boek je vakantie bij de ANWB

Wil jij de waarde van je huis verhogen? Met wat investeringen en een beetje (klus)werk kan je huis ineens veel meer waard worden. Ontdek tips om de waarde van je woning te verhogen.

 

Inhoud

Wat bepaalt de waarde van een woning?

Om de waarde van je woning te bepalen wordt in eerste instantie gekeken naar de locatie en de ruimte binnen en buiten. De locatie bepaalt de waarde per m2 en datzelfde geldt ook voor de afmetingen binnen en buiten. Hoe groter je huis hoe duurder het kan worden. Tenminste als je huis op een goede locatie ligt. Denk aan: hoe dichter bij centrum hoe duurder, bereikbaarheid, voorzieningen in de directe omgeving, de wijk, plaats in de wijk en de vraag naar een bepaalde plek.

Dit zijn natuurlijk allemaal dingen waar je zelf weinig invloed op hebt. Alhoewel je met de ruimte buiten nog een beetje kunt spelen, zoals je zo meteen zult zien.

 

Tips om de waarde van je woning te verhogen

Gelukkig zijn er wel factoren waar je invloed op hebt, waarmee je de waarde van je woning kunt verhogen. Bijvoorbeeld door de buiten leefruimte te vergroten door het aanleggen van een veranda of een buitenkas van Lorangerie.nl. En je kunt meer doen:

 

1. Dakkapel aanleggen

Een goed aangelegde dakkapel zorgt voor meer woonruimte. Zeker als je ervoor zorgt dat de ruimte licht is van zichzelf en voldoende licht van buiten krijgt. Op die manier kan de extra ruimte gebruikt worden als kantoorruimte of een extra slaapkamer.

 

2. Tuin

Alhoewel niet iedereen van een tuin houdt, is een tuin wel vaak een pluspunt als het gaat om de waarde van je woning. Om de waarde te verhogen is het belangrijk dat de tuin er mooi uitziet. Mooi is natuurlijk een vaag begrip, want smaken verschillen nu eenmaal. Belangrijk is in elk geval dat het er ruim, netjes en opgeruimd uit ziet. Verder is het belangrijk dat er voldoende privacy is.

 

3. Onderhoud

Wist je dat maar 15% van de woningzoekenden op zoek is naar een huis waaraan geklust moet worden? Een goed onderhouden huis is daarom meer geld waar. Zorg dus dat alles strak in de verf zit en goed onderhouden is voordat je je woning te koop zet.

 

4. Verduurzamen van je huis

Met de alsmaar stijgende energieprijzen is het niet zo gek dat het duurzaam maken van je huis beloont wordt met een stijging van de waarde ervan. Bij verduurzamen moet je denken aan zonnepanelen, isolatie (gevel) en zonneboiler. Hoe beter je energielabel, hoe hoger de prijs van je woning.

 

5. Garage of carport

Extra ruimte voor de auto, scooter, fietsen en overtollige spullen is altijd mooi meegenomen. Heb je er de ruimte voor? Bouw dan een garage en verhoog daarmee de waarde van je huis. Mocht je geen ruimte hebben voor een complete garage, dan is een carport ook al een mooie toevoeging.

 

6. Moderne badkamer en keuken

Soms loont het om een nieuwe keuken en moderne badkamer aan te leggen. Let daarbij niet alleen op trends, maar op de uitstraling in combinatie met de rest van je huis. Heb je geen groot budget voor de keuken? Probeer het dan eens met deze low budget tips om je keuken op te knappen.

 

7. Extra wc in huis

Vooral in een groter huis is het belangrijk dat er meer dan 1 wc aanwezig is. Ben je dus bezig met opknappen? Kijk dan eens of er ruimte is voor de aanleg van een tweede wc op de eerste verdieping. Want ook daarmee verhoog je de waarde van je huis.

 

Niet echt belangrijk voor de waarde van je huis

Soms denken mensen out of the box in de hoop de waarde van hun huis te verhogen. Helaas hebben niet alle dingen invloed op hoe waardevol je woning is. Denk daarbij aan allerlei technische snufjes, een zwembad in de tuin of bijvoorbeeld een super trendy woning met de nieuwste kleuren op de muur.

 

Focus daarom liever op bovenstaande tips en verhoog de waarde van je woning.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in