boek je vakantie bij de ANWB

Als je op Mallorca bent moet je in elk geval een poging wagen om dolfijnen te zien. Wij hebben tijdens ons verblijf een dolfijnen boottocht vanaf Can Picafort Mallorca gemaakt met Delfin Negro boats. Een leuke boottocht met tussenstop op het prachtige strand van Cap Fermentor.

 

Inhoud

Vakantie op Mallorca

Als het goed is heb je al een aantal artikelen voorbij zien komen over mijn trip naar Mallorca. Zo gaf ik de tip voor een bustocht door het Tramontana gebergte. Een geweldige ervaring met leuke tussenstops in Valldemossa en Soller. Bij de tour hoort ook een rit met een historische tram naar de haven, wat ook erg leuk is. Verder kan ik je een verblijf in het Grupotel Gran Vista en Spa in Can Picafort van harte aanbevelen. Een ontzettend mooi en betaalbaar vier sterren hotel waar het je aan niets zal ontbreken.

Onze trip duurde maar een paar dagen, maar in die tijd hebben we geprobeerd zo veel als mogelijk te zien en te doen. We hebben ook een hop on hop off busrit gemaakt door Palma de Mallorca om de hoogtepunten van de stad te zien. Daarnaast hebben we gewoon met het openbaar vervoer gereisd en hebben we het historische plaatje Alcudia bezocht. Overigens allemaal geboekt via een Duitse website, omdat dit niet alleen goedkoper, maar ook veel makkelijker was.

Mocht je meer willen weten over Mallorca en waar je rekening mee moet houden? Lees dan snel hier verder.

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats uitzicht op kustlijn
Kustlijn als je een boottocht maakt vanaf Can Picafort

 

Dolfijnen boottocht Can Picafort Mallorca met Delfin Negro boats

Zoals ik al aangaf zou je bij je bezoek aan Mallorca moeten proberen om dolfijnen te zien. Inderdaad proberen, want die garantie heb je gewoon niet. Nu zijn er wel aanbieders die dit garanderen, maar dat wisten wij helaas niet. Je kunt bijvoorbeeld via TUI (Duitsland) in het Grupotel een boottocht boeken. Deze boottocht vertrekt echt heel vroeg in de ochtend bij zonsopgang en vaart achter een vissersboot aan. Daarmee is de kans heel groot dat je dolfijnen of zelfs walvissen spot. Bij de meeste touroperators kun je wel een boottocht maken, maar garantie is er dus niet. Feit is dat zowel dolfijnen als walvissen voor de kust zwemmen en met een beetje geluk kun je deze spotten.

Wij kwamen toevallig langs een stand van Delfin Negro Boats waar ze een dolfijnentocht aanboden. Aangezien dit redelijk geprijsd was besloten we spontaan een dolfijnentocht te boeken. We moesten daarvoor wel redelijk vroeg uit de veren, maar als je toch maar weinig tijd hebt, moet je dat ervoor over hebben. Je stapt in de haven aan boord van een redelijk grote boot. Het leuke is dat de boot een kleine glazen bodem heeft. Hiermee kun je dus precies zien wat er onder de boot zwemt. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik een aantal keren gekeken heb op de heenweg, maar op dat moment was er werkelijk niets te zien.

De boottocht zelf duurde een paar uur in totaal. Je vaart langs spectaculaire rotsformaties langs de kust. We hebben zelfs berggeiten gezien die tegen de steile rotswanden aanhingen. Dat ziet er echt heel apart uit en het lijkt haast onmogelijk dat de geiten gewoon blijven staan en zich zelfs probleemloos voortbewegen tegen de steile rotswand.

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats rotsformaties

Tijdens de tocht vaar je ook langs de Coll Baíx of Aucanda. Een hele mooie baai omgeven door rotsen. Als je goed kijkt kom je niet alleen rotsen tegen, maar ook grotten die door het klotsende water gevormd zijn. Deze grotten zijn niet echt toegankelijk. Wil je een grot bezoeken? Dan kun je dat wel doen op Mallorca. Hiervoor moet je bij de Cuevas Drach zijn. Dit wilden wij heel graag doen, maar helaas kwamen wij tijd tekort. Maar als je tijd over hebt, dan is dit zeker een aanrader, vooral op een dag dat het warm is. De grotten zijn immers ondergronds en een stuk koeler.

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats rotsen met grotten

Met de Delfin Negro boat vaar je langs de kust om vervolgens bij Cap Fermentor te pauzeren. Al in de verte lijkt dit rechtstreeks een plaatje uit een boek te zijn. Het water is azuurblauw, het strand wit en er staan tropische parasols gemaakt van palmbladeren.

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats cap fermentor

Tel hierbij mooie bomen en palmen en je hebt de perfecte mix voor een dagje strand. Je kunt hier de tijd naar eigen inzicht doorbrengen. Wij hebben eerst koffie gedronken, een klein stukje gewandeld en toen heb ik nog snel een duik in het kristalheldere water genomen. Dat was nog een beetje koud eind mei, maar is echt een must! Wandelen tussen de bomen is ook een aanrader, vooral als het warm en zonnig is.

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats cap fermentor boswandeling

dolfijnen boottocht Delfin Negro boats cap fermentor boswandeling

Terug naar de haven

Terug werd er iets sneller gevaren en kom je weer langs de mooie rotsformaties. Er werd op de terugweg nog een keer gestopt en je kon op zee zwemmen via een glijbaan vanaf de boot (zelfde concept hadden we al een keer meegemaakt tijdens onze boottocht op Kos) maar dat heb ik maar niet gedaan. Alhoewel het water ontzettend doorzichtig is, durfde ik het niet aan om alleen in de zee te duiken.

Helaas, waar we de boottocht eigenlijk voor maakten hebben we niet gezien, namelijk dolfijnen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik achteraf begrepen heb dat je voor dolfijnen spotten echt met zonsopgang eropuit moet, aangezien de dolfijnen later op de dag meer uit de kust zwemmen. Toch kan ik de boottocht van harte aanbevelen, al was het maar vanwege de stop bij Cap Fermentor. Bovendien is de prijs maar iets van 30 euro per persoon en ben je echt ruim een halve dag zoet.

Vergeet niet om zonnebrandcrème en een pet of hoed mee te nemen, want door de weerkaatsing van het water verbrand je sneller. Word je snel zeeziek? Zorg dan dat je bovenaan zit en dan recht voor je uitkijkt. Op die manier merk je veel minder van het deinen van de boot op de golven.

Nog iets wat je niet moet vergeten: neem contant geld mee. Ze komen namelijk op de terugweg langs met een camera om een leuke foto te maken die je kunt kopen. Helaas kun je alleen betalen met contant geld. Foto’s worden niet bewaard! Wij hadden helaas geen contant geld mee en baalden, want nu hadden we geen foto van ons op de boot.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in