boek je vakantie bij de ANWB

We zijn meer dan ooit thuis en daarom is een gezellig huis een must. Wil je je goed voelen binnen je eigen vier muren? Met deze tips om je huis gezellig te maken voelt je huis als een warm thuis.

 

Inhoud

Maak van je huis een thuis

Een huis is niets anders dan een stenen gebouw met daarin verschillende ruimtes. Om er echt een thuis van te maken moet je het huis naar je eigen smaak en stijl inrichten. Als een huis als een thuis aanvoelt, dan zul je probleemloos vrienden en familie over de vloer willen hebben. En bovendien is het dan helemaal niet erg om thuis te moeten blijven, omdat je huis rust, warmte en geborgenheid symboliseert.

 

Tips om je huis gezellig te maken

Om je huis gezellig te maken is het belangrijk om op details te letten. Stem alles goed op elkaar af en laat je interieur gezelligheid en warmte uitstralen met onderstaande tips.

 

Haal de natuur in huis

Bloemen en planten stralen gezelligheid uit. Je kunt hiervoor verschillende echte planten kopen, die je her en der in de kamer zet. Of je zet een bos verse bloemen op tafel, waardoor je direct een huiselijke sfeer creëert. Heb je geen groene vingers of vind je het zonde om geld uit te geven aan een bosje bloemen dat maar even op tafel staat? Kies dan voor droogbloemen. Deze staat niet alleen leuk op tafel, maar zijn ook geschikt als prominente eyecatcher op een sidetable.

Je kunt voor een paar losse bloemen kiezen of een mooi boeket samenstellen. Het voordeel van gedroogde bloemen is dat je er geen omkijken naar hebt en deze in principe gewoon altijd kunnen blijven staan. Omdat de keuze ontzettend groot is kun je rouleren, waarbij je de keuze voor bepaalde kleuren of bloemen afstemt op het jaargetijde.

Tips om je huis gezellig te maken droogbloemen

Sfeerverlichting voor meer gezelligheid

Wil je het in huis een stuk gezelliger maken? Vergeet dan vooral niet dat licht een belangrijke rol hierin speelt. Sfeerverlichting heb je in allerlei vormen en maten. Stem de verlichting af op de gewenste plek in huis, waarbij je rekening houdt met de hoeveelheid licht die nodig is. Boven de eettafel kies je voor een mooie hanglamp, naast de zithoek past een dimbare stalamp perfect. Je kunt ook verschillende lichtpunten hebben in een kamer, zodat je kunt switchen, afhankelijk van de setting waarin je je bevindt.

Of doe helemaal gek: kies voor een lamp met afstandsbediening, waarmee je de kleuren van het licht naar eigen wens en smaak kunt veranderen.

 

Maak je interieur gezellig met een vloerkleed

Een vloer kan al snel kaal en koud overkomen, zeker als er tegels of laminaat op ligt. Door een vloerkleed neer te leggen haal je letterlijk warmte in huis. Voor de keuze van een vloerkleed kijk je het beste naar de kleuren die gebruikt zijn in je overige inrichting. Je vloerkleed mag best opvallen en een blikvanger zijn en daarom juist het tegenovergestelde zijn van de rest van de kleuren.

Een rond vloerkleed oogt een stuk fijner dan bijvoorbeeld een lang vierkant kleedje. Je kunt het ook beperkt houden tot een leuke schapenvacht als je een groot vloerkleed net iets te veel van het goede vindt.

Kussens als sfeervolle decoratie

Niets zo saai en koud als een bank of een grote fauteuil zonder kussens. Met kussens kun je je helemaal uitleven in je interieur (natuurlijk niet overdrijven!). Het mooie hiervan is dat het weinig kost, waardoor je bijvoorbeeld met de seizoenen mee kunt gaan. In de winter lekker fluffy en zacht en in de zomer fris en kleurrijk. Kies voor verschillende kleurtinten om een speels effect te creëren. Kussens zijn overigens het perfecte accessoire om kleur toe te voegen aan een interieur.

Tips om je huis gezellig te maken kussens

Een mix van verschillende materialen

Veel mensen denken dat ze bij het inrichten van een huis voor dezelfde materialen en stijl moeten kiezen. Dit kan ervoor zorgen dat je huis heel snel steriel en koud overkomt. Waarschijnlijk juist het tegendeel van wat je wil bereiken. Laat deze gedachte dus los en kies voor verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een leren bankstel met een fluffy vloerkleed en fluwelen kussens. Een extra dekentje zorgt ervoor dat de leren bank direct zachter en uitnodigender wordt.

Je kunt ook duurdere stoffen toevoegen voor een meer luxe uitstraling, zonder dat je daarbij de beoogde gezelligheid uit het oog verliest. Denk daarbij aan satijn of bijvoorbeeld (nep) bont.

 

Met een touch van jezelf

In een huis moet geleefd worden. Natuurlijk is het leuk als je een huis hebt dat door een ringetje te halen is en rechtstreeks uit de VT wonen afkomstig lijkt te zijn. Maar of je je hier echt thuis gaat voelen is een tweede. Zorg dus dat er een gezellig interieur ontstaat door er een persoonlijke touch aan toe te voegen.

Dat kun je heel simpel doen door bijvoorbeeld foto’s van jezelf en je gezin op te hangen. Verzamel je bepaalde dingen? Zorg dan dat anderen deze kunnen zien en je op die manier leren kennen. Dat geldt natuurlijk ook voor aparte hobby’s. Zet in je woonkamer iets dat echt van jou is en net dat beetje extra sfeer toevoegt.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in