boek je vakantie bij de ANWB

Vanaf 22 februari draait Rapito in de bioscopen. Deze bekroonde film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara. Ontdek alles wat je wil weten over de film en maak ook kans op vrijkaarten om de film zelf te bezoeken.

 

Inhoud

Rapito

Het is het jaar 1858. In de Joodse wijk in Bologna, dringen soldaten van de Paus het huis van de Mortara’s binnen. Op bevel van de kardinaal moeten ze de zevenjarige zoon Edgardo meenemen. Als baby schijnt hij in het geheim te zijn gedoopt door het kindermeisje, met als gevolg dat hij nu volgens de Roomse wetten een katholieke opvoeding moet krijgen.

Edgardo’s ouders blijven in wanhoop achter en doen er alles aan om hun zoon terug te krijgen. Met brede steun van binnen en buiten de Joodse gemeenschap krijgt de strijd van de Mortara’s al snel een politieke lading. Terwijl de Kerk en de paus hun machtspositie zien wankelen met de steeds luidere roep om een verenigd Italië, weigeren ze de jongen op te geven.

 

Benieuwd naar de film? Bekijk dan hieronder de trailer

 

Gebaseerd op het roemruchte waargebeurde verhaal

Met Rapito vertelt Marco Bellocchio (IL TRADITORE, VINCERE) het roemruchte waargebeurde verhaal van Edgardo Mortara, wiens leven onlosmakelijk verbonden is met de Italiaanse eenwording. Hij was het middelpunt van de strijd tussen de Pauselijke Staat aan de ene kant en diverse landen en Joodse organisaties aan de andere kant. De gevolgen van deze strijd zijn zelfs anno 2024 nog merkbaar.

Zijn laatste jaren bracht hij door in België, bij het klooster Bouhay, waarna hij in 1940 stief en werd begraven in Luik. Bellocchio brengt het controversiële verhaal prachtig in beeld en mocht al meerdere prijzen voor de film in ontvangst nemen. RAPITO ging dit voorjaar in première op het Filmfestival van Cannes.

Mocht je interesse hebben in het echte verhaal, bij Bol vind je (Engelstalige) boeken die over het leven van Edgardo Mortara gaan.

Algemene informatie

Land: Italië
Gesproken taal: Italiaans, Latijn, Hebreeuws
Cast o.a.: Paolo Pierobon, Fausto Russo Alesi, Barbara Ronchi
Regisseur: Bellocchio
Speelduur: 134 minuten
Genre: historisch drama, waargebeurd
Kijkwijzer: grof taalgebruik, discriminatie
Leeftijd: 12 jaar

Vanaf 22 februari 2024 draait Rapito in de bioscoop. De film wordt al eerder op het Internationaal Filmfestival Rotterdam vertoond. Op dit festival zal ook de regisseur zelf aanwezig zijn.

Rapito is geregisseerd door Bellocchio. Cinematografie: Francesco Di Giacomo

Rapito film bioscoop

 

Maak kans op vrijkaarten voor Rapito

Wil je de film zelf zien? Doe dan mee en maak kans op vrijkaarten! Ik mag maar liefst 3 ×2 vrijkaarten verloten onder mijn lezers. Ideaal als je samen met een vriend of vriendin wilt genieten van een avondje bioscoop.

Kans maken op de vrijkaarten voor de film Rapito? Laat mij dan hieronder weten waarom jij deze film graag wil zien en volg tipsvoorjou op Facebook (wordt gecontroleerd)

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende

  • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
  • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
  • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+kans

 

De winactie eindigt op donderdag 22 februari om 00:00 uur. Op vrijdag 23 februari 2024 maak ik de winnaars bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Alleen voor deelnemers uit Nederland!

 

 

Dokteronline.com
Vorig artikel9 Tips voor de voorjaarsschoonmaak
Volgend artikelTips tulpen langer mooi houden
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

3 REACTIES

  1. Anja van ‘Tips voor Jou’ daar willen wij supergraag naartoe die op waarheid beruste film
    Rapito en wij zijn ook Italië-fans dus helemaal mooi!!! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in