Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor Moederdag? Zoek niet langer, want ik heb het perfecte cadeau gevonden. Er is volop keuze, zodat je jouw moeder kan verrassen met een cadeau dat helemaal bij haar past.

 

Wanneer is het Moederdag?

In Nederland wordt Moederdag elke tweede zondag in mei gevierd. Voor 2021 valt deze dag op zondag 9 mei. Houd er wel rekening mee dat Moederdag niet in alle landen op dezelfde dag gevierd wordt.

 

Waarom vieren we Moederdag?

Eigenlijk is Moederdag als zo oud als de Grieken zelf, want toen werd deze dag al gevierd. Moederdag zoals wij die kennen is echter nog niet zo oud. Deze werd voor het eerst in 1870 gevierd, alleen stond deze dag in het teken van ontwapening en pacifisme. Pas in 1907 werd deze dag dan ook echt omgedoopt tot Moederdag door de Amerikaanse Anne Marie Jarvis. Zij wilde tijdens de Burgeroorlog haar moeder op een speciale manier eren. Dat was niet zomaar, haar moeder had namelijk voor andere moeders gezorgd tijdens de oorlog.

In 1914 werd deze dag in Amerika officieel uitgeroepen tot Mother’s Day (moederdag). Pas 11 jaar later, in 1925, waaide de Amerikaanse traditie over naar Nederland. Iedereen was direct enthousiast en sindsdien is er een speciale dag voor alle moeders.

 

Welke moeder zet je in het zonnetje?

Nu denk je misschien dat moederdag alleen voor biologische moeders is die daadwerkelijk kinderen hebben gebaard. Maar het woord moeder gaat veel verder. Wat dacht je van een vrouw die een miskraam heeft gehad? Ook zij is gewoon moeder. Of een vrouw die kinderen geadopteerd heeft. Dat geldt natuurlijk ook voor stiefmoeders of vrouwen die bijvoorbeeld de zorg hebben over pleegkinderen.

Misschien heb je een vrouw in je leven die niet je biologische moeder is, maar wel deze rol vervult. Dan is dat reden genoeg om haar tijdens Moederdag in het zonnetje te zetten.

 

Cadeau geven voor Moederdag

Traditiegetrouw geven kinderen hun moeder een leuk cadeautje op Moederdag. Vaak wordt hier op school al aandacht aan besteedt, zodat het kind in elk geval een leuk knutselwerkje of tekening mee naar huis neemt. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer aandacht er besteed kan worden op deze dag. Heb je zelf kinderen? Dan zijn deze tips voor een gratis moederdagcadeau voor kinderen ontzettend leuk om door te geven.

Alhoewel je als volwassene nog steeds iets leuks kunt knutselen voor je moeder, kiezen de meeste mensen ervoor om iets te kopen voor hun moeder. Welk cadeau je koopt hangt echt van een heleboel dingen af. Om te beginnen je budget, de interesses van je moeder en natuurlijk of je het cadeau alleen geeft of wellicht samen met je broer/zus.

Let er overigens wel op dat het niet bedoeling is om een cadeau te geven dat nuttig is. Dus een mandje met schoonmaakproducten is een no go. Dat geldt ook voor cadeautjes die moeder direct verwijzen naar het fornuis en dat soort dingen. Natuurlijk is het goed om iets nuttigs te geven, maar zorg er dan wel voor dat het iets is dat voor moeder alleen is.

Nog beter is het om te kiezen voor iets dat moeder graag wil hebben, maar nooit voor zichzelf zou kopen. Veel moeders cijferen zich weg omwille van de kinderen. Al het geld wordt besteed aan de kinderen, zonder daarbij aan zichzelf te denken. Daarom is moederdag de perfecte dag om je moeder te verwennen met een cadeau dat echt voor haarzelf is.

 

Een origineel cadeau voor Moederdag + winactie

Zoek je echt nog een heel origineel cadeau? Denk dan eens aan een sieraad. Niet zomaar een sieraad, maar een sieraad met een boodschap. Of een sieraad met een bepaalde betekenis. Bij Kayasieraden.nl vind je ontzettend veel sieraden voor moeders.

Er zijn bijvoorbeeld hele mooie ringen dames voorzien van een unieke geboortesteen. Je zou dan bijvoorbeeld de geboortemaand van haarzelf of de kinderen als uitgangspunt kunnen nemen. Daarbij heb je de keuze uit goud en zilver, zodat je de keuze af kunt stemmen op de voorkeur van je moeder. Ik heb een paar ringen gekocht met geboortestenen voor de maand mei en oktober. Deze hebben een speciale betekenis.

Een origineel cadeau voor Moederdag + winactie ringen

 

Of verras moeder met één van de mooie armbandjes. Met dit cadeau kun je werkelijk alle kanten op. Voorzie de armband van bedels met daarop de namen van alle (klein) kinderen. Of zet er een gravure op, zodat je moeder altijd aan jou herinnerd wordt op het moment dat ze naar haar armband kijkt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een armband met een vingerafdruk en eventueel een initiaal. Uniek en een cadeau om nooit meer te vergeten.

Welk sieraad je ook kiest, je moeder zal verrast worden met een uniek cadeau dat ze naar verschillende gelegenheden kan dragen. Bovendien steun je met elke aankoop stichting Eduki in Gambia. Een stichting die zich ervoor inzet dat kansarme kinderen naar school kunnen. Een mooi doel waar elke moeder achter kan staan.

Een origineel cadeau voor Moederdag + winactie armband

 

Doe mee aan deze winactie en maak kans op 35 euro shoptegoed

Heb ik je nieuwsgierigheid inmiddels gewekt? Heb je een kijkje genomen op de website van Kayasieraden.nl? Zo nee, doe dat dan nu, want met deze winactie maak je kans op het winnen van 35 euro shoptegoed bij Kayasieraden.nl

Zoals met alle winacties zijn hier natuurlijk wel wat voorwaarden aan verbonden. Lees vooral ook de voorwaarden bovenaan de pagina even door 😊

 

Wat kun je winnen?

35 euro shoptegoed van Kayasieraden.nl

Wat moet je doen om te winnen?

  • Laat hieronder een link achter met het sieraad dat je voor dit bedrag uit gaat zoeken en waarom je juist hiervoor gekozen hebt

 

Meer kans maken?

Wil je meer kans maken? Volg dan onderstaande stappen:

  • Volg tipsvoorjou op Facebook(dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
  • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
  • Volg tipsvoorjou op Instagram1+ kans
  • Abonneer je op mijn Youtube kanaal5+ kansen

 

De winactie loopt t/m zondag 9 mei 2021 (moederdag/mijn verjaardag 😉  om 23:59 uur. Op maandag 10 mei wordt de winnaar geloot (met naamloten.nl) en bekend gemaakt op Facebook. Bovendien krijgt de winnaar een mailtje van mij.

 

 

Dokteronline.com

10 REACTIES

  1. Vergulde Swarovski Geboortesteen Ketting voir mijn moeder die altijd klaar staat voor ons.Oppassen op de Kids of nu we op vakantie zijn verzorgd ze de planten ,post en het konijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.