boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag de dag heeft 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering afgesloten. Vaak wil je niet te lang stil staan bij de dood, helemaal niet die van jezelf. Maar de gevolgen hiervan kunnen, vooral voor je nabestaanden, groot zijn. Nadenken over een uitvaartverzekering wordt daarom vaker gedaan dan je denkt. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we een paar belangrijke punten voor je op een rij gezet. Zo ben je beter geïnformeerd en kun je verder kijken naar de opties en mogelijkheden voor jou.

 

Inhoud

De verschillen

Een uitvaartverzekering is een vrij ruim begrip, aangezien er verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn. Zo heb je een uitvaartverzekering in geld, ook wel een kapitaal uitvaartverzekering genoemd. Wanneer je deze verzekering afsluit, wordt er na je overlijden een vooraf besproken bedrag uitgekeerd aan de door jou aangewezen begunstigde. Hiermee kan je uitvaart in dat geval worden bekostigd.

Daarnaast heb je ook de uitvaartverzekering in natura, ook wel dienstenverzekering genoemd. Wanneer je deze verzekering afsluit, worden na je overlijden vele diensten rondom je overlijden geregeld en georganiseerd door de uitvaartverzekering. Dit gebeurt natuurlijk in overleg met je nabestaanden.

Ook kun je ervoor kiezen om hierbij een vrij te besteden bedrag te verzekeren zodat specifieke wensen ook kunnen worden uitgevoerd door je nabestaanden.

 

Redenen om begrafenisverzekering af te sluiten

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een uitvaartverzekering, ook wel eens begrafenisverzekering genoemd, af te sluiten. Eén van de voornaamste redenen is het ontzorgen van de nabestaanden. Wanneer je komt te overlijden, komt er natuurlijk ineens veel op hen af. De kosten van een uitvaart wil je daar dan niet nog aan toevoegen. Een crematie kost namelijk gemiddeld €‎7.500,-, terwijl een begrafenis gemiddeld uitkomt op €‎9.500,-. Daarnaast biedt het jou ook een gevoel van zekerheid wanneer je weet dat dit verzekerd is.

 

De kosten

Er zijn geen vaste prijzen voor uitvaartverzekeringen. Liggend aan welke soort verzekering je kiest, kan de prijs bijvoorbeeld verschillen. Daarnaast heeft je leeftijd ook invloed op de premie die je zult betalen voor de verzekering. Ook de verzekeringsperiode en je gezondheid spelen mee in het bepalen van je premie. Er worden namelijk vragen gesteld over je gezondheid wanneer je een uitvaartverzekering aanvraagt.

Met deze informatie kun je kijken naar de opties die er voor je zijn en besluiten wat je hiermee wilt en kunt doen. Ook kun je natuurlijk vragen stellen aan en meer informatie vinden bij uitvaartverzekeraars.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in