boek je vakantie bij de ANWB

De feestdagen komen eraan en dit jaar wordt het voor de meeste mensen toch net iets anders dan normaal. Toch kun je ook thuis genieten van een paar geweldige Kerstdagen. Met dezet tips zit je extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen

 

Inhoud

Feestdagen in 2020

De feestdagen van 2020 zullen er heel anders uitzien dan we gewend zijn. Grote groepen ontvangen is niet wenselijk en daarom zullen veel mensen ervoor kiezen om in huiselijke kring te genieten. Of de feestelijkheden over meerdere dagen (derde Kerstdag) te verdelen. Dat betekent dat je aanpassingen zult moeten maken wil je optimaal genieten met je gezin, familie en vrienden. Zie dit echter niet als een obstakel, maar een leuke uitdaging.

 

Extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen

Om optimaal te genieten van de feestdagen mag een heerlijk feestmaal niet ontbreken. Dat begint natuurlijk bij het aankleden van de tafel met bijpassend servies en luxe bestek van Interclusive. Hieronder vind je een aantal tips om de tafel feestelijk te dekken.

 

Bepaal de kleur van je tafel

Het klinkt zo makkelijk, maar niets is minder waar. De tafel is je basis. Kies voor kleuren die passen bij de feestdagen of een neutrale kleur. Denk daarbij aan rood, groen of als neutrale kleur wit. Zelf kies ik voor wit, omdat dit het makkelijkst is wat de verdere aankleding betreft. Met wit kun je alle kanten op, zowel voor de decoratie als het servies en bestek.

Extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen bestek

Servies en bestek

Natuurlijk kun je voor je alledaagse servies kiezen. Daar is helemaal niets mis mee, zeker als je servies neutraal is of wat de kleuren betreft helemaal bij het thema past. Zelf heb ik een wit servies van Arcopal in de kleur wit. Simpel en geschikt voor elk thema. Normaal gesproken heb ik redelijk simpel bestek (met een laagje witgoud erover hahaha). Voor de feestdagen heb ik ander bestek gekregen met een meer luxe uitstraling. Het bestek is zilver met zwart. Het design van het bestek is licht gebogen, waardoor het er heel anders uitziet dan mijn dagelijkse bestek.

Mocht je zelf nog leuk bestek zoeken? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief van Interclusive en ontvang direct 10% korting.

Let er bij het neerleggen van het bestek op dat je dit doet op de juiste manier. Hieronder in het filmpje wordt dit goed uitgelegd

 

Servetten

Als je een leuk tafelkleed hebt gevonden, bijpassend servies en bestek dan is het tijd voor het uitkiezen van servetten. Houd ook hierbij een kleurenschema aan. Zorg dat de servetten het geheel een feestelijke uitstraling geven, zonder daarbij overheersend te zijn. Zelf heb ik gekozen voor bordeauxrood, omdat dit het beste past bij de tafelaankleding in zijn geheel. Niet te opvallend, perfect voor de kerst en ook nog eens in combinatie met wit en zwart heel chique.

 

Glazen

Bij een feestelijke maaltijd hoort drinken. Ook hier kun je standaard glazen op tafel zetten, maar leuker wordt het als je dit iets feestelijker aanpakt. Speciale glazen, zoals wijnglazen (ook al drink je alleen sap) zorgen voor de extra feestelijke touch. Overigens dienen glazen in een bepaalde volgorde gezet te worden, net als je bestek.

 

Tafeldecoratie

Heb je de tafel helemaal klaar? Staat alles op tafel wat je nodig hebt? Alles in de juiste volgorde geplaatst? Dan kun je beginnen aan het decoreren van je tafel. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je kiezen voor een bescheiden tafelstuk of je helemaal uitleven. In mijn geval heb ik gekozen voor een simpele, maar leuke set met theelichtjes (gekocht bij de Action voor 5,99 euro). Deze kan ik voor elk jaargetijde en elke gelegenheid aanpassen. Ideaal dus!

Voor de komende feestdagen heeft mijn dochter gedecoreerd met wat hulstblaadjes (nep), dennenappels en andere Kerstdecoratie.

Extra feestelijk aan tafel tijdens de feestdagen tafeldecoratie

Een feestelijk gedekte tafel voor de feestdagen

Met bovenstaande tips kun je genieten van een heerlijke luxe diner binnen je eigen vier muren. Wat het eten betreft kun je werkelijk alle kanten op. Begin Bijvoorbeeld met een romige courgettesoep (past qua kleur zeker bij Kerst) en vervolgens een lekker hoofdgerecht. Je kunt dan eindigen met een lekker toetje, zoals bijvoorbeeld speculaas tiramisu.

 

Wat doe jij om de feestdagen tot een succes te maken? Doe je iets speciaals voor aan tafel?

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in