boek je vakantie bij de ANWB

Heerlijk genieten tijdens je vakantie midden in de natuur op een camping. Als je een stacaravan of chalet hebt geniet je van talloze voordelen, die je vakantie nog aangenamer maken. Ontdek nu de voordelen van het hebben van een stacaravan of chalet.

 

Inhoud

Kamperen tijdens de vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om tijdens de vakantie naar een camping te trekken om daar hun vrije tijd door te brengen. Niet zo gek, want zo ben je lekker dichtbij de natuur en voor kinderen is het ook ideaal. Op de camping kunnen kinderen zich heerlijk uitleven, ravotten en de hele dag buitenspelen met andere kinderen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Daarbij vind je op veel campings genoeg faciliteiten en activiteiten voor het hele gezin zodat vervelen er niet bij is.

Veel campings liggen midden in de natuur, waardoor je het echte vakantiegevoel ervaart. Geen drukte van razend verkeer dat voorbij trekt, uitlaatgassen enz. In Nederland heb je ruime keuze uit verschillende campings waar het goed toeven is. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe, één van de meest bekende en geliefde natuurgebieden van Nederland.

Op de Veluwe vind je talloze campings waar je met je tent kunt bivakkeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op diverse plaatsen een stacaravan te kopen op de Veluwe. Daarmee ben je verzekerd van een heerlijk plekje midden in de natuur.

 

De voordelen van het hebben van een stacaravan of chalet

Kamperen is echter niet voor iedereen weggelegd, vooral als het om kamperen in een tent gaat. De stress begint al bij het opzetten van de tent tot de ergernissen die je kunt ervaren als je met je hele gezin op een kluitje ligt in een gehorige tent. Tel hierbij het feit dat je veel in moet leveren op het gebied van comfort en je snapt dat kamperen leuk is, maar niet voor iedereen.

Leestip: Zo wordt de eerste keer kamperen een succes

Behoor jij tot de mensen die wel dicht bij de natuur willen staan en optimaal willen genieten van comfort? Dan is een stacaravan of een chalet de beste keuze. Je kunt tijdens je verblijf namelijk genieten van:

  • Goede bedden met matrassen net als je thuis gewend bent, dus beter slaapcomfort
  • Beschikking over een keuken waar je lekker kunt koken en zelf kunt afwassen
  • Een eigen toilet en douche, zodat je niet afhankelijk bent van de gemeenschappelijke wasruimtes
  • Lekker droog binnen zitten in kou en regen in plaats van kou te kleumen in je tent
  • Schone woon- en leefruimte met voldoende ruimte zonder dat je bang hoeft te zijn dat je struikelt over luchtbedden, tentharingen enz.
  • Ideaal als je een keer visite wil ontvangen op de camping
  • Goede investering waar je jarenlang van kunt genieten, zowel met je partner als samen met je gezin

 

Verschil tussen stacaravan en chalet

Soms is het lastig om te achterhalen of het nu om een stacaravan of een chalet gaat. Vooral omdat beide termen vaak gebruikt worden voor hetzelfde, terwijl er een groot verschil is. Een nieuwe stacaravan is namelijk redelijk beperkt in ruimte en wordt vaak in massaproductie gemaakt. Een chalet is veel ruimer, biedt meer wooncomfort en kan helemaal naar je eigen wensen aangepast worden. Ideaal dus als je een bepaald beeld hebt van je vakantiewoning.

Daarnaast is een chalet veel beter geïsoleerd en daardoor niet alleen in de zomer te gebruiken als vakantieverblijf, maar eigenlijk het hele jaar door. Nadeel is wel dat een chalet wel wat duurder is in aanschaf, maar dat betaalt zich terug in meer woongenot.

 

Zoals je ziet heeft het hebben van een stacaravan of een chalet behoorlijk veel voordelen. Zeker als je een chalet hebt op een vakantiepark waar je permanent mag wonen.

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in