boek je vakantie bij de ANWB

Moederdag staat weer voor de deur en niets is leuker dan je moeder te verrassen met een gratis Moederdag cadeau. In plaats van veel geld uit te geven, vind je hier een paar leuke ideeën voor een gratis cadeau. Gratis Moederdag cadeau speciaal voor kinderen, groot en klein, die hun moeder dit jaar flink willen verrassen.

 

Wat is Moederdag

Voordat ik overga tot het inspireren voor het perfecte en vooral gratis Moederdag cadeau, wil ik eerst even kort ingaan op het ontstaan van Moederdag zelf. Alhoewel de oorspronkelijke moederdag al uit de Griekse oudheid stamt is de dag zoals wij die tegenwoordig kennen over komen waaien uit Amerika. In 1870 kwam de Amerikaanse Julia Ward How met een grote publiciteitscampagne om een dag te reserveren voor de viering van de ontwapening door en pacifisme.

Helaas kwam de doorbraak voor deze dag pas in 1907, toen de eveneens Amerikaanse, Anne Marie Jarvis tijdens de Bugeroorlog haar moeder begon te eren. Niet zomaar een eerbetoon, want haar moeder had tijdens de oorlog voor andere moeders gezorgd door medicijnen en goederen te verstrekken. Deze daad bleef gelukkig niet onopgemerkt. In 1914 besloot de Amerikaanse president Woordrow Wilson de tweede zondag in mei uit te roepen tot Mother’s Day (Moederdag).

Niet veel later in 1925 waaide deze traditie vanuit Amerika over naar Nederland, waar deze dag met beide handen aangegrepen werd. In Nederland wordt eveneens de tweede zondag in mei aangehouden als zijnde Moederdag. Andere landen, waaronder België vieren moederdag op een andere datum.

 

Gratis Moederdag cadeau speciaal voor kinderen 1
Shutterstock

 

Gratis Moederdag cadeau speciaal voor kinderen

Inmiddels zul je wel benieuwd zijn hoe je jouw moeder straks gratis kunt verrassen. Hier komen mijn ideetjes:

  • Woon je buiten de stad of kun je makkelijk buiten de stad komen, stel dan een leuk boeket samen van wilde bloemen. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat bepaalde bloemen niet bij elkaar passen. De charme van een wild boeket is juist het feit dat het samengesteld is door allemaal verschillende bloemen. Een lintje eromheen en een leuke tekening of een zelfgemaakte kaart erbij en je gratis Moederdag cadeau is klaar. Vergeet niet de bloemen in water te zetten!
  • Laat je moeder lekker lang uitslapen. Geloof me, dat is een heel groot cadeau voor haar. Of geef haar extra veel ‘me time’, zodat ze in alle rust kan genieten van een warm bad of een lekkere douche. Of gewoon even in stilte dat ene boek verder kan lezen
  • Ben je normaal gesproken een sloddervos en ergert je moeder zich aan alle rommel die jij maakt? Zorg dan dat je kamer voor Moederdag spik en span is. Je moeder zal dit als een groot cadeau en waardering naar haar toe zien
  • Neem de huishoudelijke klusjes voor 1 dag over. Ruim de vaatwasser leeg, stofzuig het huis of ruim het speelgoed van je jongere broertje/zusje op
  • Maak ontbijt op bed of maak een uitgebreid Engels ontbijt voor je moeder. Dek de tafel, help met koken en zorg dat je ook de vaatwasser inruimt na het eten
  • Laat je moeder via Facebook en App weten hoeveel je van haar houdt. Zet dit ook openbaar als je status.
  • De tuin opruimen of het gras maaien behoort eveneens tot de vele mogelijkheden
  • Een andere optie om je moeder te verrassen is door deze dag geen ruzie te maken met je broer/zus

 

Een moeder hoeft niet per se een groot/duur cadeau. De onvoorwaardelijke liefde van haar kinderen en een dagje relaxen zijn vaak al voldoende. Perfect om helemaal tot rust te komen en optimaal te kunnen genieten van een zeer geslaagde Moederdag.

Omdat het algemeen bekend is dat mannen vaak moeite hebben bij het vinden van het juiste cadeau voor een vrouw, heb ik een speciaal artikel geschreven met daarin de top 10 moederdag cadeaus speciaal voor mannen. Als vrouw kun je je zoon natuurlijk ook een hint geven door dit artikel met hem te delen.

*Uitgelichte afbeelding Shutterstock

 

Moederdagwebwinkel.nl

Dokteronline.com

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in