Het enige minpuntje vind ik het feit dat de nagellak niet geurloos is. Ik heb dit opgelost door een raam open te zetten, maar ik moet er direct eerlijk bij zeggen dat het probleem met geuren vooral aan mezelf ligt. Als migrainepatiënt kunnen geuren al snel een aanval uitlokken en daarom ben ik altijd op mijn hoede voor producten met een sterke geur. Overigens heb ik er verder geen hoofdpijn van gekregen dus dat zit wel goed.

 

Algemeen oordeel over Zoya

Aanvankelijk was ik erg sceptisch, maar ik moet zeggen dat ik om ben. De kleuren zijn mooi en dankzij het weglaten van chemische stoffen kun je ongestoord genieten van mooie nagels. Van ons krijgt Zoy dan ook een dikke 9.

 

Wil je zelf een flesje nagellak van Zoya uitproberen? Je kunt deze kopen voor € 15,00 per flesje.

 

review zoya nagellak big10free sneeuw

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in