boek je vakantie bij de ANWB

Wil jij je geld investeren? In iets dat net meer zekerheid biedt dan gewoon geld op de bank hebben? Denk er dan eens over na om te investeren in cryptomunten. Geen idee waar je moet beginnen? Dit zijn de top 3 cryptomunten voor 2023.

 

Waarom kiezen voor cryptomunten?

Het kopen van crypto of beter gezegd investeren in cryptomunten is al een aantal jaren gaande. Dat is niet zo gek, want de rente op de banken is in veel gevallen zelfs negatief geworden. Wil je dus dat je geld groeit? Dan is investeren in digitale munten een optie. Helaas biedt de investering geen zekerheid, omdat de koersen nogal fluctureren. Dat hebben we gezien bij Bitcoin. Deze stond in november 2021 op recordhoogte van bijna 60.000 euro, maar is inmiddels ingezakt tot rond de 20.000 euro.

Toch is het goed om nog steeds een goed idee om een investering in cryptomunten te doen. Zeker als je een beetje rekening houdt met voorspellingen van analisten en de koersen zelf een beetje in de gaten houdt. Dit laatste is vooral belangrijk om te zien wanneer je moet kopen en wanneer het tijd is om te verkopen.

 

Top 3 cryptomunten van 2023

Het is natuurlijk lastig om een voorspelling te maken van de beste crypto om in te investeren. Het probleem is namelijk dat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren die de koers van een munt veranderen. Maar als je kijkt naar de huidige ontwikkelingen zijn er een aantal potentiële cryptomunten die wel eens voor grote verrassingen zouden kunnen zorgen dit jaar.

Tot deze munten behoort ook de dogecoin. Als je kijkt naar de dogecoin koers zie je dat er hoge verwachtingen zijn en dat de koers vooral in een stijgende lijn zit. En dat is niet de enige munt waarvan analisten hoge verwachtingen hebben.

Momenteel zit de top 3 cryptomunten van 2023 er als volgt uit:

  • Bitcoin
  • Cardano
  • Dogecoin

 

Zoals je ziet blijft Bitcoin de top 3 aanvoeren. Dat is niet zo gek, want deze cryptomunt heeft in het verleden voor veel verrassingen gezorgd met als uitschieter een koers van bijna 60.000 euro. Momenteel zit de munt op één derde hiervan, maar analisten gaan ervanuit dat de munt een grotere comeback gaat maken. Dat de munt populair blijft heeft ook te maken met het feit dat er landen zijn waar de bitcoin reeds als betaalmiddel geaccepteerd is.

Voor wat betreft Cardano als beste cryptomunten in 2023 zie je dat er momenteel sprake is van een flucturerende koers. Toch zijn analisten het erover eens dat het één van de beste munten is om in te investeren. De verwachting is dat de munt in de loop van de volgende jaren gaat stijgen tot 5,00 euro.

Tot slot wordt de top 3 beste crypto afgesloten door de Dogecoin. Een door velen onderschatte munt die nog wel eens voor grote verrassingen zou kunnen zorgen. Vergelijkbaar met de Shiba Inu, waar veel mensen ook weinig verwachtingen van hadden, maar die nog steeds meetelt op de grote markt. Eigenlijk is het een underdog in de cryptocurrency wereld, waar echter hoge verwachtingen van zijn. Er wordt zelfs gezegd dat de munt in 2028/2029 door de magische grens van 1,00 euro heen kan schieten. Dus dat is zeker de moeite van het investeren waard.

 

Let op: investeer alleen geld dat je echt kunt missen in cryptocurrency, want niemand kan je garanderen dat je ook echt winst maakt met de digitale munten.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in