boek je vakantie bij de ANWB

Dagje shoppen in Duitsland en op zoek naar een lekker en goedkoop restaurant? Steakhouse Hotel zur Post in Kleve Duitsland is een echte aanrader. De perfecte hotspot voor een uitgebreide lunch of beter gezegd middagmaal. In het restaurant van Hotel zur Post kun je voor ongeveer 10 euro genieten van een uitgebreid 3-gangen lunch.

 

Inhoud

Shoppen in Duitsland

Aangezien wij op slechts een half uur rijden van Kleve wonen komen wij hier eens in de zoveel tijd. Als het aan ons lag zouden we hier nog veel vaker komen, maar helaas is de auto die we momenteel hebben eerst toe aan reparatie. De reden dat wij graag naar Duitsland gaan is simpel: je kunt hier heerlijk shoppen.

Kleve is een redelijke stad die vlak over de grens bij Nijmegen ligt. In het uitgestrekte centrum kun je naar hartenlust shoppen (trek er gerust een hele dag voor uit). Naast allerlei kleine lokale winkels vind je hier ook de Kik, H&M en Duitse ketens zoals Woolworth en de alom bekende DM. En natuurlijk kun je er ook je boodschappen doen bij Kaufland. Maar er is nog iets dat ons trekt: je kunt hier ook heerlijk eten. Duitsland staat bekend om zijn goede keuken en dat begint vaak al in de supermarkt waar je bij de bakker heerlijkheden zoals Nussecken (notenhoekjes) kunt kopen.

Op aanraden van mijn schoonfamilie bezochten we in november het steakhouse Hotel zur Post. Begin mei zijn we hier weer geweest, dit keer met de hele schoonfamilie en heb ik eindelijk foto’s kunnen maken. Lees snel verder en ontdek deze geweldige hotspot in Kleve.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 16

 

Steakhouse hotel zur Post in Kleve Duitsland

Hotel zur Post in Kleve Duitsland bestaat uit een hotel en een bijbehorend restaurant en steakhouse. Het is gelegen aan de Hagsche Straße, als je in het centrum loopt dan is het de heuvel opwaarts. Het hotel beschikt over een aantal kamers geschikt voor 1 – 4 personen. Deze kamers zijn boven het restaurant te vinden en de informatie daarover kan ik alleen van de website halen. De prijzen op de website zijn bijzonder redelijk te noemen, zeker gezien het feit er ook ontbijt bij zit. Op de foto’s zien de kamers er eenvoudig en comfortabel uit, precies genoeg voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Onder het hotel is een steakhouse en restaurant (lopen naadloos in elkaar over) met een bijbehorend terras aan de achterkant (hier is ook een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren, tip!). Elk gedeelte heeft zijn eigen sfeer, maar past wonderlijk genoeg wel goed bij elkaar. Als je vanuit de winkelstraat komt dan zit je in een meer Argentijns uitziend gedeelte, daarna kom je in een wat intiemer deel terecht en boven is het vooral praktisch ingericht met toegang tot het terras en heel veel licht.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 14
Interieur beneden

 

 

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 13
Inrichting boven vlakbij het terras

 

In het restaurant/steakhouse kun je dagelijks genieten van een lunch of een diner. Er is een afwisselende dagkaart en voor de lunch kun je of á la carte eten of je maakt gebruik van het keuzemenu waarbij je voor 6,50 tot maximaal 12,50 kunt genieten van een uitgebreide 3-gangen lunch. Deze bestaat uit een soep, hoofdgerecht, salade en een toetje. Voor het hoofdgerecht heb je ruime keuze uit vlees, vis en zelfs vegetarisch.

Houd bij het lunchen en dineren wel rekening met de openingstijden. Het restaurant sluit tussendoor namelijk (gesloten van 15:00 – 17:00 uur).

 

 

Onze ervaring

Zoals gezegd zijn we hier inmiddels al twee keer gaan eten, waarvan één keer als gezin en één keer met de hele schoonfamilie ter ere van de verjaardag van mijn lieve schoonmoeder. Mijn schoonfamilie komt traditiegetrouw elk jaar naar Kleve om hier de verjaardag te vieren, omdat mijn schoonmoeder gek is op Kleve, dankzij de vele mogelijkheden om hier uitgebreid te shoppen.

Via het contactformulier op de website heb ik dus voor 10 personen een reservering geplaatst, want uit eerdere ervaringen weten we dat het bijzonder druk kan zijn. Dit geeft eigenlijk al aan dat Hotel zur Post bijzonder in trek is. Ik kreeg de volgende dag direct een mail terug met de bevestiging dat onze reservering in het systeem geplaatst is.

