boek je vakantie bij de ANWB

Heel veel mensen in Nederland hebben een huisdier. Veel van deze mensen hebben dan een hond, een kat of een konijn. Maar er zijn ook veel mensen die kippen als huisdier hebben in hun eigen tuin. Ondanks dat dit misschien een iets ander huisdier lijkt dan normaal zitten er heel erg veel voordelen aan het hebben van kippen in je eigen tuin. Het is dan ook heel erg aan te raden om kippen te houden. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van het hebben van eigen kippen in je eigen tuin? Lees dan snel verder.

Inhoud

Kip als huisdier

Als je er over nadenkt om een kip te nemen als huisdier is het wel belangrijk dat je altijd al iets met kippen hebt gehad. Mocht dit niet het geval zijn dan kan het moeilijker zijn om je kip tam te maken, omdat je er minder aandacht aangeeft. Echter is het heel erg makkelijk om een kip tam te maken, vooral als je de kip koopt vanaf dat het een kuiken is. Wanneer een kip tam is komen ze gezellig bij je op schoot zitten en lopen overal achter je aan. Daarnaast kunnen ze ook uit je hand eten. Het fijne is dat je kippen ook goed naast andere dieren kunt houden. Het enige is dat je in de gaten moet houden dat de andere dieren de kippen niet pakt.

De voordelen

Er zijn verschillende voordelen van het houden van kippen als huisdier, namelijk:

  1. Je hebt altijd overheerlijke verse eitjes
  2. Kippen leven buiten, dus iedereen zet de kippenhokken lekker makkelijk in de tuin. Hierdoor heb je geen last van viezigheid in je huis.
  3. Van de poep van kippen kan je gemakkelijk je eigen biologische kippenmest maken
  4. Ze kunnen je ontdoen van veel tuin- en keukenafval en ze eten insecten en slakken uit je tuin op
  5. Leerzaam voor je kinderen om een beetje verantwoordelijkheid te leren om de kippen op tijd eten & water te geven
  6. De kippen zijn gemakkelijk te onderhouden en het is gemakkelijk schoon te maken.

Welk kippenras

Niet alle kippen zijn geschikt als huisdier en daarom is het goed om hier rekening mee te houden wanneer je een kip koopt als huisdier. Sommige rassen worden bijvoorbeeld erg groot en anderen maken weer meer lawaai dan andere kippen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als de kippen te groot worden voor het hok en de buren zullen waarschijnlijk ook niet blij zijn wanneer je hele luidruchtige kippen in je tuin hebt.

 

Tip: je zou een kippenhok kopen maar ook zelf een kippenhok kunnen bouwen.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in