boek je vakantie bij de ANWB

Veel mensen kennen België wel als vakantieland, maar dan vooral grotere steden of de Ardennen. Een vergeten regio is West-Wallonië, deze staat ook wel bekend als Henegouwen. Ontdek nu 10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken.

 

Inhoud

België als vakantieland

Voor een ontspannen vakantie hoef je vaak niet verder te gaan dan je buurland. Zowel Duitsland als België zijn uitermate geschikt om te ontspannen en te genieten van een welverdiende vakantie. Veel vakantiegangers kiezen voor een vakantie in België vooral voor een verblijf in steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Daarnaast zijn de Ardennen de plek bij uitstek om actief bezig te zijn in de natuur.

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken time to momo

 

West-Wallonië in België

Veel mensen hebben er nog niet van gehoord en dat is jammer. Want West-Wallonië (zie ook visitwallonia.be) is meer dan de moeite van het bezoeken waard. Wallonië is de meest zuidelijk gelegen provincie van het land en is hoofdzakelijk Franstalig. Overigens spreken ook best veel mensen gewoon Nederlands of Engels. Doe je een beetje moeite om Frans te spreken? Dan wordt dat zeer gewaardeerd.

West-Wallonië grenst aan Frankrijk en is het gebied waar vroeger de mijnsteden lagen. Dit zie je zowel in de architectuur als de natuur terug. Daarnaast is het de provincie bij uitstek die volop in ontwikkeling is en daardoor steeds interessanter wordt. Hierboven zie je de reisgids van Henegouwen (West-Wallonië) uitgegeven door Time to Momo.

 

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken

België is echter veel meer en heeft veel meer te bieden dan bovengenoemde. Of het nu gaat om natuur, cultuur of zelfs op culinair gebied, West-Wallonië (Henegouwen) heeft het allemaal. Dat maakt het tot een bestemming dichtbij huis geschikt voor jong en oud. Nog steeds niet overtuigd? Lees snel verder en ontdek 10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken.

 

1. Cultuur snuiven doe je in West-Wallonië

Als je dol bent op cultuur dan moet je West-Wallonië zeker op je lijst zetten. Hier kun je ronddolen door de straten van steden zoals Mons (Bergen) en Tournai (Doornik) en genieten van straatkunst, musea en Unesco Werelderfgoed. Wist je trouwens dat Mons in 2015 culturele hoofdstad van Europa was?

 

2. Genieten van de natuur

Niet alleen op cultureel gebied heeft West-Wallonië veel te bieden, dat geldt ook voor de natuur. Ga er heerlijk op uit met de fiets (uitgestippelde fietswegen vind je via de verschillende RAVelroutes) of maak een wandeling door de natuur. Rondom Mons geldt dat de heuvels die je hier ziet veelal ontstaan zijn uit afvalstoffen/overblijfselen van de kolenmijnen. Deze werden op hopen gegooid die uitgroeiden tot heuvels (terrils). Inmiddels zie je niets meer van deze reststoffen, maar zijn het prachtig begroeide heuvels waar het heerlijk toeven is.

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken fietspad
RAVel route

 

3. Bijzonder overnachten

Hou je van bijzondere overnachtingen? Wil je een keer iets anders dan gewoon een hotelkamer? Dan ben je in Henegouwen op de juiste plek. Wat dacht je van natuurlijk overnachten in een eco resort? Hier kun je onder andere een overnachting boeken in een boomhut met privé sauna. Of kies voor een 2-persoons accommodatie in de vorm van een boot vlakbij het meer. Liever een plekje in de stad? Geen probleem! Bij Martins Dream Hotel in Mons overnacht je in een voormalige kerk. Hoe bijzonder is dat?

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken bijzonder overnachten
Bijzonder overnachten in een boomhut

 

4. Culinair genieten in West-Wallonië

Net als in Frankrijk houden ze in Wallonië van lekker tafelen. En dat tafelen doen ze goed. Vaak met lokale producten die biologisch zijn en daardoor heel anders smaken dan de standaard producten die je in de winkel haalt. Als foodie zul je hier gegarandeerd niets tekort komen en elke dag kunnen genieten.

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken culinair

 

5. Een geschikte vakantiebestemming met kinderen

België is een mooie bestemming voor gezinnen met kinderen en dat geldt ook voor Wallonië. Niet in de laatste plaats omdat je alles mooi met elkaar kunt combineren: culinair, cultuur, natuur en vermaak. Want in West-Wallonië vind je één van de mooiste dierentuinen van Europa: Pairi Daiza. Een dierentuin die zo groot is dat je er makkelijk twee dagen door kunt brengen. Het is ook mogelijk om hier te overnachten!

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken pairi daiza

 

6. Tieners halen hun hart op in Mons

Op vakantie gaan met tieners kan moeilijk zijn. Neem ze daarom mee naar Mons! Mons is een studentenstad bij uitstek en je vindt hier veel terrassen en restaurants waar jongeren te vinden zijn. Daarnaast worden er tal van evenementen georganiseerd waaronder het Doudou festival. Deze ‘kermis’ staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNSECO en vindt plaats op de eerste zondag na Pinksteren.

 

7. West-Wallonië: de streek voor kunstliefhebbers

Of je nu op zoek bent naar een museum voor uiteenlopende kunst (Grand Hornu) of gewoon wil genieten van streetart, je vindt het allemaal in Henegouwen. Wil je meer lezen over kunst in West-Wallonië? Lees dan snel hier verder.

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken streetart

 

8. Voor elk wat wils

Samen op vakantie gaan kan een uitdaging zijn. Of je nu met je partner op pad gaat of met je gezin. Grote kans dat er uiteenlopende interesses zijn. Gelukkig hoef je in West-Wallonië geen keuze te maken voor het één of ander. Je kunt met gemak meerdere dingen met elkaar combineren, waardoor iedereen tevreden is en kan genieten.

 

9. Makkelijk en snel bereikbaar

Of je nu met de trein of de auto gaat, West-Wallonië is dichterbij dan je denkt. Binnen 2,5 – 4 uur ben je vanuit de meeste plaatsen in Nederland in Henegouwen. De verbinding met de trein is over het algemeen goed en ook met de auto zijn alle plekken makkelijk en snel bereikbaar.

10 redenen waarom je samen met je gezin West-Wallonië wil bezoeken treinreis
Ik ben vanaf Arnhem naar West Wallonië gereden met de trein

 

10. Frankrijk maar dan dichterbij

Hou je van Frankrijk? Is Frankrijk je favoriete vakantiebestemming? Sla Frankrijk dan een keer over en kies voor West-Wallonië als vakantiebestemming. Grote kans dat je hier net zo geniet als van een vakantie in Frankrijk. Zowel de taal als op culinair en cultureel gebied kan Wallonië perfect tippen aan Frankrijk.

Dokteronline.com
Vorig artikelBijzonder beroep: draagconsulente
Volgend artikelWil jij je sportprestaties verbeteren?
anja
Creatief, eigenwijs, nieuwsgierig, moeder en jonge oma. Duitse met Nederlands paspoort die ook jaren in Suriname heeft gewoond. Een paar steekwoorden die mij als redacteur van dit online magazine omschrijven: nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen uit, gezondheid voorop (opgeleid als voedingscoach, basis medische vakken opleiding gevolg), geniet van het leven, dol op bloemen, planten, dieren, bakken, koken, reizen, zelf maken. Mijn nieuwsgierige aard heeft ertoe geleid dat ik mijn tips die ik overal en nergens tegenkom graag met anderen deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in