boek je vakantie bij de ANWB

Ben je toe aan een nieuwe pc? Of zoek je een betaalbare game pc, een andere telefoon of een huishoudelijk apparaat? Kijk dan eens naar een refurbished model. Ontdek nu waarom een refurbished apparaat een goed idee is.

 

Inhoud

Wat is refurbished?

Je bent het vast wel eens tegengekomen: refurbishede producten. Het gaat daarbij altijd om elektrische apparaten die niet nieuw zijn! De apparaten komen bij een afleverpunt binnen waar ze vaak helemaal uit elkaar gehaald worden om schoon gemaakt te worden. Verder worden alle onderdelen getest om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Indien nodig worden onderdelen vervangen. Je kunt een refurbished pc kopen, laptop, tv en game computers.

 

Waarom een refurbished apparaat een goed idee is

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is een refurbished product eigenlijk een product dat tweedehands is, maar teruggebracht wordt in nieuwstaat. Dat zie je ook terug aan de garantie. Hieronder vind je alle voordelen van een gereviseerd apparaat.

 

Bespaar geld en koop gereviseerd

Het prijsverschil tussen een nieuw apparaat en een refurbished apparaat kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Ideaal dus als je bijvoorbeeld je pc, laptop of je telefoon moet vervangen maar geen geld hebt om een nieuw apparaat aan te schaffen.

 

Je krijgt gewoon garantie op het apparaat

Alhoewel je eigenlijk een tweedehands product koopt krijg je gewoon garantie op het apparaat. Hoe lang je garantie krijgt is afhankelijk van de aanbieder, de leeftijd en natuurlijk het apparaat zelf. In sommige gevallen krijg je gewoon 2 jaar garantie, waardoor je twee jaar geen kopzorgen hebt mocht het apparaat ineens niet meer naar behoren functioneren.

 

Goed voor het milieu

We letten met z’n allen steeds meer op duurzaamheid en het milieu. Daar hoort ook het hergebruik van producten bij. Kies je voor een refurbished apparaat dan kies je voor hergebruik. En dat is weer goed voor het milieu. In plaats van onderdelen weg te gooien, worden deze hergebruikt. Daarnaast zijn er minder grondstoffen nodig (bijvoorbeeld dure chips), waardoor het milieu bespaard wordt.

 

Betrouwbaar

Een gereviseerd product koop je gewoon bij een bedrijf en niet bij een particulier. Dit heeft als voordeel dat je zeker weet dat het een goed product is. Zo niet, dan kun je je altijd beroepen op je recht op garantie. Koop je een apparaat bij een particulier en tweedehands, dan moet je maar net geluk hebben dat het apparaat naar behoren werkt en ook blijft werken.

 

Keuze uit nieuwere en oudere modellen

Ben je toe aan een ander apparaat, maar hoef je niet per se het nieuwste van het nieuwste te hebben? Dan zit je eveneens goed met een gereviseerd apparaat. Vaak heb je keuze uit zowel nieuwere als oudere modellen, waarbij de oudere modellen natuurlijk een stuk voordeliger zijn.

 

 

Waarop letten als je kiest voor gereviseerde apparaten

Hier boven zie je alle voordelen van een refurbished apparaat op een rij. Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten.

  • Vergelijk producten met elkaar voordat je deze koopt en koop niet het eerste beste apparaat dat je tegenkomt
  • Kijk niet alleen naar de prijs, maar vergelijk ook garanties met elkaar om zeker te weten dat je de beste deal krijgt
  • Lees de garantievoorwaarden goed door om niet voor verrassingen komen te staan
  • Naast de technische beschrijving moet er altijd een uiterlijke beschrijving staan, neem deze ook goed door. Hierdoor voorkom je dat het apparaat bij levering tegenvalt omdat je bijvoorbeeld over het hoofd hebt gezien dat er een kras te zien is aan de buitenkant

Als je op al deze punten let kun je veilig een gereviseerd apparaat aanschaffen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in