boek je vakantie bij de ANWB

Is je huis toe aan een verbouwing? Verbouwen kost niet alleen heel veel geld, maar ook tijd. Je moet dus goed omgaan met beide. Wil je besparen op de verbouwing? Lees dan snel verder en ontdek 9 tips om te besparen op je verbouwing.

 

Inhoud

Tijd besparen met verbouwen

Een verbouwing kost nu eenmaal tijd. Tijd die je zelf moet investeren, maar ook uit moet besteden. Wil je tijd besparen met verbouwen? Dan moet je ervoor zorgen dat je de juiste dingen uitbesteed. In sommige gevallen zou het je namelijk veel te veel tijd (en geld) kosten om iets zelf te doen. Simpelweg omdat je de nodige ervaring mist en daardoor vanaf nul moet beginnen. Verder spaart het tijd als je sommige klussen tegelijkertijd uit laat voeren (zolang niemand elkaar voor de voeten loopt).

Om tijd te besparen bij een verbouwing is het noodzakelijk om een goed stappenplan te maken voordat je met de verbouwing begint. Daarmee bespaar je overigens niet alleen tijd, maar uiteindelijk ook veel geld, want tijd is geld! Niet alleen voor jou, maar ook een aannemer die je helpt bij de verbouwing.

Een andere manier om tijd te besparen is door gebruik te maken van de juiste tools en gereedschappen. Investeer bijvoorbeeld in een goede hamer, boormachines bij Mastertools.nl en slijpmachines. Door het gebruik van elektrisch gereedschap bespaar je tijd en energie en dat is heel wat waard. Bovendien kun je de machines altijd hergebruiken of doorverkopen, waardoor het een goede investering is.

 

9 Tips om te besparen op je verbouwing

Naast tijd is een verbouwing vaak ook kostbaar. Je kunt echter best veel geld besparen als je maar weet hoe. Hieronder vind je tips om te besparen op de kosten voor verbouwen.

 

1. Doe zo veel als mogelijk zelf

Ook al heb je twee linkerhanden, er zijn altijd wel dingen die je zelf kunt doen. Denk daarbij aan sloopwerkzaamheden, afvoeren van puin en opruimen. Ook simpele klussen zoals beton storten kun je prima zelf doen.

 

2. Vraag hulp van familie, vrienden en bekenden

Heb je ergens geen verstand van? Geen nood! Vraag eens in je familie- of vriendenkring of mensen er wel verstand van hebben en kunnen helpen. Je zult versteld staan hoeveel je hiermee kunt besparen!

 

3. Stel een planning op en een budget

Zoiets ingrijpends als een verbouwing vraagt om een goede planning. Niet alleen wat tijd betreft, maar vooral ook budget. Neem ook de tijd om prijzen onderling te vergelijken, zeker als je een aannemer in moet schakelen. Door te vergelijken kun je zomaar honderden of zelfs duizend euro of meer besparen.

 

4. Zelf inkopen van materialen

Soms scheelt het al als je de materialen zelf inkoopt. Let daarbij op speciale acties en koop in bulk in. Je kunt daarnaast proberen te onderhandelen. Soms kun je meer korting krijgen dan in de winkel aan is gegeven.

Leestip: 10 Tips om altijd korting te krijgen

 

5. Hergebruik materialen

Misschien hoeft niet alles wat je eruit sloopt ook daadwerkelijk afgevoerd te worden. Soms kun je materialen hergebruiken, waardoor je geld kunt besparen. Een andere manier om materialen her te gebruiken is door deze tweedehands aan te schaffen. Struin weggeefhoeken en Marktplaats af om te kijken of er ergens materialen gratis of voor weinig op te halen zijn.

 

6. Verkoop wat je zelf niet meer nodig hebt

Kijk niet alleen of je zelf ergens tweedehands materialen op de kop kunt tikken, maar verkoop ook zelf materialen die je niet meer nodig hebt. Zo kun je nog een leuke prijs krijgen voor laminaat, een deur of bijvoorbeeld je douchecabine. Elke euro is mooi meegenomen en kun je weer besparen op de uitgaven voor de renovatie.

 

7. Verduurzaam je huis en vraag subsidie aan

Voor veel verduurzamingsprojecten kun je subsidie krijgen. Ben je toch al bezig met verbouwen? Dan is het handig om even de gemeente te checken of je nog ergens subsidie voor kunt krijgen. Welke subsidiemogelijkheden er zijn verschilt van gemeente tot gemeente.

 

8. Koop buiten het seizoen om

Net als met heel veel producten kun je bouwmaterialen het beste buiten het seizoen om kopen. Denk aan airco kopen in de winter en isolatiematerialen aanschaffen in de zomer. Op die manier kun je heel veel geld besparen.

 

9. Wacht niet te lang met verbouwen

Uitstel is niet alleen afstel, maar kan ervoor zorgen dat de kosten onnodig oplopen. Heb je een aannemer gevonden die qua prijs en voorwaarden voldoet? Stel dan niet uit, maar leg alles vast. Dat geldt ook voor bouwmaterialen. Zie je iets in de aanbieding? Wacht dan niet langer en schaf het direct aan. Uitstellen kan zorgen voor prijsverhoging en daarmee wordt de verbouwing niet goedkoper, maar juist duurder.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in