boek je vakantie bij de ANWB

Plan je een bezoek aan familiepark Drievliet? Lees dan vooral mijn uittip familiepark Drievliet en ontdek alles wat je moet weten over dit pretpark en nog veel meer. Inclusief eigen foto’s en natuurlijk onze ervaring tijdens het bezoek.

 

Inhoud

Algemene informatie Drievliet

Adres: Laan van ‘s Gravenmade

Den Haag

 

Openingstijden: 10:00 – 17:30/18:00 uur (attracties kunnen later opengaan of eerder sluiten)

 

Bereikbaarheid: Familiepark Drievliet is makkelijk bereikbaar met de auto. Er is een grote parkeerplaats.

Kies je voor het Openbaar Vervoer? Neem dan tram 15 en stap uit bij halte : Laan van ‘s

Gravenmade

 

Entree: € 22,50

Gratis voor kinderen tot 1 meter lengte en 55+ op woensdag na 12:00 uur

 

 

Wat is Drievliet?

Drievliet is een redelijk kleinschalig attractiepark in Den Haag. Het park beschikt over verschillende attracties voor jong en oud. Er zijn verschillende achtbanen, een reuzerad, botsauto’s en diverse attracties voor kleintjes. De attracties voor de kleintjes zijn voornamelijk aan het begin van het park, waardoor er een kleine scheiding is tussen de attracties voor wat oudere kinderen. Natuurlijk zijn er verderop ook nog een aantal attracties voor kleintjes en omgekeerd.

 

review familiepark drievliet kinderattracties

 

Het attractiepark staat te boek als familie pretpark en wie er eenmaal geweest is zal dit volmondig kunnen beamen. Juist het feit dat het park niet al te groot is maakt het lekker overzichtelijk. Veel mensen in de buurt van Den Haag en omstreken beschikken dan ook over een gezinsabonnement om het park met enige regelmaat te kunnen bezoeken. Bovendien worden ook veel schoolreisjes naar dit park georganiseerd.

 

review familiepark drievliet zweefmolen

 

Extraatjes pretpark Drievliet

Tijdens de zomermaanden worden verschillende shows georganiseerd voor de wat kleinere bezoekers. Het programma verschilt elk jaar en kun je op de website terugvinden. Zoals op veel pretparken kun je ook bij Drievliet foto’s laten maken als je een bepaalde attractie bezoekt. De foto van onze kids op de waterstam glijbaan (geen idee wat de naam is) was bijzonder geslaagd, dus mochten ze ieder een sleutelhanger nemen met hun foto.

 

review familiepark drievliet waterglijbaan

 

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vermelden dat deze foto’s wel aan de prijzige kant zijn, maar je hebt wel keuze uit een gewone foto, sleutelhanger enz. Omdat onze tieners niet vaak op dezelfde foto (willen) staan hebben wij onze kans schoon gezien en toch een afdruk laten maken.

Net na de ingang vind je lockers waar je overbodige spullen in kwijt kunt. Ideaal als je vertrekt met slecht weer en ter plekke aangekomen je regenspullen op kunt bergen. Maar natuurlijk ook te gebruiken voor een luiertas en andere benodigdheden. Ideaal: want dan hoef je er niet de hele dag mee te sjouwen.

 

Uittip attractiepark Drievliet

Zoals gezegd zijn wij op een mooie dag (in de zomer) met ons hele gezin naar Drievliet getrokken. Daar aangekomen hebben mijn kids, alhoewel ze reeds tiener zijn, met volle teugen genoten. Vooral de botsauto’s waren favoriet. Dochterlief houdt niet van spookhuizen, dat werd al snel duidelijk na de eerste rit. Het spookhuis is compleet niet eng, maar als je niet van verrassingen in het donker houdt en snel schrikt dan kan dat erg overrompelend zijn.

