boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu in een chique tent zit, bij iemand thuis gaat eten, of zelf een etentje organiseert. Het is altijd belangrijk om te weten welk bestek je moet gebruiken. Het kan namelijk nogal ongemakkelijk zijn als je niet weet welk mes of vork je moet gebruiken voor welk gerecht. Daarnaast tilt, een goed gedekte tafel, je etentje naar een hoger niveau. Hieronder vind je alle informatie over de essentiële bestekset etiquette, van voorgerecht tot dessert. Op die manier weet je altijd en overal hoe je je bestek op de juiste manier moet gebruiken.

 

Inhoud

Begin bij het begin: het voorgerecht

Het voorgerecht wordt vaak geserveerd met een kleinere vork en mes dan het hoofdgerecht. Gebruik altijd de buitenste bestekset voor het voorgerecht. Als er slechts één set bestek aanwezig is, dan gebruik je deze uiteraard voor alle gangen.

 

Bestek voor het hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht gebruik je de grotere en zwaardere vork en mes. Het mes snijdt het vlees of de vis en de vork helpt bij het opscheppen. Leg het mes met de snijkant naar binnen op je bord, als je even niet aan het snijden bent. De vork leg je na het eten van een paar hapjes rechts van het bord.

 

De bijgerechten

Bijgerechten, zoals aardappels of groentes, worden meestal geserveerd op een apart bord. Gebruik een kleine vork om van het bijgerecht te eten. Leg deze rechts van je bord.

Bestek voor het dessert

Voor het dessert gebruik je een kleinere vork en lepel. Als er geen dessertlepel aanwezig is, dan gebruik je de kleine lepel voor het dessert. Leg de vork en lepel boven het bord, met het handvat naar rechts.

 

Extra tips bestek etiquette

Er zijn nog een aantal andere essentiële bestekset etiquette tips die handig zijn om te weten. Zorg altijd dat het bestek netjes en strak, in de juiste volgorde, op de gedekte tafel ligt. Pauzeer tussendoor en leg je bestek op je bord met de handvatten naar rechts. Als je je bestek neerlegt aan het einde van een gang, leg dan het mes en de vork over elkaar met de punten naar elkaar toe. Op die manier sluit je netjes je bestek en geef je aan dat je klaar bent met eten.

 

Met deze essentiële bestekset etiquette tips hoef jij je geen zorgen meer te maken over welk bestek je moet gebruiken tijdens een diner. En zelfs bij het organiseren van een etentje bij jou thuis weet je nu de essentiële etiquette om je tafel mooi in te dekken. Of je nu een ruime eetkamer hebt of slechts een kleine keuken, als het bestek maar goed ligt! Veel succes en geniet van het eten.

 

 

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in