Staat er een leuke trip op de planning? Voor het organiseren van een vliegvakantie komt best veel kijken. Zo ga je onbezorgd op vliegreis en hoef je je niet druk te maken dat je iets vergeten bent.

 

Vliegvakantie: leuk, maar vooral ook veel stress

Veel mensen kijken er een heel jaar uit: de vakantie. Heerlijk ontspannen aan een mooi wit strand, zon en zee of juist lekker op avontuur gaan in een onbekend land. De vooruitzichten zijn geweldig, alleen de aanloop ernaar toe zorgt bij de meesten voor heel veel stress. Niet zo gek, want er komt heel wat bij kijken voordat je aan boord van het vliegtuig kunt stappen.

Van het zoeken naar de beste vliegtickets tot budget parkeren Schiphol. Om nog maar niet te spreken over het vinden van een leuk hotel, het uitstippelen van wat je wil, afsluiten van verzekeringen en regelen creditcard, het pakken van de koffers en natuurlijk het achterlaten van je huis.

 

Zo ga je onbezorgd op vliegreis

Gaan je haren al recht overeind staan na lezen van bovenstaande? Niet nodig! Met deze tips kun je onbezorgd op vliegreis en genieten van de welverdiende vakantie.

 

Vinden van de beste vliegtickets

De meeste mensen willen wel op vakantie, maar zijn gebonden aan een bepaald budget. Daarom is het noodzakelijk om de beste prijs voor je vliegticket te vinden. Hiervoor zijn verschillende tips:

  • Boek zo vroeg mogelijk (bij voorkeur 3 maanden voordat je daadwerkelijk wil vliegen)
  • Maak gebruik van vliegticket alerts voor de beste prijs
  • Kijk bij de last minute aanbiedingen van vliegtuigmaatschappijen
  • Vaak is een combi deal voordeliger dan een los ticket (dus hotel + vlucht)

Meer tips voor het vinden van goedkope vliegtickets vind je hier.

 

Budget parkeren Schiphol

Niets zo fijn als met je eigen auto naar Schiphol te rijden. Op die manier ben je niet afhankelijk van het OV dat misschien net niet gunstig rijdt of onverwacht een storing heeft. Wat parkeren betreft heb je ruime keuze. Je kunt dichtbij Schiphol parkeren, wat vaak behoorlijk prijzig is. Of je kiest voor een budget parkeerplek in de buurt. Bij Parkos.nl vind je alle aangesloten parkeerplaatsen rondom Schiphol. Bij de prijs zit ook vaak een shuttle service inbegrepen die je van de parkeerplek tot aan de voordeur van Schiphol brengt en vice versa.

 

Vinden van een leuk hotel

Het vinden van een leuk hotel kan een hele uitdaging zijn. Daarom is het goed om vooraf te bedenken wat je wensen en eisen zijn. Wil je alleen een plekje om te slapen? Of wil je ook genieten van een dagelijks ontbijt? Ga je voor all inclusive om kosten voor eten en drinken gedekt te hebben? Zoek je naar een hotel met zwembad of vermaak voor de kinderen?

Aan de hand hiervan kun je de keuzes filteren om het aanbod te minimaliseren. Vergeet ook vooral niet naar combinatiedeals van vlucht en hotel te kijken om optimaal te besparen.

 

Uitstippelen van wat je wil doen

Voor de één staat vakantie synoniem aan niets doen en elke dag genieten van zon, zee en strand. Een ander wil juist zo veel als mogelijk zien en doen. Bedenk vooraf wat je vakantiewensen zijn. Zeker als je met je partner of je hele gezin op vakantie gaat. Kijk naar lokale bezienswaardigheden, evenementen en andere dingen die interessant voor jou kunnen zijn.

Probeer een globaal vakantieschema op te stellen, zonder jezelf vast te pinnen. Want misschien heb je iets op woensdag gepland, maar komt het op vrijdag beter uit. Of zie je ter plekke iets anders dat nog veel leuker is. Een beetje voorpret en planning kan echter helemaal geen kwaad, zeker omdat je niet altijd garantie hebt dat er goed internet aanwezig is.

Zo ga je onbezorgd op vliegreis Griekenland

Je huis achterlaten

Als je geen huisdieren en planten hebt, kun je in principe elk moment van de dag de deur achter je dicht trekken en op het vliegtuig stappen. Toch is het handig om ook in dat geval ervoor te zorgen dat iemand zo nu en dan polshoogte gaat nemen bij je huis. Al was het alleen om de post weg te halen, zodat mensen niet zien dat er momenteel niemand thuis is.

Heb je huisdieren? Dan is het noodzakelijk om iemand te hebben die of in jouw huis logeert tijdens jouw vakantie of tenminste dagelijks langskomt om de dieren te verzorgen. Dat geldt overigens ook als je planten hebt. Ook deze hebben verzorging nodig (in de winter wel iets minder dan in de zomer).

Verzekeringen en creditcard regelen

Een vakantie is leuk en aardig, maar je wil wel helemaal ingedekt zijn mocht er voor of tijdens je reis iets verkeerd gaan. Daarom is het noodzakelijk om vooraf een reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je gedekt als er onverhoopt iets gebeurd met jou of bijvoorbeeld je bagage. Naast een reisverzekering is het afsluiten van een annuleringsverzekering een aanrader. Mocht je onverhoopt niet op reis kunnen, dan kun je de gemaakte kosten verhalen op de verzekering en verlies je geen geld.

Behalve verzekeringen is het handig om een creditcard te regelen. Deze is niet alleen wereldwijd erkend als betaalmiddel, je aankopen zijn ook nog eens verzekerd. Daarnaast biedt een creditcard tal van andere voordelen, waaronder geen gedoe met vreemde valuta, ideaal voor noodgevallen en je kunt tot een bepaald bedrag op krediet kopen.

 

Koffers pakken

Alhoewel het inpakken van de koffer ook heel wat stress op kan leveren is het toch ook iets leuk. Het inpakken van de koffer betekend immers dat je aan de vooravond van je vakantie staat en je bijna kunt genieten. Afhankelijk van je bestemming neem je alleen een reistrolley mee of een grote koffer en een trolley.

Wat je meeneemt hangt vooral af van je bestemming en hoe lang je op vakantie blijft. Daarnaast is er ook een verschil of je alleen, met je partner of hele gezin op reis gaat. Zorg er in elk geval voor dat je verzorgingsproducten zoals tandenborstel en tandpasta en twee complete setjes kleding, pyjama, zwemkleding en een handdoek (indien nodig) in de trolley doet. Mocht je dan koffer onverhoopt verloren gaan, dan heb je in elk geval voor de eerste dagen wat kleding en verzorgingsproducten bij de hand.

Waar gaat jouw reis naar toe nu de grenzen langzaam weer open gaan 1

 

Nog meer tips om onbezorgd op vakantie te gaan

Naast bovengenoemde kun je ook nog letten op de volgende dingen:

  • Kom ruim op tijd aan op het vliegveld
  • Houd rekening met onverwachte dingen zoals file onderweg, vertraging bij het inchecken of vertraging van het vliegtuig
  • Zorg voor voldoende slaap voordat je aan de vakantie begint, dat doet je humeur alleen maar goed
  • Probeer vooral ook van alle voorbereidingen te genieten

 

Wat mag volgens jou niet ontbreken bij de voorbereiding van een onbezorgde vliegreis?

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.