 

Review familiepark drievliet
Ook een moeder kan lol hebben (samen met haar dochter)

 

Voor mij hoeven achtbanen niet (meer). Ooit was dit een heel ander verhaal, maar nadat ik tijdens een schoolreis uit een schommel ben gevlogen (weet ik echt niets meer van, ik kwam pas later beetje bij) en er een redelijk zware hersenschudding aan over heb gehouden, ben ik mijn wilde haren kwijt geraakt. Maar ik dwaal af, ik ga dus niet in een achtbaan, dochterlief en manlief ook niet, maar voor mijn zoon is dat toch anders.

Zoonlief probeerde de meer gewaagde attracties uit en had het daarbij prima naar zijn zin. Ik werd al duizelig bij het kijken, dus ik liep geregeld even weg. Tussendoor moest de inwendige mens versterkt worden, aangezien het allemaal energie kost, dus hebben we onszelf getrakteerd op een etentje in het restaurant. De prijs viel mee, de keuze is redelijk en het eten was smakelijk.

 

Aanrader: Hierop kan ik volmondig ja zeggen. Onze kinderen (tieners!) hebben volop genoten en zich uitgeleefd. Ze wilden er zelfs vaker naar toe en zijn nog een keer terug geweest met oma & opa, oom, tante en neefje.

Doordat het park klein is is het bijzonder overzichtelijk. Er is keuze uit verschillende attracties en ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. Bij warm weer zijn er waterfonteinen, dubbel pret dus en een leuke manier om af te kunnen koelen.

 

Minpunt: het is niet echt een minpunt, maar ben je van plan vaker te gaan, koop dan een abonnement. Wij zijn ongepland 2 – 3 keer achter elkaar gegaan en dat heeft eigenlijk te veel gekost, maar de kinderen konden er geen genoeg van krijgen.

 

Prijs/kwaliteitsverhouding: entree is redelijk pittig, maar wel de moeite waard. Zoals gezegd: plan je vaker een bezoek, schaf dan gewoon een abonnement aan.

Voor herhaling vatbaar: absoluut!

 

Van ons krijgt attractiepark Drievliet een dikke 9.

 

Ben je zelf ooit naar Drievliet geweest? Wat vond je ervan? Laat het me weten in de reacties onder mijn review familiepark Drievliet.

 

 

 

Dokteronline.com

17 REACTIES

  1. In de tijd dat ik in Nederland gewoond heb, ben ik hier nog nooit geweest. Hellendoorn, Walibi world, Dolfinarium, Efteling en Duinrell zijn voor mij bekend. Ik heb wel geregeld reclame op tv gezien van drievliet. Jammer dat al die attractieparken zo duur moeten zijn. Dat maakt het minder leuk om er eens naar toe te gaan, naar mijn idee.

    • Inderdaad, dat vind ik ook een groot nadeel, maar dat geldt ook voor dierentuinen, die zijn eveneens peperduur helaas…

  2. Leuke review. Ken drievliet alleen van schoolreisje en toen was het nog niet zo leuk. Vooral ingericht op kleine kinderen. Maar begreep al vaker dat het enorm verbeterd is dus hij staat hier op het verlanglijstje.

  3. Oh leuk,ik heb zelfs nog nooit gehoord van dat pretpark! Jammer genoeg vind ik de prijzen van zo’n foto’s altijd wel duur in pretpark en, zouden ze iets aan moeten veranderen! ?

    • Echt waar? Dan wordt het tijd om er eens een kijkje te nemen 🙂 Tja, die foto’s zijn inderdaad aan de dure kant, maar ja, dat zijn de extra inkomsten voor pretparken.

  4. Dat klinkt leuk! Zelf nog nooit geweest. Vind het wel aan de prijzige kant, maar dat vind ik met alle attractieparken. Met vier kids kan voor hetzelfde geld haast een weekendje weg. Dus wij gaan helaas niet vaak naar dat soort dingen. Ziet er wel super uit!

    • Tja, dat klopt helaas wel. Zelfs met twee kids is het aan de prijzige kant en inderdaad: met vier kids kun je dan liever een weekendje weg. Misschien eens op het net kijken voor speciale aanbiedingen? Dat scheelt vaak heel wat en dan kun je toch naar een pretpark met het hele gezin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in