Of het nu voor de feestdagen of een verjaardag is, Ravensburger heeft een ontzettend uitgebreid assortiment. Geen idee wat je moet kopen voor je zoon, dochter, je nichtje of misschien je puberende neef? Dit zijn de leukste cadeautips van Ravensburger voor jong en oud

 

Het verhaal van Ravensburger

Bijna iedereen kent Ravensburger van de leuke spelletjes, puzzels en meer. Maar wist je dat het van oorsprong een uitgeverij was? In 1983 werd Ravensburger uitgeverij opgericht in het Duitse stadje Ravensburg door Otto Maier. Al snel werd het spel ‘De reis rond de wereld in 80 dagen’ uitgegeven. Dit bleek een schot in de roos, want al snel nam de vraag naar spelletjes toe.

In 1925 worden de spelletjes gemoderniseerd door de zonen van Otto, die het bedrijf inmiddels over hadden genomen. In de jaren ’50 en ’60 wordt het assortiment uitgebreid met puzzels en hobbytassen. Anno 2021 is Ravensburger niet meer weg te denken uit de wereld van spelletjes, puzzels en hobby pakketten.

 

Dit zijn de leukste cadeautips van Ravensburger voor jong en oud

Nog even en Sinterklaas is weer in het land om kort daarop gevolgd te worden door Kerst. De feestdagen zijn bij uitstek de dagen waarop mensen elkaar verwennen met cadeautjes. Dat geldt ook voor een verjaardag. Natuurlijk wordt op die dag alleen de jarige verwend met leuke cadeautjes. Het vinden van een geschikt cadeau kan nog behoorlijk lastig zijn. Want wat koop je nu eigenlijk voor je 7-jarige dochter die dol is op tekenen? Of je neefje die gek is op auto’s? En welk spel is leuk voor het hele gezin?

Gelukkig heeft Ravensburger een uitgebreid assortiment met voor elk wat wils.

 

De leukste cadeautips van Ravensburger voor kinderen tot 6 jaar

Ravensburger heeft ontzettend leuke spelletjes en puzzels voor de allerjongsten in het assortiment. Wat dacht je van een memoryspel om het geheugen en herkennen van plaatjes te trainen? Of verras het kind in kwestie met een grappig spel zoals Snail’s Race en Bunny Hop. Ook aan creatieve kinderen is gedacht. Ontzettend leuk voor kinderen tot 6 jaar zijn de verschillende uitvoeringen van Aqua Doodle.

 

Ravensburger cadeautips voor kinderen van 6 tot 11 jaar

Hoe ouder kinderen worden hoe groter hun wereld wordt. Dat biedt veel mogelijkheden op het gebied van het vinden van een geschikt cadeau. Let er bij de keuze op dat je rekening houdt met de interesses van het kind. Is het kind creatief? Kijk dan voor leuke hobby artikelen. Speelt je kind liever spelletjes met vriendjes en vriendinnetjes? Of zitten jullie als gezin graag samen om spelletjes te spelen? Dan zijn de bordspelletjes een must. Of vind je kind het leuk om dingen te maken? Kijk dan vooral eens naar de verschillende leuke 3D puzzels.

Aanraders voor creatieve kinderen in de leeftijd 6 – 11 jaar zijn onder andere:

 

Wat spelletjes betreft is er een hele grote keuze. Je kunt kiezen voor concetratiespelletjes, leerspelletjes, kaartspelletjes, strategische spellen en nog veel meer. Een ongekend populair spel is en blijft De betoverde Doolhoof. Bij dit spel draait alles om tactiek. Hoe snel kom je bij je doel? Inmiddels is de klassieke versie al lang niet meer de enige die je kunt kopen. Kies bijvoorbeeld voor 3D Doolhof of de Mario uitvoering van dit bekende spel. Ook een glow in the dark en Frozen uitvoering zijn verkrijgbaar.

De leukste spelletjes van Ravenburger voor jong en oud

 

Puzzelen is ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind. Het ondersteunt de motorische en cognitieve vaardigheden en zorgt er bovendien voor dat je kind emotionele vaardigheden ontwikkelt. Helaas houden lang niet alle kinderen van puzzelen. Gelukkig heeft Ravensburger naast de klassieke puzzels ook ontzettend gave 3D puzzels. Hiermee kun je bijvoorbeeld een gave sneaker maken, een Porsche of een beroemd gebouw. Dit is de perfecte cadeautip voor kinderen van 6 – 11 jaar! Want zeg nou zelf, zo een 3D puzzel is toch ontzettend gaaf om te maken?

 

De leukste cadeautips van Ravensburger voor tieners

Pubers kunnen behoorlijk lastig zijn, vooral als het aankomt op het vinden van een passend cadeau. Veel dingen zijn niet stoer of cool genoeg (laat je puber deze woorden maar niet horen, want dit is zó achterhaald!) en passen niet bij het leven van tieners. Het leven speelt zich immers vooral online af.

Toch is het goed om je kind vooral met de feestdagen even los te rukken van het scherm om bijvoorbeeld samen iets te doen. Toegeven zullen ze het waarschijnlijk niet snel, maar spelletjes spelen met elkaar vinden ook veel tieners ontzettend leuk. En als ze niet met jou willen spelen (want he, je bent en blijft de ouder), dan kunnen ze de spelletjes ook met vrienden en vriendinnen spelen.

Spannende Ravensburger spelletjes voor tieners zijn onder andere:

  • Puerto Rico
  • Marvel Villainous
  • Jaws
  • The Year of the Dragon


Niet alleen spelletjes zijn interessant als cadeau voor pubers. Je kunt je tiener ook verrassen met een puzzel, al dan niet uitgevoerd in 3D. Of geef de puber in kwestie iets om creatief mee bezig te zijn. Juist in een snelle wereld is het goed om af en toe een stapje terug te doen en met iets creatiefs de middag of avond te vullen. Denk daarbij aan activiteiten als schilderen op nummer (verkrijgbaar in ontzettend veel designs).

 

Ravensburger cadeautips voor volwassenen

Als je denkt dat spelen alleen voor kinderen is heb je het mis. Hier vind je een artikel over het hoe en waarom spelen ook voor volwassenen belangrijk is en blijft. Laat de dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en ga een avond genieten met familie of vrienden tijdens een spelletjesavond. Echt contact en niet via social media, die eigenlijk helemaal niet sociaal is.

De spelletjes die voor tieners geschikt zijn, zijn natuurlijk ook ontzettend leuk voor volwassenen. Daarnaast is het leuk om ook gewone bordspellen te spelen, niet voor niets staat op veel spelletjes als leeftijd 8 – 99 jaar aangegeven. Geef bijvoorbeeld het spel Back to the Future cadeau. Of kies voor Koehandel, Jurassic Park: Danger of Barricade classic.

 

Schilderen op nummer is een tijdloze hobby, niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook zeker leuk voor volwassenen. Zoek je creatief cadeau voor een volwassene? Dan is dit zeker een mogelijkheid.

 

Heb jij wel eens een cadeau van Ravensburger aan iemand gegeven?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.