boek je vakantie bij de ANWB

Ben jij een echte zoetekauw? Vind je de combinatie van kokos en witte chocolade lekker? Dan is dit het recept voor jou! Het recet om Raffaello zelf te maken. Voortaan kun jij de heerlijke choco-kokos bonbons thuis zelf te maken. Makkelijk en lekker.

 

Wat is Raffaello?

Eigenlijk is Raffaello een soort bonbon gemaakt van kokosnoot- amandel. De praline bestaat uit een bolvormige wafel met een vulling van witte melk crème met in het midden een gepelde amandel. Om de wafel zit een laagje witte chocolade die omhuld wordt door een laagje geraspte kokos. De bekende fabrikant Ferrero heeft dit bonbon al in 1990 op de markt gebracht.

 

Raffaello zelf maken

Heel veel dingen die je in de winkel vindt kun je ook prima zelf maken. Voordeel van het zelf maken is dat je altijd weet wat je eet. Bovendien is het een origineel cadeau als je bij iemand op visite gaat.

 

Benodigdheden

Voor het maken van de zelfgemaakte Raffaello bonbons heb je nodig:

  • Pan (au bain marie smelten van de witte chocolade)
  • Weegschaal
  • Theelepel
  • Schaal
  • Mixer

 

Ingrediënten

100 gr Poedersuiker

2 pakjes Vanillesuiker

100 gr Boter

300 gr Witte Chocolade

4 eetlepels Sinasappelsap

Beetje Kokossiroop (bijvoorbeeld van Monin)

160 gr Geraspte Kokos

Hele amandelen, gepeld

100 gr Geraspte Kokos om bonbons in te rollen

 

Bereiding

  1. Vanillesuiker, poedersuiker en boter romig kloppen met de mixer
  2. De witte chocolade au bain marie laten smelten en dan mengen (kneden) met het sinaasappelsap, paar druppels kokossiroop en de geraspte kokos (ongeveer 160 gram. Dit mag overigens ook minder, al naar gelang de smaak.)
  3. Om pralines te maken: neem een theelepel van de chocolade, stop in het midden een amandel en rol er een balletje van. Om plakkerigheid te voorkomen kun je het beste wat geraspte kokos in de handen nemen, voordat je het balletje gaat rollen
  4. Tenslotte de balletjes één voor één door de geraspte kokos rollen
  5. Zet de bonbons op een schaaltje en plaats deze een nachtje (afgedekt) in de koelkast om ze hard te laten worden

Waar de meeste recepten nog gebruik maken van wafels is dat bij dit recept niet het geval. Dit zou je eventueel wel kunnen doen, je moet dan de wafels verkruimelen en hierin de chocoladebol rollen. Vervolgens weer in wat gesmolten witte chocolade dompelen en dan door de kokos rollen. De zelfgemaakte Raffaello zoals hierboven smaakt echter minstens net zo lekker, ook zonder wafel.

Je kunt de zelfgemaakte Raffaello perfect gebruiken als decoratie voor deze heerlijke chocolade kokostaart. Mocht je nog op zoek zijn naar een vegan variant? Die vind je hier.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in