boek je vakantie bij de ANWB

Ga je binnenkort op vakantie en zoek je een keer iets anders? In dit artikel een overzicht van een aantal aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken, voor wie eens wat anders wil.

 

Inhoud

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken

Veel mensen zijn bezig met het plannen van vakantie. Voor velen betekend dit: een bungalow reserveren of een plekje op de camping vastleggen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een hostel, hotel of een huisje met jacuzzi op de Veluwe.

Maar waarom zou je genoegen nemen met een drie of wellicht vier sterren hotel? Waarom niet eens iets heel anders? Hierbij valt te denken aan een nachtje in een ijshotel, slapen in een kerk, een overnachting in een heus wijnvat of gewoon een nachtje logeren in een heus onderwater hotel. Dit alles is mogelijk (als je tenminste genoeg geld hebt). Neem zeker eens een kijkje bij tovernachting.nl als je op zoek bent naar een bijzondere slaapplek in Nederland.

 

Het ijshotel in Zweden

Altijd al een fervente liefhebber van ijs en sneeuw geweest? Dan is het volgende hotel zeker het uitproberen waard: het ijshotel in Zweeds Lapland. Het is een uniek hotel dat gemaakt is van enkele duizenden tonnen ijs en sneeuw, met een constante temperatuur van -5°C. Elk jaar wordt het hotel opnieuw gebouwd, als de winter valt in Zweeds Lapland. Dit betekent dat het hotel er ook elk jaar anders uitziet, omdat men gebruik maakt van diverse ijskunstenaars.

Kamers hebben speciale designs en thema’s. De gasten slapen op een bed van ijs, in een speciale thermale slaapzak. Om ’s ochtends weer wat op temperatuur te komen, krijgen de gasten een kopje hete sap op bed geserveerd. Prijzen zijn afhankelijk van de kamer en de aankomstdatum; prijzen vanaf 130 Euro p.p. per nacht

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken ijshotel zweden

 

De boomhut in India

Als kind er altijd van gedroomd om in een boomhut te slapen? In India kun je je droom waar maken: een bizar hotel in de vorm van een boomhut midden in de tropische regenwouden van India. Op een hoogte van bijna 30 meter zijn zeer luxe boomhutten gemaakt, met stromend water, telefoon, een bad en een hangbrug. Genietend van alle luxe, omringd door prachtige flora en fauna moet dit een zeer bijzondere ervaring zijn voor de gasten. Prijzen beginnen bij $200 per nacht, per boomhut voor 2 personen.

 

Het onderwater hotel

Voor liefhebbers van de onderwaterwereld: slapen in het Poseidon Onderwater Resort! Een bizar hotel, waarbij men op een diepte van 13 meter onder het zeeoppervlak onder een glazen koepel slaapt, omgeven door het heldere blauwe water van de Fiji Lagune. Voor de gasten zijn er enkele leuke attracties: met een druk op de knop kan men de vissen voederen en in de avond kan men een deel van het water verlichten, om ook in de avond van een spectaculair uitzicht te kunnen genieten. De prijs ligt rond de 1000 Euro.

 

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken poseidon underwater resort

 

Slapen in een capsule

Een bijzonder en evengoed bizar hotel: The Capsule Inn in Japan heeft een ludieke manier gevonden om mensen van een nachtje slaap te laten genieten: zij hebben geen aparte kamers voor hun gasten, maar eenvoudige capsules met een glazen deur ervoor, waar alleen een bed in is. Je schuift in het bed en kunt genieten van een nachtje slaap (alhoewel…? Niets voor mensen met claustrofobie). Er is wel een ingebouwde tv scherm dus je hoeft je niet te vervelen. Het is wel een redelijk goedkope manier van overnachten: prijs vanaf $23 per nacht.

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken capsulehotel japan

 

Das Parkhotel in Oostenrijk

Het slapen in een plastic hok niets voor jou? Wil je het ietwat ruimer? Kies dan voor een nachtje in een heuse rioolpijp in Oostenrijk. De pijp is voorzien van een bed, nachtkastje, elektriciteit en een klein raampje voor een beetje daglicht. Bizar genieten van een nachtje slaap… Aan de prijs zit ook een luchtje: een nachtje kost al gauw 100 Euro per persoon.

 

Slapen in een vliegtuig

De droom van alle kleine jongetjes: een kijkje nemen in de cockpit van een vliegtuig! In Zweden kun je er niet alleen een kijkje nemen, je kunt er zelfs in slapen. Het vliegtuig, een oude Boeing 747 is ingericht met allemaal bedden, die per nacht te huur zijn. Voor meer luxe en een eigen kamer moet men de cockpit nemen, die ook nog eens voorzien is van allerlei luxe zoals een eigen badkamer en uitzicht op het vliegveld. Prijzen beginnen bij ongeveer $30.

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken jumbo stay

Slapen in een wijnvat

In eigen land heeft men ook een bijzondere manier gevonden om te overnachten: slapen in een oud wijnvat. De oude wijnvaten zijn omgebouwd tot heuse hotelkamers, inclusief televisie, bed en douche. Nu maar hopen dat men de volgende dag zonder kater wakker wordt. Prijzen beginnen vanaf 52 Euro, waarbij je bij meerdere overnachtingen in aanmerking komt voor een korting.

 

Kraanhotel in Harlingen

Het ideale hotel voor wie geen last van hoogtevrees heeft: het kraanhotel in Harlingen. Er is een heuse kamer in de kraan ingericht. Leuk detail: uitzicht bepaalt men zelf door kraan te bedienen. In elk geval is het een manier om ongestoord te genieten, want de kans dat je op die hoogte gestoord wordt is wel erg miniem. De prijs ligt tussen 150-175 Euro inclusief ontbijt en avondeten.

Aparte, bijzondere en bizarre hotels en slaapplekken kraanhotel

 

Spacehotel

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om een nachtje in de ruimte door te brengen. Voor wie eens de aarde vanuit een andere invalshoek wil bekijken. Helaas zullen de prijzen voor de meesten van ons aan de hoge kant liggen, maar wellicht is er nog ergens een suikeroompje met een slordige 1.000.000 Euro per nacht, dan kun je alsnog je plekje in het spacehotel reserveren.

Leestip: Bijzonder overnachten met kinderen

 

Waar slaap jij het liefst als je op vakantie gaat? 

 

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in