boek je vakantie bij de ANWB

Salarisadministratie is vaak een intensieve taak waarbij je elke maand opnieuw je hoofd in allemaal moeilijke zaken moet steken. Met een klein bedrijf lukt het nog wel om dit zelf te doen, maar met vele werknemers moet je zelf goed het overzicht kunnen bewaren. Het is daarom verstandig om je salarisadministratie uit te besteden, zodat je zelf tijd in belangrijkere zaken kunt steken. Zoals bijvoorbeeld omzet realisatie ;-). Tips voor het uitbesteden van je salarisadministratie lees je hieronder!

Inhoud

1.  Type dienstverlening

Het uitbesteden van je salarisadministratie bespaard tijd en je kunt erop vertrouwen dat alle zaken met kwaliteit worden uitgevoerd waar je zelf minder van af weet. Het is allereerst belangrijk om goed bij je bedrijf stil te staan. Want je kunt er ook voor kiezen om de administratie deels uit te laten besteden en deels zelf te doen. Daarentegen zorgt het volledig uitbesteden wel voor rust en efficiënte in de werkzaamheden en weet je zeker dat het goed wordt geregeld. Een aantal veel voorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bepalen van het netto bedrag, het bepalen van loonheffingen, maar ook het doen van aangifte en bovenal zorgen dat iedereen op tijd een loonstrookje heeft ontvangen.

2.  Juiste administratiekantoor vinden

Het is belangrijk om als bedrijf een kantoor te vinden die goed bij de wensen aansluit. Je wilt graag dat de salarisadministratie soepel verloopt en dat je op een korte termijn de volledige verwerkte loonadministratie retour krijgt. Op basis van de grootte van je bedrijf kun je een kantoor vinden die bij je wensen aansluit. Wil je bijvoorbeeld dat naast de salarisadministratie, ook gekeken wordt naar journaalposten en andere denkbare salarisdocumenten? Goed om hier even kort bij stil te staan. Het Salaris Kantoor helpt je graag om deze doelen te realiseren.

3.  Laat je adviseren

Door een keuze te maken of je je salarisadministratie deels laat uitbesteden of in zijn geheel wilt laten uitbesteden, hou je meer tijd over voor je bedrijf. Hier zitten ook kosten aan verbonden, maar deze kosten zijn niet in verhouding met de kosten die je anders in het werk zou stoppen. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen, kun je er ook voor kiezen om je te laten adviseren door een extern bureau. Ze kunnen dan voor je bepalen welke beslissingen je het beste kunt maken, waarna je vervolgens naar het administratiekantoor toe kunt en kunt uitleggen wat je precies voor ogen hebt om het beste uit je bedrijf te halen.

 

Salarisadministratie voor bedrijven uitbesteden - 3 tips kantoor

 

Dokteronline.com
Vorig artikelMet een klein budget fit blijven vanuit huis? Zo doe je dat
Volgend artikelTipsvoorjou is nu ook op Youtube te vinden
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in