boek je vakantie bij de ANWB

Er zijn veel mensen die voor vloertegels kiezen. Tegels vind je vaak in de keuken, maar wie weet wil jij zelfs de hele onder verdieping betegelen. Er zijn meerdere opties als het op vloertegels aankomt. Dit kan het lastig maken om de juiste vloertegel voor jou te kiezen. Het is een kwestie van goed zoeken en kijken wat jij graag wilt. Uiteindelijk zal je de perfecte vloertegel voor in jouw woning vinden.

Het is niet vreemd dat het kiezen van de juiste vloertegels en wandtegels meer dan één keer nadenken vergt. De perfecte tegels kiezen is niet zo eenvoudig! Een kamer betegelen is een flinke klus, maar ook een lange verbintenis en je zou wel eens lang met je tegelkeuze moeten leven. Dit is beslist geen beslissing om te overhaasten. Planning en onderzoek zijn altijd belangrijk bij een woningrenovatie. Maar met zoveel tegelontwerpen en -patronen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. We helpen je daarom graag een handje!

Inhoud

De kleuren

Een groot aspect van de tegels die je kiest zijn de kleuren. Zo heb je zwarte vloertegels, maar misschien ben je op zoek naar vloertegels met een print er op. Je zult hier ook over na moeten denken, maar begin bij de kleur van je voegsel. Wil je een naadloos effect creëren, dan zijn grote tegels met bijpassend voegmiddel perfect. Wil je dat je eenvoudige tegels opvallen, kies dan voor een donkere of gekleurde voeg.

Er zijn veel verschillende dingen mogelijk. Het is verstandig om te kijken naar wat het beste bij de rest van jouw woning past. Heb je de rest van de inrichting al behoorlijk donker? Dan is het verstandiger om voor een wat lichtere tegel te gaan.

Soms onderschatten mensen de kracht van de kleuren. Een kleur kan je hele woning ineens veranderen. Je kunt advies vragen aan een specialist over welke kleur het best bij jouw woning past. Elke woning is anders. Het kan zijn dat je een tegelsoort bij de buurvrouw erg mooi vindt, maar dat dit type tegels in jouw woning helemaal niet staat.

Het combineren van vloertegels

Je kunt er uiteraard voor kiezen om de tegels te combineren. Het is niet verplicht om een bepaald soort tegel overal voor te gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om tegels met elkaar te combineren. Als je dit op de juiste manier doet, zal je een prachtig geheel kunnen vormen.

Het combineren van printen en kleuren is een van de meest populaire opties. Wanneer je te veel kleuren met elkaar afwisselt, kan dit echter voor een rommelig effect zorgen. Veel mensen kiezen er daarom voor om slechts enkele kleuren met elkaar te combineren.

Uiteindelijk draait het ook om het beschikbare budget. Wil je op korte termijn en daarom erg snel je huis opknappen? Dan zijn keramieken vloertegels iets om te overwegen. Wil je een blijvende look, ga dan voor porseleinen tegels. Maar natuurlijk kun je ze ook omwisselen, het is natuurlijk jouw tegelkeuze!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in