boek je vakantie bij de ANWB

Afgelopen december ontving ik een mooi pakket van Bijzonderesmaken.nl. In het pakket zaten 4 mooie glazen flessen met verschillende smaken ediks, balsamico en een fles citroenolijfolie. Benieuwd naar de smaken en toepassingen? In mijn review edik en olie van Bijzonderesmaken.nl lees je er meer over.

 

Inhoud

De producten van Bijzonderesmaken.nl

Neem je een kijkje op Bijzonderesmaken.nl dan zie je dat deze webshop zijn naam eer aan doet. Je vindt hier producten met bijzondere en aparte smaken, combinaties waar je niet direct aan zou denken. Denk daarbij aan ediks met smaken als hazelnoot, asperge en honing, maar ook oud Hollandse producten zoals kaaskoekjes bakmix, Oud Hollandse broeder en stroopwafel cakemix.

Alsof dit nog niet genoeg is, is er ruime keuze uit onder andere honing, mosterd, olie, thee en advocaat. Natuurlijk allemaal met een bijzondere twist en anders dan normaal. Op de website staan bovendien ook recepten ter inspiratie en een blog. De producten zijn een must voor mensen die graag in de keuken staan en daarbij durven te experimenteren of op zoek zijn naar out of the box producten.

 

Review edik en olie van Bijzonderesmaken.nl

Zoals eerder gezegd mocht ik voor deze samenwerking een aantal bijzondere flessen in ontvangst nemen van deze webwinkel. In mijn pakket zaten de volgende producten:

  • Dadel balsamico
  • Sjalot Edik
  • Appelstroop edik
  • Citroen olijfolie

Voordat ik verder ga met mijn review wil ik eerst kort ingaan op wat edik en balsamico nu eigenlijk zijn. Olijfolie spreekt voor zich, alhoewel het hier gaat om olijfolie met smaak.

 

Wat is balsamico?

Balsamico is een azijnsoort uit Italië die minimaal 12 jaar in houten vaten gerijpt moet zijn. Voor het rijpen wordt gebruik gemaakt van de most van bepaalde druiven, waaraan azijn toegevoegd wordt. Dit allemaal in een bepaalde verhouding die medebepalend is voor de smaak. In tegenstelling tot de gewone azijn smaakt balsamico licht zoet en is de vloeistof een stuk dikker dan gewone azijn. Hoe langer de azijn rijpt hoe duurder de balsamico wordt.

 

Wat is edik?

Edik is nog niet echt bekend, alhoewel sommigen het zullen kennen uit de Bijbel. Jezus kreeg toen hij aan het kruis hing een spons doordrenkt met edik aangeboden. Dit is niet geheel toevallig, aangezien edik een grote dorstlesser is als deze aangelengd wordt met water. Vaak wordt deze dan ook nog op smaak gebracht met honing. Maar wat is edik nu precies?

Edik is eigenlijk azijnessence van 80%. Vanwege de lage zuurgraad mag het niet aangeduid worden als azijn, alhoewel het wel een (licht) zure smaak heeft. Tegenwoordig wordt edik vaak gemengd met kruiden, groente of fruit zodat er een azijnsoort met smaak ontstaat.

 

Review ontvangen producten

Nu je weet wat balsamico en edik zijn kan ik verder gaan met mijn review. Voor mij was vooral de edik nieuw en ik was erg benieuwd naar de consistentie en de smaak. Ik heb helaas nog geen Youtube kanaal (hopelijk verandert dit in de toekomst, maar eerlijk is eerlijk: ik hou niet van camera’s, wel om erachter te staan maar niet ervoor), heb ik foto’s gemaakt die een beter beeld geven over de vloeistof. Voor de smaak heb ik de ediks en balsamico puur geproefd.

Dadel balsamico: het eerste dat opvalt is de zoete smaak van de balsamico. De balsamico is redelijk dik, bijna vergelijkbaar met stroop. De smaak past perfect bij een oosterse salade en zou zelfs een aparte noot toe kunnen voegen aan een tropische fruitsalade.

 

Review edik en olie van Bijzonderesmaken dadel balsamico

Sjalot Edik: de edik heeft een licht pittige uiensmaak en is behoorlijk vloeibaar. Uien passen natuurlijk bijna overal bij, maar komt goed tot zijn recht in een salade (bijvoorbeeld een koolsalade of aardappelsalade).

 

Review edik en olie van Bijzonderesmaken sjalot edik

Appelstroop edik: een heel verrassende combinatie die ik nog niet kende. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar de smaak en de samenstelling. De vloeistof is niet al te dik en heeft iets weg van gewone appelstroop. De smaak is licht friszuur en deed me denken aan goudreinetten. Vanwege de appelsmaak is het de perfecte smaakmaker voor een huzaren- of aardappelsalade.

 

Review edik en olie van Bijzonderesmaken appelstroop siroop

Citroen olijfolie: olijfolie zullen de meeste mensen wel kennen. Aan deze olijfolie is een citroensmaak toegevoegd, waardoor de olie een frisse, ietwat zure smaak heeft. Ideaal voor in een salade (favoriet hier in huis, de fles is inmiddels al op). Als je deze olie in de salade gebruikt heb je voor de dressing minder azijn nodig en minder zout.

 

Voordelen producten Bijzonderesmaken.nl

  • Aparte en opvallende smaakcombinaties
  • Ideaal om te experimenteren in de keuken
  • Smaakmakers met een twist
  • Betaalbaar
  • Authentiek en uniek

 

Nadelen

Ik kan momenteel geen nadelen bedenken, hooguit dat je direct na ontvangst de keuken in wilt duiken om aan de slag te gaan.

 

Algemeen oordeel over de ontvangen producten

Ik moet zeggen dat ik bijzonder verrast was door de smaken. Aparte combinaties die je eten net dat beetje extra geven. Niet alleen zijn de smaken bijzonder, de glazen flessen zijn bijzonder mooi. Vooral de fles olijfolie met kurk is een echte eyecatcher. Zonde om in de kast te verstoppen: bij mij staan de flessen boven op de afzuigkap. Van mij krijgen de ediks, de balsamico en olijfolie van Bijzondersmaken.nl een dikke 9,5.

 

*Dit artikel is een samenwerking.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in