We kozen allemaal voor de 3-gangen lunch en konden als eerste genieten van een heerlijke vers bereide groentesoep. Mijn schoonvader voelde zich niet zo lekker, maar knapte na de soep direct op. Terwijl je wacht op het hoofdgerecht kun je aan de saladebar opscheppen. Hier heb je ruime keuze uit allerlei groentes en sauzen, zodat je je een salade naar eigen smaak samen kunt stellen.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 5
Saladebar

 

 

 

Steakhouse hotel zur post Kleve Duitsland 2
Zelf samengestelde salade

 

 

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 6
En nog een heerlijke zelf samengestelde salade

 

Daarna werden de hoofdgerechten geserveerd. Juist omdat we met zo een grote groep waren had iedereen iets anders en dat is niet alleen leuk voor de foto’s, maar geeft ook direct de mogelijkheid om te kijken of de verschillende gerechten in de smaak vallen. Ik koos voor een typisch Duits gerecht (kan moeilijk mijn afkomst verloochenen 😉 namelijk Leberkäse met ei en aardappelen, terwijl mijn neefje een pizza nam (die ze mooi in de vorm van een konijn hebben gepresenteerd). Verder werd gekozen voor een vegetarische pasta, pasta carbonara, een mixed grill bord, kalkoenfilet en nog veel meer. Hieronder kun je op de foto’s zien dat het om ruime porties gaat, die bijzonder smakelijk waren.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 11
Pizza voor mijn neefje

 

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 10
Bordje mixed grill

 

 

 

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 8
Typisch Duits gerecht: Leberkaese met spiegelei en Bratkartoffeln

 

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 7
Vegetarische pasta

 

Steakhouse hotel zur post Kleve Duitsland 3
Kalkoenfilet

 

Je sluit de 3-gangen lunch af met een ijsje bestaande uit een bolletje aardbei ijs met slagroom. Heel eenvoudig, maar precies voldoende om nog even na te genieten.

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 17
Bolletje ijs met slagroom als toetje

 

Niet alleen het eten is er bijzonder lekker, de service is ook goed. De eigenaars zijn duidelijk uit de regio Servië/Kroatië afkomstig, maar spreken redelijk goed Duits. Het lijkt erop dat ze ook Nederlands verstaan, al wordt in het Duits geantwoord. Er wordt met alles rekening gehouden, ook als je een gang overslaat en tussendoor wordt gevraagd of alles naar wens is of je nog drinken wilt en of het smaakt. Tussen de gangen door hoef je ook niet al te lang te wachten (rond 5 – 10 minuten), dat scheelt. Overigens mag je van de saladebar vaker opscheppen, ideaal als het eten onverhoopt toch niet genoeg blijkt te zijn.

 

Gezien de prijzen, de grote keuze en de porties van de gerechten krijgt steakhouse Hotel zur Post in Kleve Duitsland een dikke 10 van ons.

 

 

Adres van deze hotspot

Hotel zur Post

Hagsche Straße 44

47533 Kleve

Duitsland

Tel: 0049-2821-12761 of 0049-2821-24579

Of maak contact via het contactformulier

 

Openingstijden:

Dagelijks van 11:30 – 15:00 uur

17:00 – 23:00 uur

 

Steakhouse hotel zur Post Kleve Duitsland 15
Buitenkant gezien vanaf de winkelstraat

 

 

Heb jij een leuke hotspot voor ons? Wil je dat we jouw restaurant, cafetaria of lunchroom bespreken in de categorie hotspots? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: tipsvoorjou@tips-media.nl

 

 

 

 

Dokteronline.com

29 REACTIES

 1. Klinkt goed. Ik kom ook al vanaf mijn jeugd met mijn ouders in Kleve. En nu kom ik er ook zeker twee keer per jaar. Het is gewoon traditie geworden 🙂 De volgende keer wil ik hier ook wel gaan eten.

  • Hahaha… leuk, hier is het ook traditie bij mijn schoonouders: elk jaar voor de verjaardag van mijn schoonmoeder moet ze naar Kleve. Ik kan je dit steakhouse echt aanraden en voor de prijs hoef je het echt niet te laten.

 2. Het is me al vake r op gevallen dat je in Duistland heerlijk kan etn, voor een fractie van wat je in Nederland uitgeeft…ik ben niet in Duitsland geweest als ik niet zo’n heelrijke schintzel gegeten heb, die over de rand van mijn bord valt..

  • Ja klopt, Duitsland is in veel opzichten goedkoper (en eerlijk gezegd ook veel lekkerder). Ja, die schnitzels zijn daar echt groot. Geldt niet alleen voor eten in een restaurant, ga daar maar eens naar een bakker: de keuze is echt groot.

 3. Fijn dat jullie zo dichtbij Duitsland wonen,want ik hoor vaker dat je hie prima kan winkelen en dan het restaurant. wat een heerlijke gerechten. Heerlijk hoor, het ziet er goed uit.

  • Klopt, winkelen in Duitsland is echt geweldig, niet alleen vanwege de grote keuze, maar ook de betaalbare prijzen

  • Dat vind ik ook zo leuk aan een saladebar: je kan nemen wat je zelf lekker vindt. Volgens mij hadden ze hier geen paprika’s hoor, wel heel veel andere groente

  • Jammer dat het je qua sfeer niet aanspreekt, het is echt wel heel gezellig (vind ik zelf). En kom je een keer in Kleef: gewoon zelf uitproberen.

  • Klopt, in Duitsland eet je echt voor weinig en het is eigenlijk altijd lekker. Kleve is inderdaad een aanrader wat winkelen betreft.

  • Inderdaad: er is zoveel meer dan alleen schnitzels. Als je nog nooi in Kleve bent geweest dan raad ik je echt aan om er eens een kijkje te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in