boek je vakantie bij de ANWB

Naast Grieks ben ik ook dol op Italiaans eten. Dit keer probeerden we restaurant en pizzeria Pinoccio. Genieten van Italiaans eten in de binnenstad van Arnhem. Is het het geld waard of niet?

 

Pinoccio in Arnhem

Pincoccio is te vinden in de binnenstad van Arnhem. Gelegen aan de gezellige Korenmarkt biedt het restaurant plaats aan maar liefst 144 gasten. Bij mooi weer kun je ook buiten zitten, waardoor er nog meer ruimte is voor gasten. Het restaurant heeft niet alleen een authentieke inrichting met duizenden Chiantiflessen die aan het plafond hangen. Het is bovendien het enige oude restaurant dat beschikt over een traditionele houtoven waarin de pizza’s op ambachtelijke wijze gebakken worden. Je kunt hier glutenvrij eten en het restaurant staat ook bekend als kindvriendelijk restaurant. Elke zondag eten kinderen tot 12 jaar gratis (hier zijn wel voorwaarden aan verbonden).

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten interieur

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten

Het is alweer een tijdje geleden dat we een reservering geplaatst hebben bij Pinoccio. Zoals altijd hebben we gebruik gemaakt van Social Deal om voordelig te kunnen eten. Dit keer konden we een 3-gangen diner boeken voor slechts 12,95 euro per persoon. Een koopje, zeker als je een kijkje neemt op de uitgebreide menukaart.

Bij binnenkomst zie je direct de pizzabakker. Deze maakt de pizza’s vers, waarna ze direct in de houtoven gaan. De pizzabakker was zo aardig om te poseren voor mij. Zoals je kunt zien is het echt authentiek werk wat hier geleverd wordt.

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten pizzabakker houtoven

 

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten houtoven

 

Van daaruit loop je zo het restaurant verder in. Het is een zeer knus ingericht restaurant, waarbij je ondanks het feit dat er veel tafels staan niet het idee hebt dat het druk is. Ook qua privacy valt het reuze mee. Het restaurant oogt heel klein, maar loopt een heel stuk door naar achteren (waar ook de toiletten zijn). De Chiantiflessen aan het plafond trokken meteen mijn aandacht. Dat gold overigens ook voor de open haard met Pinocciopoppen eromheen. Leuk detail dat ze de naam van het restaurant terug laten komen in het interieur.

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten interieur

Er is ruime keuze uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Als voorafje kregen we een mandje met stokbrood en roomboter. Hier hoefden we niets extra voor te betalen. Daarna kozen we voor salade en gebakken champignons. Daarna volgden een pizza en een lasagne. De lasagne was zeer vullend. Er zat werkelijk heel veel gehaktsaus bij evenals veel kaas. Ben je een liefhebber van vlees en kaas? Dan kan ik je de lasagne van Pinoccio van harte aanbevelen. Het nagerecht bestond uit een grote coupe ijs.

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten salade
Heerlijke Italiaanse salade

 

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten gebakken champignons
Gebakken champignons
Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten pizza
Authentieke pizza uit de houtoven

 

Mijn heerlijke lasagne

Soms vallen de porties in een restaurant tegen. Zeker als je gebruik maakt van een Social Deal deal 😉 Dit was hier echter niet het geval. Integendeel: de porties waren zeer goed en na afloop van het etentje had ik niet het idee dat er nog iets bij kon. Zelfs de portie ijs was zeer royaal. Waar je in andere restaurants misschien twee bolletjes ijs geserveerd krijgt, kregen we hier een royale coupe met ijs en een flinke toef slagroom. Daar heb ik geen bezwaar tegen, want ik ben werkelijk dol op ijs.

Restaurant en pizzeria Pinoccio genieten van Italiaans eten ijs

De bediening was vlot en netjes en we hoefden ook niet lang op het eten te wachten. Ondanks het feit dat het toch best wel druk was in het restaurant. Ik heb ook even gekeken naar andere gasten, maar zag eerlijk gezegd alleen tevreden blikken. Kan ook haast niet anders, het restaurant heeft op Social Deal hele goede recensies en een dikke 9. Persoonlijk ben ik het daar helemaal mee eens. Ik zou het restaurant zelfs een dikke 9,5 durven te geven.

Wij komen hier in elk geval nog een keer terug. De hele entourage klopte: van het authentieke restaurant tot het heerlijke eten en de vriendelijke bediening.

 

Adres van deze hotspot

Restaurant Pinoccio De Korenmarkt

Korenmarkt 25b

6811 GW Arnhem

Tel: 026 – 4432208

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag vanaf 17:00 uur

Zaterdag en zondag vanaf 16:00 uur

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in