boek je vakantie bij de ANWB

Na een lange dag is er niets fijner dan thuiskomen in een mooie tuin. Het grote aanbod van bloeiende bloemen en groene planten zorgt ervoor dat je stressniveau verlaagd en je kunt ontspannen. Zelfs maar een paar minuten in je tuin doorbrengen is een goede manier om met jezelf in contact te komen. Tenminste, als je tuin helemaal voldoet aan jouw eigen wensen. Is je tuin bijvoorbeeld toe aan een opknapbeurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Lees verder en ontdek tips om je tuin om te toveren tot een prachtige plek.

Inhoud

Kies de juiste planten

Om bij het begin te beginnen: de juiste planten kiezen is een van de belangrijkste stappen bij het opknappen van je tuin. Bedenk welke soort planten het beste bij je tuinklimaat en grondsoort passen. Bedenk welke planten onderhoudsarm zijn en minimale zorg en aandacht nodig hebben. Ben je op zoek naar een paar mooie planten? Kies dan bijvoorbeeld voor rozen, hortensia’s, lavendel, vlinderstruiken en clematis.

Wanneer je geen groene vingers hebt, maar je tuin wel gezellig wil maken, kies dan voor vetplanten, bamboe, struiken met vette bladeren, grasachtigen en vaste planten. Heb je tussen alle mooie planten en bloemen nog een stuk ruimte over in de tuin? Dan kun je een hangmat kopen! Zo kun je na een lange werkdag genieten van stilte tussen al jouw prachtige planten en bloemen!

Maak kleurrijke combinaties

Kleurrijke combinaties brengen leven in elke tuin, hoe klein of groot die ook is. Probeer verschillende soorten bloemen bij elkaar te planten in één pot of plantenbak. Dit zorgt voor een unieke uitstraling die zeker de aandacht zal trekken! Bovendien zorgt het toevoegen van een kleurrijk tuinmeubel of felle accessoires zoals vogelhuisjes, sfeerverlichting en grote bloempotten voor nog meer sfeer.

Haal de natuur naar binnen

De natuur naar binnen halen is een andere geweldige manier om je tuin een make-over te geven. Je kunt bijvoorbeeld elementen uit de natuur in je interieur te verwerken, zoals potplanten, natuurstenen accenten of organische materialen als hout en bamboe. Op die manier creëer je een verbinding tussen je binnen- en buitenruimte – waardoor het voelt als één samenhangend geheel in plaats van als twee aparte onderdelen.

Het opknappen van je tuin hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn – het enige wat nodig is, is wat creativiteit, tijd en toewijding. Met deze beproefde tips en een tuinkalender kun je je buitenruimte gemakkelijk een upgrade geven die nog jaren meegaat.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in