boek je vakantie bij de ANWB

Speciaal voor de Porsche liefhebbers: tips voor het kopen van een tweedehands Porsche 911. Het meest geliefde model onder de Porsches, niet in de laatste plaats vanwege de sportieve uitstraling.

 

Inhoud

Waarom kiezen voor een Porsche?

Vraag willekeurig wie om de populairste sportauto aller tijden te noemen en in bijna alle gevallen krijg je als antwoord: Porsche. Wil je het nog een stuk specifieker, dan wordt de Porsche 911 genoemd. Dat is niet zo gek, want het is een iconisch ontwerp dat in 58 jaar tijd amper verandert is en heel herkenbaar is.

De combinatie van motor achterin de auto, een achterwielaandrijving en een 6-cilinder boxermotor maken het tot een geliefde sportauto. Wat de waarde betreft zijn er maar weinig auto’s die zich kunnen meten aan Porsches. Waar een normale wagen vanaf het moment dat je de autodealer verlaat zijn waarde verliest, is hier bij een Porsche geen sprake van. Integendeel! Vaak worden deze sportwagens alleen maar meer waard.  Volgens Porsche rijdt minimaal 70% van alle ooit geproduceerde auto’s nog steeds.

Tel daarbij het feit dat het om degelijke Duitse topproductie gaat (Porsche maakt deel uit van Volkswagen) en je hebt alle redenen om te kiezen voor een Porsche 911.

 

Tips voor het kopen van een tweedehands Porsche 911

Gaat jouw hart sneller kloppen van een Porsche sportauto? Gelukkig is deze droom voor veel mensen haalbaarder dan ooit. Zeker als je ervoor kiest om een porsche 911 tweedehands te kopen. Om te voorkomen dat je een miskoop doet (zo ver er al sprake kan zijn van een miskoop wanneer je een Porsche koopt), moet je op onderstaande punten letten.

 

1. Bedenk welk model je wil hebben

Voordat je überhaupt naar de autodealer kunt gaan, moet je wat onderzoek doen naar de verschillende modellen. Er kan namelijk nogal wat verschil zitten in optrektijd, uiterlijk (in 2015 heeft de Porsche 911 een facelift gekregen) en brandstofbesparing op de snelweg. Zowel kleine als grote kenmerken kunnen een wereld van verschil maken en bepalen uiteindelijk voor welk model je echt wil gaan.

Naast alle technische snufjes en specificaties is het goed om te kijken naar de kleur. Voor een Porsche geldt dat zwart nog steeds de meest gewilde kleur is. Wil je de optie openhouden om je auto ooit weer van de hand te doen, dan is dat iets om rekening mee te houden. Alhoewel natuurlijk niets tegen een (felle) andere kleur spreekt.

 

2. Vraag altijd om de onderhoudshistorie

Eigenlijk geldt dit voor alle auto aankopen, maar voor een tweedehands Porsche 911 is dat extra belangrijk. Op die manier voorkom je een dubieuze aankoop en weet je meer over de staat van de auto. Het laatste dat je wil is een Porsche waarbij onderdelen vervangen zijn door niet originele onderdelen!

Wist je trouwens dat een Porsche naast de standaard 2 jaar garantie een verlengde garantieperiode (Porsche Approved Garantie) heeft voor modellen tot 14 jaar en minder dan 200.00 km? Ook interessant om te informeren of het model dat je op het oog hebt hieronder valt. Je kunt deze overigens ook zelf afsluiten. Voor het afsluiten moet je wel langs Porsche die een 111 punten check uitvoert op de auto (let op: deze optie is best prijzig in verhouding met wat je ervoor krijgt).

 

3. Check het exterieur van de Porsche 911

Heb je een model op het oog? Ga dan langs de dealer en check de auto aan de buitenkant. Omdat het een lage auto is, is het goed om te letten op zogenaamde stoep- en drempelschade aan de onderkant. Verder kun je kijken naar de achterspatborden, dat hier geen steenslagschade te vinden is.

 

4. Check het interieur

Bij een mooie Porsche mag een mooi interieur niet ontbreken. Inspecteer de auto eerst globaal en neem dan even plaats in de auto. Bevalt het interieur? Niet alleen qua smaak, maar zitten er nergens krassen of vlekken? Voldoen de specificaties en de kleur aan je wensen? Klopt de opgegeven kilometerstand met wat je op het dashboard ziet? Kun je de motor even starten om te luisteren en te voelen?

 

5. Maak een proefrit

Een auto kan er nog zo leuk uitzien, om te kijken of het echt aan jouw wensen voldoet is het noodzakelijk om een proefrit te maken. Dat is ook het moment om naar de motor te luisteren, te kijken hoe de auto optrekt en rijdt.

 

Als je alle bovenstaande tips meeneemt, dan kun je met een gerust een Porsche 911 occassion kopen.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in