boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu naar een feest of kantoor gaat, vrolijk je outfit op met een paar Happy Socks. Waarom zou je voor saaie zwarte, blauwe of grijze sokken kiezen als je ook vrolijke sokken kunt dragen? Vandaag alles over Happy Socks en in de giveaway geef ik ook nog eens twee paar weg.

 

Inhoud

Geschiedenis van de sok

Voor ons zijn sokken de normaalste zaak van de wereld en hoort het gewoon bij je outfit, behalve in de zomer dan. Toch is het leuk om even in de geschiedenis te duiken en te kijken waar en wanneer de sok zijn intrede heeft gedaan.

Hiervoor moeten we heel ver terug in de geschiedenis, aangezien de sok al lange tijd deel uitmaakt van de outfit van mensen. De sok behoort namelijk tot één van de eerste kledingstukken die de mensen voor zichzelf gingen maken. Niet zo gek ook, een sok zorgt namelijk voor warme voeten en als je warme voeten hebt, heb je het over het algemeen ook veel minder koud.

Het woord sok is afgeleid van het Latijnse woord ‘soccus’ en dat staat voor kleine Griekse schoen. De eerste sokken werden van dierenhuiden gemaakt. Rond de 8e eeuw voor Christus werden sokken gemaakt van gevlochten dierenharen gedragen. Ideaal, want deze hielden de voeten warm. Een paar eeuwen later maakten de Romeinen al verfijnde sokken van geweven stoffen, waardoor het draagcomfort verhoogd werd. Leuk detail: het waren de Romeinen die sokken in sandalen droegen.

Tot de 17e eeuw werden sokken eigenlijk altijd gebreid. Dit bleef zo tot de eerste handbreimachine op de markt kwam. In de 18e eeuw werden deze machines gebruikt door de eerste kousenfabrieken. Ineens werd de sok een sociaal statussymbool! Witte sokken stonden voor een hoge sociale klasse en gaven de drager groot aanzien. De witte zijden kous gedragen onder de kniebroek gaf aan dat je niet hoefde te werken en dat was te zien aan het feit dat je sokken wit bleven.

Dit modebeeld sloeg aan het einde van de 18e eeuw om: ineens moesten herensokken gestreept zijn. De witte kous had het afgedaan, maar ook de gestreepte kous was niet lang in de mode. De broeken werden langer en de sokken die eronder gedragen werden deden er niet meer toe. Dus toen werden alle sokken gewoon zwart, niemand die de sokken zag of het interesseerde.

 

Vrolijk je outfit op met een paar Happy Socks 1

 

De introductie van de gekleurde sokken

Gelukkig komt aan alle trends een einde en dat gold ook voor de zwarte sok. De ommekeer kwam aan het begin van de 21ste eeuw toen ineens gekleurde sokken de modewereld bestormden. Mannen mochten gekleurde sokken dragen. Gekleurd, gestreept, met stippen, het maakt allemaal niets uit. Belangrijk is dat je sokken kleur hebben en gezien mogen worden. De sokken zijn voor elke man: of je nu leraar bent, advocaat of als chirurg in een ziekenhuis werkt. En zeg zou zelf: zo een vrolijk paar sokken staat toch zowel onder een jeans als een pantalon hartstikke leuk!

 

Vrolijk je outfit op met een paar Happy Socks

Gekleurde sokken vind je inmiddels overal, maar wil je echt kwaliteit dan kun je het beste kiezen voor Happy Socks. Deze vrolijke sokken zijn ook het perfecte cadeau voor je man, vriend, vader, oom, broer en alle andere mannen in je leven. Niet alleen de sokken zijn vrolijk gekleurd, dat geldt ook voor de cadeauverpakking waarin deze aangeboden worden.

 

Vrolijk je outfit op met een paar Happy Socks 3
Happy Socks in vrolijke cadeauverpakking

 

Het merk Happy Sock komt uit Zweden, waar het in 2008 het levenslicht zag. Twee Zweedse vrienden wilden met hun visie meer geluk verspreiden door een alledaags item om te toveren in een vorlijk en kleurrijk design. En zo is het idee geboren van Happy Socks. Als je de sokken ziet, dan snap je de visie van deze twee vrienden gelijk. Het zijn vrolijk gekleurde sokken met de meest uiteenlopende motieven en dessins.

Inmiddels zijn Happy Socks in meer dan 70 landen wereldwijd verkrijgbaar. Voor de productie wordt alleen de beste kwaliteit katoen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de sokken veel langer meegaan. De sokken hebben ook een versterkte hiel en teen, waardoor slijtage voorkomen wordt. Een speciaal productieproces zorgt er bovendien voor dat de sokken niet krimpen in de was.

 

Maak kans op een paar Happy Socks

Ik mocht van hemdvoorhem.nl een cadeauverpakking van Happy Socks ontvangen. Twee paar sokken zijn hier in huis vergeven, maar ik heb nog twee nieuwe paar over. Graag verloot ik deze sokken via een kleine giveaway. Kijk hiervoor op Instagram en op Facebook. Deelname is dit keer namelijk via deze twee social media platformen (staat na 9:00 uur online).

 

Vrolijk je outfit op met een paar Happy Socks 2

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in