boek je vakantie bij de ANWB

Boxershorts zijn het favoriete type ondergoed van veel mannen. Boxershorts zitten comfortabel en zien er volgens velen ook beter uit dan de slip. Dat is een mening die niet alleen veel mannen hebben, maar ook veel vrouwen delen die mening. Hoe zijn de boxershorts echter zo populair geworden?

In de loop der tijd zijn er talloze vormen van mannenondergoed geweest. Ooit gebruikte men niet veel meer dan een dierenvel om zichzelf te bedekken. De voorloper van de boxershorts, ook wel ‘de ballenknijper’ genoemd, is ook een lange tijd zeer populair geweest, maar inmiddels wordt de herenslip voornamelijk gedragen door mannen op leeftijd. Onder de jongere generaties mannen is dit type ondergoed niet langer populair.

Inhoud

Het ontstaan van de eerste boxershorts

Het heeft werkelijk duizenden jaren geduurd om de boxers of slips die je nu draagt te perfectioneren. Het eerste ondergoed (waarvan wij weten) dateert van zo’n 7000 jaar geleden, toen de prehistorische mens leer gebruikte om zijn geslachtsdelen te bedekken en te beschermen tijdens de jacht. Gedurende verscheidene millennia veranderde er niet veel.

Oude Egyptische kunst toont iedereen, van de farao’s tot diegenen beneden in de rangen, uitgedost in een eigen lendendoek. De farao’s droegen zelfs een soort gespecialiseerde kilt/ lendendoek. Dit heet een shendoh. Zij namen zelfs extra voorraden van het kledingstuk mee in hun piramiden voor gebruik in het hiernamaals.

Van de Victoriaanse tijd tot in de jaren 1930 hadden mannen meestal nauwsluitende knielange flanellen “onderbroeken” onder hun broeken gedragen en daarbij ook nauwsluitende flanellen topjes als onderhemden aangetrokken.

Er zijn verschillende verhalen te vinden over het ontstaan van de eerste boxershorts. De eerste boxershorts zouden in de jaren 30 op de markt gebracht zijn. In eerste instantie leken deze onderbroeken meer op korte broeken. De eerste versies van de boxershort kwamen zelfs nog met een leren riem, omdat de broek zo lastig op zijn plaats te houden was. Langzaam maar zeker werden boxershorts steeds comfortabeler. Naarmate de boxershorts steeds comfortabeler werden, nam ook de populariteit van het ondergoed toe.

Designer ondergoed werd een rage in de jaren ’70 en ’80 toen labels als Calvin Klein onze onderbroeken begonnen om te toveren van iets dat we onder onze broeken verborgen hielden tot het soort mode- en levensstijlkeuze waarmee je in een slechte muziekvideo zou kunnen pronken. De snitten werden strakker en sexyer, en de ontwerpen voor ondergoed werden flitsend, luidruchtig en vaak humoristisch.

Vandaag de dag is er geen beter alternatief

Boxershorts zijn vandaag de dag onwijs populair. De meeste moderne mannen moeten er niet aan denken om een herenslip te dragen. Vrijwel alle mannen van de jongere generaties kiezen ervoor om boxershorts te dragen. Tussen boxershorts onderling kan echter ook relatief veel verschil zitten.

Zo bepaalt de stof grotendeels hoe comfortabel de onderbroeken zijn. Ook vandaag de dag zijn er nog producenten die hun concurrentie voorbijstreven op het gebied van comfort. Wie op zoek is naar de meest comfortabele onderbroek voor mannen, doet er dus goed aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in