boek je vakantie bij de ANWB

Lees snel verder en ontdek 10 tips om altijd korting te krijgen. Of het nu gaat om de aankoop van een auto, een wasmachine of koelkast, met onderstaande 10 tips ben je voortaan in staat om altijd korting te krijgen. Want zeg nou zelf: waarom zou je de hoofdprijs betalen als het ook voor minder kan. En het geld dat je spaart kun je vast en zeker op een andere manier uitgeven.

 

Inhoud

10 tips om altijd korting te krijgen

Om overal korting te kunnen krijgen moet je wel over een beetje zelfvertrouwen beschikken. Je moet zelf op mensen afstappen en om korting vragen. Is dat niet helemaal jouw ding? Hou dan de koopjeskalender in de gaten en koop zo veel als mogelijk in de sale.

 

1. Wees goed voorbereid

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook zeker voor de aanschaf van een nieuw apparaat, een keuken of bijvoorbeeld een auto. Door vooraf wat onderzoek online te doen, kun je alvast een idee krijgen over de richtprijs. Dit komt dan ook weer van pas als je in tip 5 en tip 6 korting wilt bedingen van de medewerker of manager.

 

2. Jouw recht om korting te vragen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken heb je als klant gewoon het recht om te vragen naar korting. Dit geldt natuurlijk niet in de standaard supermarkt en bij de drogist of voordelige winkels zoals de Action of Primark, maar als je naar speciaalzaken gaat gericht op elektronica, witgoed, meubels of auto’s dan mag je altijd afdingen.

 

3. Korting is reeds ingecalculeerd

De prijs mag nog zo aanlokkelijk zijn: de winkelier houdt er rekening mee dat mensen om korting kunnen vragen. Er is dus een zekere marge in de prijs berekend die afgedongen kan worden. Wordt er geen korting gegeven, dan betekend dit nog meer winst voor de winkelier. Maar zelfs met korting wordt er nog voldoende verdiend aan de verkoop van de verschillende producten.

10 tips om altijd korting te krijgen

 

4. Wees zeker van jezelf

Met bovenstaande tips in je achterhoofd is het zaak om vol zelfvertrouwen een zaak binnen te stappen. Zet je ook over je gêne heen en vergeet niet: ‘Brutale mensen hebben de halve wereld.’ Vooraf thuis even oefenen is zeker een optie, vooral als je niet gewend bent om te onderhandelen.

 

5. Probeer het eerst bij de gewone medewerker

Vaak kun je de gewone medewerker al polsen hoe het staat met korting. Het is daarbij zaak om vooral niet te enthousiast over te komen over het product of de gewenste auto. Houd het oppervlakkig en noem liever dingen op die je minder bevallen aan het product, zodat je sneller korting krijgt. Emoties moeten buiten de deur gehouden worden, houd het kort en zakelijk en laat gerust doorschemeren dat je goed voorbereid bent en precies weet wat je wilt en tegen welke prijs.

 

6. Vraag naar de manager

Helaas zijn verkopers niet altijd bevoegd om het onderste uit de kan te geven en kun je in veel gevallen, nadat je met de verkoper onderhandelt hebt en niet tevreden bent, naar de manager vragen. Is de manager er eenmaal dan kun je uitleggen dat je wel interesse in het product hebt (bijv. wasmachine, de keuken enz.) maar dat het bijvoorbeeld boven je budget ligt of dat het niet helemaal is wat je ervan verwacht.

7. Kijk bij de concurrent

Een steekhoudend argument om korting af te dwingen is de zin: ‘Ik zal erover nadenken en een kijkje bij de concurrent nemen.’ De meeste verkopers/managers willen dit liever niet horen en zijn direct bereid iets aan de prijs te doen.

 

8. Vraag naar een alternatief voor korting

Is het echt niet mogelijk om korting te bedingen (geloof, dit is bijna niet mogelijk als je bovenstaande tips om extra korting te krijgen op hebt gevolgd), vraag dan naar een alternatief. Koop je een nieuwe oven? Vraag dan om een gratis set ovenschalen. Koop je een keuken? Vraag dan om een gratis leuk serviessetje. En zo kun je eigenlijk eindeloos onderhandelen om iets extra’s los te krijgen bij je bestelling.

 

9. Kom met het laagste bod

Begin met het aangeven van je laagste bod, uitgaande van het feit dat je van de prijs 15 -20 % af kunt dingen. Hetzelfde geldt voor je beschikbare budget. Heb je een budget van € 6.000,- dan geef je aan dat je ongeveer € 5000,- uit kunt geven. Dit wordt vervolgens het uitgangspunt van je onderhandeling om korting te krijgen.

 

10. Speciale tactiek voor het kopen van een auto

Voor het kopen van een auto kun je de volgende tactiek hanteren: weet je nog niet precies welke auto je wilt, maar heb je wel een beschikbaar budget, maak dit dan vooral niet bekend tijdens het gesprek. Op het moment dat je jouw beschikbare budget kenbaar maakt kun je er zeker van zijn dat de verkoper je naar duurste auto gaat brengen. Geef liever specificaties op waaraan de auto moet voldoen en wacht waarmee de verkoper aankomt. Dit wordt dan het uitgangspunt om verder te onderhandelen over de prijs, zonder direct je maximum budget vrij te geven natuurlijk.

 

10 tips om altijd korting te krijgen 1

 

Extra bonus tip om korting te krijgen

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande 10 tips om altijd korting te krijgen. Ten slotte wil ik je nog een bonus tip meegeven: spits je oren tijdens een onderhandeling en probeer zo min mogelijk te praten. Vaak geeft een verkoper of manager namelijk redenen aan waarom je niet zo veel korting kunt claimen of waarom een product niet voor minder verkocht kan worden. Door goed te luisteren kun je er vaak een punt vinden waarop je in kunt spelen en alsnog een betere prijs krijgt.

Stel een autoverkoper begint met het opsommen van alle goede eigenschappen van de auto en zegt dat het een mooie prijs is ondanks het feit dat de auto misschien al binnen 3 maanden opnieuw gekeurd moet worden en er zeker wat kleine reparaties aan zitten te komen. Mooi punt om hierop in te spelen. Misschien kun je geen korting bedingen, maar is de garage bereid om de keuring te doen en alle reparaties tot een bepaald bedrag. Daarmee winnen zij, maar vooral ook jij.

Doe er je voordeel mee en shop vanaf vandaag nog goedkoper met deze 10 tips om altijd korting te krijgen.

Dokteronline.com

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in