boek je vakantie bij de ANWB

Je herkent het ongetwijfeld, december staat bol van gezelligheid maar óók van stress. Als spil in het web ben jij degene die de cadeaus koopt, menu’s verzorgt, inkopen doet, tafels dekt, het huis versiert, gedichten schrijft, surprises maakt, uitnodigingen de deur uit doet en kerstkaarten schrijft. En hadden we het dan al over de oliebollen gehad? Juist, december is een maand vol gezelligheid maar soms ook vol stress.

 

Zoals je wellicht wel eens hebt gehoord is het meest belangrijk van zorgen, dat je in eerste instantie voor jezelf zorgt. Daarom is tijd voor jezelf, momentjes van rust, in december ook belangrijker dan ooit. Hoe jij óók in december lief bent voor jezelf? Hier de beste tips van dit moment.

 

Inhoud

Jóuw verlanglijstje

Qua cadeaus zijn mensen vaak geneigd om de focus te leggen op anderen. Avonden worden er gespendeerd om leuke, originele en dure cadeaus aan te schaffen. Maar begin december met een cadeau aan jezelf. Welke bovenaan ieder verlanglijstje moet? De iPhone 14 Pro Max met abonnement. Dit nieuwste kunstwerkje van iPhone is er weer één in de buitencategorie.

 

Alles waarvan je tien jaar geleden dacht; dat gaat een telefoon nooit kunnen, kan deze telefoon toch. Met zijn topkwaliteit camera(‘s, namelijk drie!), fantastische scherm én strakke vormgeving een must have. De witte en crème kleur zijn van menig vrouw de favoriet. En laten we eerlijk zijn, op zo’n gave telefoon gaat het cadeautjes uitzoeken voor een ander nog nét iets beter. Kortom, dit is een cadeau wat jij meer dan verdiend hebt.

 

Streep in de agenda

Naast het cadeautje van hierboven, is het ook goed om vooraf al enkele momenten te blokken die even van jou zijn. Dit zijn dus ook niet de momenten dat je tóch even naar de stad gaat voor dat ene cadeautje of boodschapje. Je mag alleen naar de stad om je favoriete latte te halen, je nagels te laten doen of te shoppen voor een feestoutfit. Ook een bezoekje aan een masseur of spa behoren hier tot de mogelijkheid.

Probeer het echt ontspannend te laten zijn en lekker tijd voor jou alleen. Zodra je dit namelijk combineert met vriendinnen, zul je zien dat het onderwerp al snel weer komt op alle zaken die nog moeten. Dit is echt oplaadtijd voor jezelf, tijd die ook in december belangrijk is en niet alleen in januari. Mentale gezondheid is erg belangrijk!

 

Verdeel de taken

Naast dat je bewust tijd voor jezelf moet maken én je jezelf moet verwennen met een mooi cadeau zoals de nieuwste iPhone 14, is het ook belangrijk zaken uit handen te geven. Veel vrouwen zijn control freaks en denken dat anderen iets niet of niet goed genoeg kunnen. Realiseer je dat dit in jezelf zit.

Verdeel binnen een gezin dan ook de taken; wie doet dit jaar de versiering? Wie zorgt voor het toetje? En wie schrijft de kerstkaartjes? Je zult zien dat een gezamenlijke aanpak niet alleen jou werk scheelt, maar ook veel gezelliger is. Het hoeft niet perfect allemaal, het gaat vooral om de gezelligheid en kerstgedachte. Juist, dat komt allemaal samen in het gezamenlijk voorbereiden van de gezellige dagen.

 

Kortom, zorg er dit jaar voor dat jij niet op 2 januari uitgeteld op de bank ligt terwijl een fris jaar nog moet beginnen. Zet jezelf centraal en zorg ervoor dat ook jij toekomt aan genieten.

Onderneem vandaag nog actie en zorg er voor dat jij wél 2 januari op de bank ligt, maar dat dat komt omdat je je nieuwe telefoon aan het uitproberen bent én bijkomt van dat heerlijke oud & nieuw feest!

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in