boek je vakantie bij de ANWB

Wie houdt er niet van lekker, simpel en snel eten? Als ik uit het werk kom heb ik vaak geen zin om nog uren in de keuken te staan en dus ga ik voor simpel en snel. In het weekend sta ik wel graag uren in de keuken of zet ik mijn grote vriend de slowcooker aan het werk.

 

Inhoud

Pesto macaroni met spinazie

Drie ingrediënten die iedereen lekker vindt, toch? Nou mij kan je er (bijna) voor wakker maken. Wanneer de kinderen van mijn man mee eten weet ik zeker dat ik hen een heel groot plezier doe door dit recept te maken. Een extra grote pan macaroni kan dan ook zeker geen kwaad.

Als ik op vakantie aan de kinderen vraag of ze willen uiteten of liever macaroni eten, dan is (bijna) altijd het antwoord dat ze deze macaroni willen eten. Heerlijk zulke kinderen haha. Een bordje patat of pannenkoeken maak ik ze niet blij mee, zij gaan liever voor de boontjes met aardappelen en vlees. Soms vraag ik me af of mijn man wel de vader is, want hij verkiest toch echt de patat en pannenkoeken boven een bord macaroni haha.

Vega of niet

Je kan bij dit recept kiezen of je hem vega eet of toch liever met wat vlees of vis. De oudste dochter van mijn man is vegetarisch dus als de kinderen er zijn maak ik hem vega, maar wanneer wij met z’n tweeën zijn dan doe ik er graag wat hamblokjes of wat zalm doorheen.

 

Hou het simpel

Je kan dit gerecht maken met een zelfgemaakte pesto (doe ik meestal wel als ik geen haast heb), maar er is ook helemaal niks mis met een potje pesto uit de supermarkt. Ik heb vaak wel wat potjes pesto in huis en dus is het net zo makkelijk om even zo’n potje open te draaien.

Maar het liefst maak ik mijn eigen pesto, alleen is dit lastig te bewaren en je maakt al snel te veel. Men zegt dat je pesto kan invriezen, nou dit heb ik gedaan….bah wat was het smerig nadat het weer ontdooit was. Dus nee, ik hou het bij een potje pesto of als de kids er zijn maak ik lekker veel zelfgemaakte pesto.

 

Het recept pesto macaroni met spinazie

Romige pesotp macaroni met spinazie
Voorbereiding
5 min
Bak/kooktijd
15 min
Tijd
20 min
 
Gerecht: Hoofdgerecht
Keyword: gezond, kinderen, koken, makkelijk, vegetarisch
Porties: 4
Ingrediënten
 • 500 gram macaroni
 • 40 gram ongezouten roomboter
 • 40 gram bloem
 • 400 ml volle melk
 • 150 gram Parmezaanse kaas
 • 100 gram groente pesto
 • ½ theelepel zout
 • Vers gemalen peper
 • 250 gram diepvriesspinazie
Bereiding
 1. Als je diepvries spinazie hebt ga je deze eerst ontdooien. Dit kan in de magnetron of in een pannetje op het vuur
 2. Breng een pan met water aan de kook en vroeg de macaroni toe
 3. Laat het vervolgens koken volgens de aanwijzingen op de verpakking
 4. Terwijl macaroni kookt maken we de saus
 5. Doe de boter in een pannetje en laat dit zachtje (zonder bruin te worden) smelten
 6. Voeg de bloem toe en roer het goed door elkaar. Zodra het nootachtig begint te ruiken is de bloem gaar
 7. Voeg de melk toe en roer met een garde tot je een sausje hebt
 8. Haal de pan van het vuur
 9. Breng de saus om smaak met zout en peper
 10. Roer de spinazie, kaas en de pesto er doorheen
 11. Gebruik je verse spinazie doe dit dan beetje voor beetje.
 12. Giet de macaroni af en doe de saus door de macaroni
 13. Roer het goed om en klaar is je maaltijd.

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Recept Rating
Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in