boek je vakantie bij de ANWB

Vanaf 28 juli 2022 draait er een nieuwe mysterieuze film in de bioscopen. Where The Crawdads Sing vertelt het meeslepende verhaal van Kya die alleen opgroeit in een gevaarlijk moerasgebied. Vanaf het moment dat ze als jonge vrouw in contact komt met twee mannen verandert haar leven drastisch. Benieuwd naar de film? Lees snel verder en doe ook mee met de winactie voor vrijkaarten.

 

Inhoud

Daar waar de rivierkreeften zingen, de bestseller

De film is gebaseerd op de bestseller ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ (Nederlandse vertaling) geschreven door Delia Owens. Deze bestseller is in de VS maar liefst 6 miljoen keer over de toonbank gegaan. Ook in Nederland is het een goed gelezen boek met een 8,2 als recensiecijfer.

Hieronder een korte beschrijving van het verhaal:

‘Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.’

Wil je het boek zelf lezen? Je kunt zowel de paperback als de E-book versie bestellen op bol.

 

Where The Crawdads Sing

Na de bestseller komt er nu een meeslepende, mysterieuze film. Where The Crawdads Sing vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. Door de geruchten over het ‘moerasmeisje’ die jarenlang rondgaan in Barkley Cove raakt de slimme en veerkrachtige Kya steeds meer geïsoleerd.

Als ze in contact komt met twee jonge mannen uit het dorp gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar als één van die twee dood gevonden wordt, wordt Kya meteen aangewezen als hoofdverdachte. Tijdens het onderzoek wordt steeds minder duidelijk wat er precies gebeurd is en dreigen de vele geheimen die het moerasland verborgen houdt onthuld te worden.

Benieuwd naar het verhaal? Bekijk hieronder alvast de trailer:

 

Algemene informatie over de film

Geschikt vanaf 12 jaar

Speelduur: 125 minuten

Genre: drama, mystery

Kijkwijzer: angst, geweld, grof taalgebruik

In de bioscoop: vanaf 28 juli ’22

Distributeur: Universal Pictures

Regisseur: Olivia Newman

Cast: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, David Strathair

 

Doe mee en maak kans op vrijkaarten

Wil je de film zelf zien? Dan heb ik goed nieuws voor jou: ik mag namelijk 2x 2vrijkaarten verloten. Om mee te doen aan deze winactie laat je hieronder weten welke film (dus geen serie) je voor het laatst hebt gekeken.

 

Meer kans maken? Doe dan ook het volgende:

 • Volg tipsvoorjou op Facebook (dat doe je natuurlijk al 😉) 1+
 • Deel het bericht op Facebook 1+ kans
 • Tag minimaal 5 mensen onder het bericht op Facebook 5+ kansen
 • Volg tipsvoorjou op Instagram 1+ kans

 

De winactie eindigt op donderdag 31 juli 2022 om 00:00 uur. Op maandag 1 augustus 2022 maak ik de winnaars bekend op FB. Je krijgt als winnaar ook een mailtje van mij.

Alleen voor deelnemers uit Nederland!

Where-the-Crawdads-Sing_ps_1_jpg_sd-high_Copyright-2022-CTMG-Inc-All-Rights-Reserved

Dokteronline.com

7 REACTIES

 1. Als laatste film ben ik samen met mijn dochter naar “Thor” geweest. Maar deze film lijkt ons ook erg mooi. Ikzelf heb het boek gelezen en was zeer onder de indruk.

 2. De laatste film die ik heb gezien is jurrassic world dominion.
  Dit lijkt mij ook echt een film om op groot doek te zien.

 3. Ik doe graag mee!

  Ik moet even denken, want het is al even geleden, maar volgens mij was het Plan Bart. Een Vlaamse film over een vrouw die graag zwanger wil worden, maar haar vriend wil geen kinderen.

 4. Is al Lang geleden en Denk dat het het de nachtwacht was samen met mijn kinderen.
  Heb wel interesse in deze film 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in