boek je vakantie bij de ANWB

WAR PONY is het overtuigende regiedebuut van Gina Gammell en actrice Riley Keough en volgt de levens van de twaalfjarige Matho en de drieëntwintigjarige Bill, twee Oglala Lakota jongens in het Amerikaanse Pine Ridge Reservaat in South Dakota. Hoewel de twee elkaar niet kennen, moeten ze dealen met dezelfde problemen als armoede, werkeloosheid en uitbuiting. WAR PONY had zijn wereldpremière vorig jaar in Cannes in het programma Un Certain Regard en won er de Caméra d’Or. De film is vanaf 18 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. Doe mee en maak kans op vrijkaarten voor de film.

 

 

Inhoud

War Pony

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels.

Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranch heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Benieuwd naar de film? Bekijk hieronder alvast de trailer

 

Algemene informatie

Land: VS
Gesproken taal: Engels, Lakota
Cast o.a.: Jojo Bapteise Whiting, LaDainian Crazy Thunder, Ashley Shelton                       Regisseurs: Gina Gammell en Riley Keough
Speelduur: 115 minuten
Genre: Drama
Kijkwijzer: geweld, grof taalgebruik, drugs- of alcoholgebruik
Leeftijd: 12 jaar

Vanaf 18 mei 2023 in de bioscoop te zien

WAR PONY is een realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat. Hoewel de film het regiedebuut is van Gina Gammell en Riley Keough, benadrukken ze dat de film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen.

Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat. WAR PONY was al te zien op verschillende festivals en heeft al meerdere prijzen mogen ontvangen, waaronder de Caméra d’Or vorig jaar tijdens Cannes.

War Pony + winactie filmposter

 

Maak kans op vrijkaarten voor de film War Pony

Wil je de film zelf zien? Doe dan mee en maak kans op vrijkaarten! Ik mag 3×2 vrijkaarten verloten onder mijn lezers. Ideaal als je samen met een vriend of vriendin wilt genieten van een avondje bioscoop.

Kans maken? Laat hieronder weten dat je meedoet.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

  • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
  • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
  • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
  • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

 

De winactie eindigt op woensdag 17 mei 2023 om 00:00 uur. Op donderdag 18 mei 2023 maak ik de winnaars bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Alleen voor deelnemers uit Nederland!

Dokteronline.com

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in