boek je vakantie bij de ANWB

Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een mooie tuin. Het grote aanbod van bloeiende bloemen en groene planten brengt een gevoel van sereniteit dat kan helpen het stressniveau te verlagen en je ontspannen te voelen. Zelfs maar een paar momenten in je tuin doorbrengen kan ook een goede manier zijn om met jezelf in contact te komen. Tenminste, als je tuin helemaal voldoet aan jouw eigen wensen. Is je tuin bijvoorbeeld toe aan een opknapbeurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees verder voor enkele eenvoudige tips die je zullen helpen je tuin om te toveren tot een prachtige plek.

Inhoud

Kies de juiste planten

Het kiezen van de juiste planten is een van de belangrijkste stappen bij het opknappen van je tuin. Bedenk welke soort planten het beste bij je klimaat en grondsoort passen. Bedenk welke planten onderhoudsarm zijn en minimale zorg en aandacht nodig hebben. Ben je op zoek naar een paar mooie planten? Kies dan bijvoorbeeld voor rozen, hortensia’s, lavendel, vlinderstruiken en clematis.

Wanneer je geen groene vingers hebt, maar wel graag gezelligheid aan je tuin wilt toevoegen, dan kun je kiezen voor vetplanten, bamboe, struiken met vette bladeren, grasachtigen en vaste planten. Heb je tussen alle mooie planten en bloemen nog een stuk ruimte over in de tuin? Kies dan voor een hangmat kopen! Zo kun je na een lange werkdag genieten van stilte tussen al jouw prachtige planten en bloemen!

Maak kleurrijke combinaties

Kleurrijke combinaties kunnen leven brengen in elke tuin, hoe klein of groot die ook is. Probeer verschillende soorten bloemen bij elkaar te planten in één pot of plantenbak. Dit zorgt voor een unieke uitstraling die zeker de aandacht zal trekken! Bovendien kan het toevoegen van een kleurrijk tuinmeubel of felle accessoires zoals vogelhuisjes, sfeerverlichting en grote bloempotten.

Haal de natuur naar binnen

De natuur naar binnen halen is een andere geweldige manier om je tuin een make-over te geven. Overweeg om elementen uit de natuur in je interieur te verwerken, zoals potplanten, natuurstenen accenten of organische materialen als hout en bamboe. Op die manier creëer je een verbinding tussen je binnen- en buitenruimte – waardoor het voelt als één samenhangend geheel in plaats van als twee aparte onderdelen.

Het opknappen van je tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn – het enige wat nodig is, is creativiteit en toewijding. Met deze beproefde tips kun je je buitenruimte gemakkelijk een upgrade geven die nog jaren meegaat.

Dokteronline.com
Vorig artikelDe top 3 cryptomunten voor 2023
Volgend artikel5 tips om je ochtendhumeur tegen te gaan 
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in