boek je vakantie bij de ANWB

*Review GreenPan keramische pan geschikt voor alle warmtebronnen en een aanrader voor koken op inductie. Een tijd terug ontving ik een GreenPan keramische pan om te reviewen. De pan is inmiddels gebruikt en vandaag vertel ik je in mijn review GreenPan keramische pan of de pan nu aan mijn verwachtingen heeft voldaan of niet.

 

Inhoud

Kitchen&More online kookwinkel

De GreenPan maakt deel uit van het assortiment van Kitchen&More. In deze online kookwinkel vind je werkelijk alles voor je keuken. Pannen, keukengerei, maar ook keukenapparatuur en glazen, daarnaast hebben ze met het aanbod BBQ en outdoor iets verder gedacht, want koken hoef je niet per se binnen te doen. Het is dus de perfecte plek als je op zoek bent naar alles wat met koken, bakken en barbecuën te maken.

De website is overzichtelijk ingedeeld, waardoor je makkelijk en snel op zoek kunt gaan naar die ene leuke pan, een set nieuwe glazen of een nieuwe barbecue. Elke hoofdcategorie is ingedeeld in subcategorieën, zodat je ook werkelijk het juiste product kunt vinden. Dat geldt ook voor de categorie pannen, waar je onder andere mosselpannen vindt, keramische pannen, grill- en hapjespannen en nog veel meer.

 

Review GreenPan keramische pan 1

 

Review GreenPan keramische pan

Een tijdje geleden mocht ik een GreenPan keramische pan ontvangen van Kitchen&More. Ik ben altijd op zoek naar goede pannen, omdat ik graag en vaak in de keuken sta. Voor mij is het van groot belang om te kiezen voor pannen die goed zijn voor onze gezondheid en makkelijk in onderhoud zijn. Na onze emigratie zijn wij in een huuurhuis terecht gekomen waar ik moet koken op inductie, dus dat is ook een punt waar ik op let bij de aanschaf van nieuwe pannen. De GreenPan is een keramische pan, die aan al deze eisen zou moeten voldoen.

De GreenPan werd geheel volgens afspraak snel aan huis geleverd (de volgende werkdag). De pan  heeft een diameter van 28 cm en zag er op het eerste gezicht stevig en goed uit. In tegenstelling tot veel keramische pannen is de coating van deze pan niet wit, maar gewoon grijs. De coating is anti- aanbak, ook erg fijn, zeker als andere gezinsleden de pan gebruiken. Toen ik de verpakking bekeek zag ik dat de pan ook geschikt is voor gebruik met metalen kookgerei. Heel apart, want als ik metalen kookgerei in mijn andere pannen gebruik, dan is het einde oefening. Met deze pan zou dit dus geen problemen op moeten leveren.

Verder is de GreenPan niet alleen geschikt voor koken op inductie, maar ook voor gas. Bovendien kan de pan in de oven gebruikt worden bij maximale temperaturen van 180°C. Een ergonomische greep die ook nog eens koel blijft, maakt het design van de pan compleet.

 

Stevige onderkant van de pan

 

 

Review GreenPan keramische pan 4

 

Het klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar de pan moest natuurlijk ook getest worden. Voor het eerste gebruik moet de pan gewoon met heet water gewassen worden. Om de pan in te wijden heb ik gehakt gebraden, dat ik gebruikt heb als vulling voor broodjes. De warmte wordt inderdaad erg goed verdeeld en het aanbraden gaat behoorlijk snel (iets waarmee ik niet direct rekening gehouden heb, aangezien het bij mijn andere pannen iets langer duurt). De greep wordt zoals aangegeven niet warm en ligt goed in de hand.

 

Review GreenPan keramische pan 3

 

Inmiddels is de GreenPan verder getest, afgewassen en helemaal goedgekeurd. Overigens kun je de pan voor het gemak ook gewoon in de vaatwasser stoppen, maar ik ben het gewend om pannen en dergelijke met de hand af te wassen.

 

Voordelen

Hieronder zie je nog een keer alle voordelen op een rij:

 • Snelle levering
 • 100 dagen retourrecht bij Kitchen&More
 • Groot assortiment
 • GreenPan is geschikt voor inductie, gas en oven
 • Ergonomische greep die niet heet wordt
 • Sterke anti-aanbaklaag
 • Geschikt voor metalen keukengerei
 • Hitte wordt goed verdeelt
 • Kermische coating
 • Aparte serviesstore

 

 

Nadelen

Helaas heb ik pas achteraf gezien dat het een pan is die gemaakt is van aluminium. Zelf ben ik geen voorstander van het gebruik van aluminium in kookgerei, vanwege de nadelen voor de gezondheid. Aan de andere kant is de pan voorzien van een keramische coating en komt het eten niet direct in contact met het aluminium.

 

Algemeen oordeel GreenPan van Kitchen&More

Ik ben bijzonder tevreden over de GreenPan van Kitchen&More en kan deze dan ook aanraden. Zeker als je inductie gebruikt. Van ons krijgt de GreenPan dan ook een dikke 8,5.

*Dit artikel is een samenwerking

Dokteronline.com

19 REACTIES

 1. Ikke ook altijd wel een kniesoor als het om pannen gaat, ook die gezondheid, maar ook het aanbakken en schoonmaken vind ik ook belangrijk. Wel makkelijkst de pan ook in de oven kan en een greep die koud blijft spreken mij aan. Inheb ook altijd eenbeetjemijn twijfels bij aluminium maar door de coating blijft het eg bij hete ten natuurlijk.

  • Oh, heel herkenbaar. Ik moest een tijd geleden allemaal nieuwe pannen hebben en dat was echt hoofdpijn om de meest geschikte uit te zoeken

  • Ja, helaas is aluminium niet zo gezond als het verhit wordt. Maar hier zit wel een coating overheen en dus weet ik niet precies hoe het dan zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in