boek je vakantie bij de ANWB

Het wordt deze week tropisch warm. Tijd om af te koelen in je eigen tuin met een zwembad. Hieronder vind je een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een zwembad.

 

Inhoud

Zwembad kopen, waar moet je op letten?

Waarschijnlijk wil je met het vooruitzicht op de warmte zo snel als mogelijk een zwembad kopen. Voordat je echter online een bestelling plaatst of naar de winkel rent, is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Kies je voor een zwembad met of zonder pomp
  • Meten is weten, dat geldt zeker voor een zwembad
  • Waar moet je op letten als het aankomt op het onderhoud
  • Hoe makkelijk is het zwembad op te zetten (gebruiksgemak)

 

 

Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een zwembad

Houd bij het kiezen altijd de doelgroep in je achterhoofd. Hoe jonger de kinderen hoe kleiner het bad moet zijn. Veiligheid staat daarbij altijd op de eerste plaats.

 

Het verschil tussen een zwembad met pomp en een zwembad zonder

Er zijn talloze modellen zwembaden te koop. Het grootste verschil zit hem echter niet in het design, maar in het feit of een zwembad een pomp heeft of niet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een zwembad met pomp is wat onderhoud betreft veel efficiënter. Natuurlijk ligt dat wel aan de afmeting van je zwembad. Een klein badje van 50 x 80 cm heeft geen pomp nodig. Als het water troebel wordt kun je dit eenvoudig en snel vervangen. Maar voor grote zwembaden, geschikt voor oudere kinderen en volwassenen, geldt dat een pomp een must is.

De pomp zorgt ervoor dat het water gereinigd wordt, zonder dat je er al te veel omkijken naar hebt. Je zet het zwembad op, sluit de pomp volgens gebruiksaanwijzing aan en je kunt wekenlang genieten van schoon zwembadwater. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een zwembadpomp heeft niet veel stroom nodig en hoeft ook zeker niet 24/7 uur te draaien.

 

Meten is weten

Dit geldt voor alles, maar zeker ook voor een zwembad: meet de beschikbare ruimte. Een zwembad op het balkon lijkt heel mooi en aantrekkelijk maar hou hier niet alleen rekening met de afmeting, maar ook met het gewicht. Een gevuld zwembad weegt heel wat en de constructie van het balkon moet dit gewicht wel aankunnen. Hou bij het uitzoeken van de juiste maat ook rekening met de doelgroep. Is het zwembad voor volwassenen? Of meer voor de kinderen? Hoe kleiner de kinderen hoe kleiner het zwembad moet zijn. Sowieso moet je kinderen tot een jaar of 8 (minimaal) niet zonder toezicht in een zwembad laten. Ook niet in je eigen achtertuin.

Tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een zwembad kinderbadje

Waar moet je op letten als het aankomt op het onderhoud

Een zwembad moet onderhouden worden. Voor een zwembad met pomp geldt dat het onderhoud voor een deel over wordt genomen door de pomp. Soms kan het echter nodig zijn om het water schoon te maken met een chloortablet. Een afdekzeil houdt een zwembad schoon en fris. Houd hier rekening mee als je een zwembad uitzoekt. In veel gevallen kun je direct een afdekzeil mee bestellen of kopen. Dat voorkomt gezoek naar het juiste formaat achteraf.

 

Hoe makkelijk is het zwembad op te zetten?

Als laatste is het handig om bij de keuze te letten op gemak. Hoe snel en makkelijk kun je het zwembad opzetten, maar straks ook weer afbreken (opbergen). Kies je voor een opblaaszwembad? Dan is een luchtpomp een must. Er zijn echter ook baden te koop met een verstevigde wand die je gewoon op kunt zetten, waar geen lucht aan te pas komt. Dit is makkelijker op te zetten als je met z’n tweeën bent dan in je eentje. Houd er rekening mee dat je het zwembad aan het einde van het seizoen ook weer op moet bergen.

 

Heb jij een zwembad en zo ja, welk model zwembad heb je en waarom?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in