boek je vakantie bij de ANWB

*Een tijdje geleden mocht ik een pakket ontvangen van Leev Oerrr producten, nadat ik ze benaderd had, vanwege de bedrijfsomschrijving. Inmiddels zijn alle producten getest (lees opgegeten) en hebben wij een goed oordeel kunnen vellen over Leev. In mijn review Leev Oerrr producten lees je hier alles over.

 

Inhoud

Leev Oerrr producten

Leev is een bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische producten. Denk daarbij aan cereals, broodvervangers en verantwoorde tussendoortjes. Alle producten worden gemaakt van met zorg gekozen ingrediënten. Leev Oerrr producten vind je onder andere in de schappen van de Jumbo, Albert Heijn, Plus en Aldi.

Met zijn producten is Leev ook nog eens een maatschappelijk verantwoord bedrijf. De winst gebruikt het bedrijf namelijk om kwetsbare jongeren te helpen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Leevboerderij Het Erfdeel. Op de boerderij is plaats voor jong volwassenen die door omstandigheden niet zelfstandig kunnen wonen. Door ze woonruimte en werk aan te bieden worden deze jongeren begeleidt om hun weg in de maatschappij te kunnen vinden.

Leev is een zogenaamde Social Enterprise. Dit zijn bedrijven die een sociaal doel voor ogen hebben en hiervoor de winsten uit het bedrijf gebruiken. Niet alleen helpt Leev jongeren, de boeren waar de benodigde ingrediënten gekocht worden krijgen eerlijke prijzen voor hun producten. Niet voor niets is het motto van Leev: ‘Leev eerlijk delen.’

 

Review Leev Oerrr producten

Zoals ik al eerder aangaf hebben wij een leuk pakket met daarin een aantal producten ontvangen om te proeven. Het pakket bestond uit:

 • Koeken choco-chip & volkoren
 • Koeken cranberry, rozijnen & granen
 • Minis caramel & zeezout
 • Wafels quinoa & volkoren
 • Crackers vezelrijk haver & havermout

 

review leev oerrr producten

 

Een klein pakket met diverse producten dus. Vaak worden biologische producten heel simpel gehouden wat de verpakking betreft, maar hiervan is geen sprake. Het zijn geen flitsende designs, maar dankzij de kleurencombinatie zijn ook de verpakkingen aantrekkelijk en hebben deze een mooie uitstraling.

De producten zijn getest door mijn man en zoon en in mindere mate door mijn dochter in verband met pinda allergie en het feit dat op de meest producten stond dat hierin sporen van noten/pinda’s konden zitten.

Als eerste werden de koekjes geproefd. Deze vielen in de smaak, aangezien de twee pakken binnen no time op waren. En mijn man vroeg direct waar deze koeken te koop zijn, aangezien ze heel lekker zijn. De foto’s kon ik nog maar net maken, nadat ik paniekerig riep dat ik toch echt een foto moest hebben voor alles op was.

De crackers gingen ook snel op. Hierbij wil ik graag opmerken dat de crackers handig verpakt zijn per 2 stuks. Ideaal als je deze mee wilt nemen of het hele pak niet binnen een paar dagen op wilt maken. Crackers hebben al gauw de neiging om zacht te worden, maar doordat ze per twee verpakt zijn kun je er in kleine porties van genieten en blijven ze knapperig.

 

review leev oerrr producten 3

 

De Leev Oerrr minis waren eigenlijk ook heel snel op. Sterker nog: de ene dag stonden ze er nog en voor ik wist wat er gebeurde waren ze op. Goedgekeurd dus door de rest van het gezin. Ik heb het vermoeden dat dit komt door de bijzonder populaire combinatie van caramel en zeezout.

De Leev Oerrr wafels hebben veel weg van de bekende rijstwafels. Deze vallen direct op door de smaak: quinoa en volkoren. Dochterlief zou deze heel graag willen eten, omdat ze dol is op rijstwafels, maar vanwege de allergenen die erin zouden kunnen zitten is dit helaas niet mogelijk. De rest vindt de wafels smakelijk, maar ze zijn er niet dol op. Zij kiezen liever voor de koekjes.

 

review leev oerrr producten 1

 

Voordelen Leev Oerrr producten

 • De producten zijn biologisch
 • Bedrijf gebruikt winst om jongeren te helpen
 • Boeren krijgen eerlijke prijs
 • Producten hebben mooie en handige verpakking
 • Producten hebben weinig caloriën
 • Smaken goed

 

Nadelen

Enige nadeel vind ik dat de producten niet gegeten kunnen worden door mensen met pinda allergie. Helaas staat op de meeste producten dat deze gemaakt zijn in een fabriek waar ook noten worden verwerkt, dus beter afblijven. Mijn dochter vond dit erg jammer.

 

 

Algemeen oordeel

Over het algemeen waren we heel tevreden en smaakten de ontvangen producten van Leev Oerrr bijzonder goed. Vooral de koeken vielen erg goed in de smaak. Van ons krijgen de snacks een dikke 9.

 

 

review leev oerrr producten 2

Dokteronline.com

20 REACTIES

 1. Wat leuk dat ik op deze manier meer krijg te weten over producten die ik niet eerder heb gezien! Die wafels lijken me lekker aangezien ik gek op quinoa ben! Ook super leuk om te lezen dat ze een social entreprise zijn en dat ze op deze manier wat voor de maatschappij willen betekenen.

  • Het zijn absolute aanraders en voor de calorieen hoef je het ook niet te laten, dus je kunt heerlijk snacken 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in