boek je vakantie bij de ANWB

Grote kans dat je naast je slaapkamer een groot deel van je tijd thuis in de woonkamer doorbrengt. Daarom moet deze helemaal naar je zin zijn en gezellig ingericht zijn. Heb je een kleine woonkamer? Dan zijn deze tips om een kleine woonkamer in te richten speciaal voor jou.

Inhoud

De woonkamer: het hart van elk huis

Niets zo belangrijk als een huis waar je je ook echt thuisvoelt. De woonkamer is voor veel mensen het hart van het huis en moet daarom passen bij jou en je huisgenoten. Een gezellige woonkamer zorgt ervoor dat je helemaal tot rust kunt komen en lekker kunt genieten met familie en vrienden. Om tot rust te kunnen komen en te kunnen genieten moet alles kloppen: van de inrichting tot de gekozen kleuren. En dat kan best lastig zijn, vooral als je een kleine woonkamer hebt.

 

Tips om een kleine woonkamer in te richten

Bij het inrichten van een kleine woonkamer zijn een aantal tips en tricks die ervoor zorgen dat de muren niet op je af komen. Vooral als er gasten over de vloer komen of je een gezin hebt is het belangrijk om de ruimte zo in te richten dat er optimaal wooncomfort is. Met onderstaande tips lukt dat gegarandeerd.

 

1. Kies voor de juiste vloerbedekking

Alles begint met de juiste vloerbedekking. Hier ontdek je welke vloerbedekking het beste bij je past. Wat de keuze betreft: zorg dat je voor lichte kleuren kiest, want dat maakt een kamer direct opener en lichter. Heb je een keuze kunnen maken? Dan kun je de gewenste vloer makkelijk en snel bij onlinevloerenspecialist.nl bestellen.

 

2. Kies voor lichte kleuren

Niet alleen de kleuren op de vloer spelen een belangrijke rol. Dat geldt ook voor de kleuren aan de muur. Lichte kleuren laten een kamer direct groter lijken en zorgen voor een betere lichtinval. Kies daarom voor neutrale tinten zoals wit, crème en beige. Dit kun je eventueel combineren met een lichthouten vloer voor wat meer warmte in de ruimte.

 

3. Kleine woonkamer? Kies voor kleine en open meubels

Hoe handig het ook lijkt: een bankstel in U-vorm is nu eenmaal minder handig in een kleine ruimte. Kies daarom voor kleinere meubels zoals twee bijzettafels in plaats van een grote salontafel en een tweezits bank in combinatie met een stoel of fauteuil. Wil je toch een hoekbank? Dan moet je deze zodanig tegen de muur zetten dat deze als het ware een verlenging van de muur is en daarbij wegvalt.

In het verlengde hiervan: kies voor open meubels. Deze wekken de illusie van meer ruimte en lucht, waardoor de ruimte minder klein lijkt. Een open stellingkast is bijvoorbeeld een leuke aanvulling voor een kleine woonkamer.

 

4. Ga in de hoogte

Voor kleine ruimtes geldt: maak gebruik van de hoogte van de kamer. Smalle en hoge kasten zijn een beter idee dan lage en brede kasten. Door in de hoogte te werken (verticaal) laat je een ruimte groter lijken dan deze in werkelijkheid is.

 

5. Beperk accessoires en zet de kamer niet te vol

Accessoires zijn een mooie toevoeging om een kamer gezellig te maken. Heb je een kleine woonkamer? Dan kun je het gebruik van accessoires beter beperken. Kies voor minimale accessoires en zorg dat je de kamer niet overvol zet. Alleen noodzakelijke meubels in de kamer zetten voorkomt dat deze overvol raakt.

 

6. Speel met licht

In een kleine ruimte is licht van groot belang. Met de juiste verlichting en natuurlijk licht kun je de woonkamer ruimtelijker laten lijken. Wat de keuze van lampen betreft: kies voor lange en smalle staande lampen en kleinere hanglampen. Een grote opvallende hanglamp schiet zijn doel voorbij en laat de ruimte juist nog kleiner lijken.

 

7. Werk met spiegels

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de optische illusie te wekken dat je met een grotere ruimte te maken hebt. Dat kan bijvoorbeeld door het ophangen van spiegels. Bijkomend voordeel van een spiegel is dat deze licht reflecteert, wat voor een extra dimensie zorgt.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in