boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag las ik in de krant een nieuwsitem over een verkiezing van de beste hamburger ter wereld. De winnaar (chef kok Julien Chauvenet) heeft een bijzondere creatie gemaakt met tongstrelende ingrediënten.

 

Inhoud

Een monsterlijke berg van ingrediënten

In feite heeft hij een hele bijzonder prestatie geleverd, want hij heeft in de categorieën “burger”, “vegetarische burger” en “dessert” (ook een burger) de eerste prijs gescoord. Dat is natuurlijk een bijzondere overwinning. Aldus het artikel.

Het item werd vergezeld door een foto van het prijswinnende object, maar heel eerlijk gezegd benam het mij de trek. Vanaf een schreeuwerig bordje staart een monsterlijke berg van ingrediënten je aan. Niet alleen heb ik zelden zo’n gigantisch broodje met een lap vlees gezien, maar er wordt ook nergens in het artikel met één woord gerept over calorieën of slechte vetten.

Ik snap dat je dat ook niet wilt horen/lezen als je trek hebt in een lekkere hamburger, maar ik vind het wel bijzonder dat in een tijd dat iedereen woke is (of moet zijn) calorieënbommen nog steeds gepromoot worden. Reclames van McDonalds of Burger King worden steeds zeldzamer, kortingsbonnen heb ik al een hele tijd niet meer gehad. Alles voor de gezondheid!

 

 

Ik ben geen chef en mag ongezond eten neerzetten

Uiteraard zal ik hier natuurlijk niet beweren dat ik zelf verschrikkelijk en totaal alleen maar gezond bezig ben. Ik snack regelmatig met patat en af en toe als ik ’s avonds de borden van mijn gezin vol smijt met bijvoorbeeld een boerenkoolstamppot, dan vraag ik mij geregeld af op hoeveel calorieën het geheel zou uitkomen met de rookworst en de spekjes erbij.

Ik heb het geheel wel eens op een keukenweegschaal gelegd, maar toen ik zag hoe ver de naald door zakte naar beneden, heb ik maar gauw mijn bordje eraf gehaald. Ten slotte had ik toch best honger en dan wil je soms wat dingen door de vingers zien.

Maar daarnaast ding ik ook niet mee in welke verkiezing of wedstrijd dan ook en ik ben geen chef, dus mag ik me best permitteren om wat ongezonds neer te zetten. Mijn eerste uitgangspunt is namelijk vooral of het lekker is. In mijn gezin zouden we best iedere dag alleen maar groente kunnen eten met als toetje een handje ongezouten ongeroosterde nootjes, maar vinden we dat lekker? Ik zou toch echt niet zonder die pizza’s, patatjes of hamburgers kunnen…

 

Zelf hamburgers maken

Ik ben dan ook een tijdje geleden op zoek gegaan naar een recept om zelf hamburgers te maken. Inmiddels beschik ik sinds kort over een gehaktmolen en kan ik mijn eigen gehakt maken, maar daar hoort natuurlijk wel een goed kruidenreceptje bij, want met alleen gehakt ben je er nog niet.

Leestip: Zo maak je de perfecte hamburger op de barbecue

Uiteindelijk, na veel zoeken en proberen heb ik er dan toch één gevonden, die aansluit bij mijn smaak. De juiste mix van ingrediënten maakt dit voor mij de lekkerste hamburger tot nu toe. Om één en ander nog verder te perfectioneren heb ik zelfs een hamburger pers gekocht. De grillpan had ik gelukkig zelf al. En na alles gemengd te hebben en in de grillpan te hebben bereid, kun je ook niet anders dan concluderen dat je het zelf toch weer heel erg goed gemaakt hebt.

Geen prijswinnende burger, maar ik denk dat Julien Chauvenet dat vast niet erg vindt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in