boek je vakantie bij de ANWB

Een staycation saai voor je tiener zoon of dochter? Dat hoeft helemaal niet! Met deze tips organiseer je een onvergetelijke avond voor je tieners in de achtertuin. Met natuurlijk veel lekkers erbij, want dat mag niet ontbreken op deze avond.

 

Inhoud

Vakantie thuis vieren

Of het nu door omstandigheden komt of omdat je er gewoon geen budget voor hebt, soms zit er niets anders op dan thuis vakantie te vieren. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want ook in je eigen huis en tuin kun je het gezellig maken. Voor jezelf is het misschien geen probleem, maar voor tieners kan een staycation al snel ontaarden in verveling.

Natuurlijk kun je je kind eropuit sturen om te gaan werken (is goed voor je zoon of dochter), maar even niets doen en van de welverdiende vakantie genieten is ook voor je kind nodig. Om verveling te voorkomen kun je een onvergetelijke avond voor je tieners in de achtertuin organiseren. Al dan niet met hulp van je kind.

 

Een onvergetelijk avond voor je tieners in de achtertuin

Veel tieners trekken de halve nacht door om dan een gat in de dag te slapen. Als ze de kans krijgen zie je ze niet voor het middageten, want dat is op zijn vroegst dat ze opstaan en aan hun dag willen beginnen. Laat opstaan betekend dan weer laat naar bed gaan en zo blijft de cirkel rond gaan tot de school of studie weer begint. Afhankelijk van de leeftijd is dat voor een korte tijd ook helemaal niet zo erg.

Misschien werkt je kind ook wel overdag en kan het in de avond een beetje ontspanning gebruiken. Waar wij misschien moe zijn na een hele dag werken, lijkt het alsof tieners nog bergen aan energie hebben. Tijd dus om deze energie te gebruiken om een onvergetelijke avond te organiseren. Leuk voor je eigen kind(eren), maar zeker ook een aanrader als er een paar vrienden of vriendinnen over de vloer komen.

 

Met deze tips wordt een avond in de achtertuin onvergetelijk

Om te beginnen raad ik je aan om zo veel als mogelijk snacks in huis te halen. Kies voor veel chips en koeken. Wil je het iets gezonder, dan kun je voor hapjes planken kiezen met verschillende soorten kaas, worst of bijvoorbeeld een huzarensalade met erom heen allemaal lekkernijen. Of maak tapas. Dat is helemaal aan jou. Stem dit wel even af met je tiener, want het draait om hem of haar.

Wat eten betreft zijn tieners soms net een bodemloze put. Je staat er versteld van wat die allemaal achterover kunnen drukken. En meestal zonder een grammetje aan te komen! Overigens kun je met een airfryer ook heerlijke hapjes op tafel zetten.

Vergeet naast lekkers ook niet om genoeg drinken in te slaan. Dit stem je ook weer af op je tiener. Zorg in elk geval voor voldoende afwisseling en biedt niet alleen fris aan, maar ook verschillende sappen (krijgen ze tenminste nog iets naar binnen dat gezond is).

Als je eten en drinken in huis hebt, dan kun je de volgende dingen halen om er een onvergetelijke avond van te maken:

  • Beamer (huren)
  • Jacuzzi of groot zwembad opzetten met verlichting
  • Discoballen en geluidsinstallatie huren
  • Muziek

 

Misschien ken je het nog van vroeger, toen waren er drive in bioscopen. Dan kon je met je auto naar een parkeerplaats rijden en werd er op een groot scherm een film afgedraaid. Ditzelfde principe kun je in je tuin toepassen. Huur of koop een beamer, hang een groot wit laken in de tuin en zorg voor goed geluid. Een paar stoelen of nog beter: een paar matten op de grond waar de tieners kunnen hangen en je hebt gegarandeerd een geweldige avond.

Je kunt ook muziek opzetten en discoballen ophangen en een prive disco organiseren in je achtertuin. Houd hierbij wel rekening met de buren (even afstemmen door bij de mensen langs te gaan om problemen te voorkomen).

Gewoon een muziekje opzetten en de kids de mogelijkheid geven om in de achtertuin te chillen is vaak ook al genoeg. Heb je daarbij nog een zwembad in de tuin? Dan is het helemaal relaxed. Eventueel zou je kunnen overwegen om veel schuim in het zwembad te doen. Dan kunnen ze zich daar helemaal in uitleven. Wedden dat je dan een hele coole ouder bent na deze avond?

 

Extra tip voor jou als ouder

Het gaat om een avond die onvergetelijk moet zijn voor je kind. Daarom mag op deze avond ook net iets meer dan normaal. Zijn er vrienden en vriendinnen uitgenodigd? Blijf dan zelf op afstand. Een oogje in het zeil houden is oke, maar tussen de vrienden doorlopen en je overal mee ‘bemoeien’ dat is niet oke. Je kunt er ook voor kiezen om deze avond speciaal voor je kind(eren) en jou te organiseren. Dan kun je zelfs overwegen om hier nog een barbecue aan vast te koppelen. Maar onthoud: je kind zit al de hele dag met jou ‘opgescheept’. Deze avond is voor je zoon of dochter, dus geef hem of haar ook de ruimte om zelf het gezelschap te kiezen.

 

Wat doe jij om je tiener een onvergetelijk avond te bezorgen tijdens de vakantie in eigen land?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in