boek je vakantie bij de ANWB

Het is zomer en de perfecte tijd om te genieten in de tuin. Ontdek de leukste tips om gezellig te tafelen met je familie tijdens zwoele zomeravonden.

 

Inhoud

Een tuin de place to be in de zomer

In de zomer is niets zo fijn als een geweldige tuin waar je volop kunt genieten. Dat genieten kun je doen samen met je partner, familie of vrienden. Geniet samen van een heerlijke borrel, een barbecue of verplaats je gewone avondeten naar de tuin. In het weekend kun je extra lang genieten, zelfs al is de zon al lang ondergegaan.

Voordat je gezellig aan tafel kunt schuiven heb je natuurlijk een geschikte tuintafel nodig. Tuintafels zijn er in verschillende formaten en uitvoeringen. Voor welke tafel je kiest hangt van verschillende facotren af. Belangrijk is dat je naast het budget ook kijkt naar de functionaliteit (waarvoor wil je de tafel gebruiken) en dat de tafel past bij het design van je tuin.

Een tuintafel zonder stoelen is natuurlijk niet handig, dus vergeet niet om bijpassende tuinstoelen te kopen. De keuze voor een bepaalde tuinzetel is eigenlijk heel persoonlijk. Natuurlijk wil je dat deze past bij de tafel en je tuin, maar belangrijker nog is dat deze ook heerlijk zit. Je wilt namelijk zo lang als mogelijk buiten zitten en dat gaat alleen als de stoelen ook daadwerkelijk comfortabel zitten.

Afhankelijk van de keuze van je tuinstoelen is het soms handig om tuinkussens aan te schaffen. En hier begint het leuke deel: met tuinkussens kun je namelijk al veel meer sfeer toevoegen. Naast het feit dat tuinkussens gewoon comfortabel zijn, kun je hiermee ook kleur aanbrengen in de tuin. Ideaal als je op zoek bent naar een vrolijke touch die het zomerse gevoel onderstreept.

 

De leukste tips om gezellig te tafelen met je familie tijdens zwoele zomeravonden

Een tuinset is dus de basis om gezellig te tafelen met je familie in de zomer. Natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken om het tafelen werkelijk gezellig te maken. Voor een gezellige uitstraling mogen de juiste accessoires niet ontbreken. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Sfeerverlichting in de vorm van kaarsen, fakkels (let op met kinderen), solarlampjes
  • Leuke gekleurde placemats voor op de tafel
  • Mooi servies speciaal voor gebruik in de tuin
  • Bijpassend bij het servies een bestekset
  • Servetten

Stem de kleuren, dessins en eventuele thema’s goed op elkaar af. Natuurlijk heeft een mengelmoes van kleuren en stijlen ook zijn charme, maar het is mooier als je alles een beetje op elkaar afgestemd hebt. Wat kleuren betreft kun je diverse kanten op. Sommige mensen vinden neutrale of zachte tinten heel mooi, terwijl anderen liever voor felle kleuren kiezen.

Afhankelijk van de setting kun je de tuin verder nog verfraaien met zomerse decoratie. Hiermee kun je werkelijk alle kanten op. Hang wat ballonnen op voor een feestelijke sfeer, die je eventueel combineert met wat slingers en een vlaggenlijn.

Een leuk muziekje op de achtergrond onderstreept de gezellige sfeer. Zorg er wel voor dat de muziek echt alleen op de achtergrond is en niet te luid staat. Daarnaast moet de muziek ook passen bij de sfeer.

Staat er een lange en gezellige avond op de planning met kinderen? Dan is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet vervelen. Hoe jonger hoe minder geduld kinderen hebben om urenlang aan tafel te zitten zonder afleiding. Zet daarom ergens in een hoekje een tafeltje speciaal voor de kinderen. Daar kunnen zij naar hartenlust kleuren, tekenen of bijvoorbeeld spelletjes doen. Op die manier is iedereen tevreden en kan het hele gezelschap volop genieten.

 

De leukste tips om gezellig te tafelen met je familie tijdens zwoele zomeravonden barbecue

Tafelen met je familie

Ten slotte mag lekker eten en drinken niet ontbreken. Je kunt zelf alles verzorgen of je vraagt iedereen om een kleinigheid mee te brengen. Op die manier heb je zelf minder kosten en werk en kan iedereen toch genieten van alle lekkers. Stem het wel goed op elkaar af, zodat je achteraf niet met 20 flessen drinken zit en geen spullen voor de barbecue. Of bakken vol bijgerechten, maar geen vlees of vis.

Ga je barbecuën? Verdeel dan de werkzaamheden een beetje, zodat je tussendoor ook even kan praten met je gasten.

Leestip: Tips veilig gebruik van de barbecue

Als je verwacht dat het een lange avond wordt is het goed om wat te knabbelen achter de hand te houden. Wat chips, borrelnootjes en wellicht iets zoets komt dan goed van pas. Ook hier geldt weer: denk aan de kinderen als deze aanwezig zijn. Voor kinderen kun je een ijsje achter of ander snoepgoed klaar zetten. Staat de barbecue nog een beetje na te gloeien? Dan zijn marshmallows een aanrader voor kinderen!

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in