boek je vakantie bij de ANWB

Altijd leuk zo’n houten vloer, maar het vraagt om enorm veel onderhoud. Reden te meer om eens te kijken naar een fantastisch alternatief: PVC, oftewel polyvinylchloride. Dit is een kunststof die zich kenmerkt door zijn stevigheid en duurzaamheid. Bovendien is het gemakkelijk te bewerken.

In deze blog vertellen we je over de mogelijkheden van PVC bij het kiezen van een vloer. Ben je op zoek naar een betrouwbare webshop waar je inspiratie op kan doen voor verschillende vloeren? Neem dan eens een kijkje bij Floer.nl; dé specialist op het gebied van vloeren!

 

Inhoud

Tegels voor maximaal woongenot

Allereerst heb je zogeheten Tegel PVC vloeren. Deze voelen niet alleen warm en zacht aan, maar zijn ook nog eens zeer geschikt zijn voor vloerverwarming. Ze hebben namelijk een lage warmteweerstand er weinig warmte verloren gaat. Er zijn ook stenen PVC tegels die meer passen bij de look van een een badkamer of keuken. Door de vele mogelijkheden, zoals een marmer- graniet- of lijsteenlook creëer je gemakkelijk een sfeervol en dynamisch interieur dat bij jou past. Ook qua kleurkeuze zal  het aanbod PVC tegels je niet snel teleurstellen.

Duurzaamheid voorop

Zoals je van ons bent gewend, helpen we je graag om binnen iedere productgroep een duurzame keuze te maken. Bij PVC vloeren kun je gemakkelijk nagaan of ze eco-vriendelijk en duurzaam zijn geproduceerd door te kijken naar de aanwezigheid van een Emissie level keurmerk (bij voorkeur A+) of een REACH certificaat. Dit wordt aan vloeren toegekend waarbij geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen gedurende de productie. Het daarbij meestal om ftalaat, een chemische stof die wordt gebruikt als weekmaker. Bij REACH gecertificeerde vloeren is gebruik gemaakt van olie uit sojabonen.

De PVC vloer leggen

Wees gewaarschuwd: een PVC-vloer leggen is een specialistische klus. Je kunt de tegels wel zelf leggen, maar hierbij is enige ervaring geen overbodige luxe. Een PVC-strook is namelijk erg dun, waardoor het snel kan beschadigen. Het plaatsen moet bovendien heel nauwkeurig gebeuren. Wanneer je toch zelf aan de slag wilt is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat je dekvloer schoon en vlak ligt. Dan pas kun je vloer egaliseren met egaline. Kijk op zijn minst een keer mee met een expert voordat je je hier zelf aan waagt. Vervolgens kun je de stroken PVC direct lijmen op de egaline. 

 

Voor de doe-het-zelvers

Zoek je toch een vloer die je gemakkelijk zelf kunt leggen? Dan biedt Click PVC een hele mooie uitkomst. Deze vloeren hebben hebben dezelfde voordelen als PVC tegels of laminaat, maar kennen net even wat meer gebruiksgemak. Hiermee ben je dus niet beperkt in je opties! De stroken van een click PVC vloer zijn iets dikker en bestaan uit meerdere lagen met ieder hun functie. Zo is de onderste laag gemaakt van een vochtbestendig kurk (lees: geschikt voor in de badkamer of keuken), wat ook nog eens de demping ten goede komt. De andere lagen bepalen de look van de tegel, zodat deze past in ieder vertrek van je huis.

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in