boek je vakantie bij de ANWB

Het is zo ver: jullie vieren je 2-jarig huwelijk, ook bekend als het papieren huwelijk. Ontdek nu leuke cadeautips voor papieren huwelijk, wat je kunt doen om deze heugelijke dag te vieren en waarom een 2-jarig huwelijk papieren huwelijk genoemd wordt.

 

Inhoud

Waarom heet 2-jarig huwelijk papieren huwelijk?

De keuze voor de term “papieren jubileum” komt voort uit de traditie om het tweede huwelijksjaar te vergelijken met papier. Net zoals papier vatbaar is voor scheuren en beschadigingen, zo is het tweede jaar van het huwelijk ook gevoelig voor uitdagingen en groeipijnen. Tegelijkertijd symboliseert papier ook het prille begin, de blanco pagina’s van jullie liefdesverhaal die de komende jaren nog beschreven moeten worden.

 

Welke kleuren horen bij papieren huwelijk?

Vaak worden jubilea ook geassocieerd met bepaalde kleuren. Voor 2 jaar getrouwd kies je de kleuren rood of linnen wit. Wil je dus het huis of de slaapkamer versieren? Dan zijn dit de kleuren die bij dit jubileum passen.

 

Welke bloemen 2-jarig huwelijk?

Niet alleen worden jubilea herdacht met bepaalde kleuren, maar ook bloemen. Voor een papieren huwelijk zijn dat Lelietjes-van-Dalen. Deze bloem is niet voor niets gekozen, want de bloem symboliseert tederheid en een tedere uitstraling. En dat is iets wat jullie zeker nog voor elkaar voelen en uitstralen.

 

Wat geef je voor 2-jarig huwelijk?

Wil je jouw partner verrassen met een leuk cadeau voor het papieren huwelijk? Dan is een papieren cadeau perfect geschikt. Geen idee wat je kunt geven? Hieronder vind je leuke cadeautips papieren huwelijk:

  1. Een gepersonaliseerd kunstwerk: Denk aan een met de hand geschreven liefdesbrief, een gedicht of een getekende kaart. Deze persoonlijke creaties zijn tastbare herinneringen de liefde voor de ander.
  2. Een boek met jullie liefdesverhaal: Creëer een boek waarin jullie twee jaar als echtpaar samen wordt vastgelegd. Voeg foto’s, herinneringen en grappige anekdotes toe. Dit boek is niet alleen persoonlijk, maar onbetaalbaar omdat het barst van de liefdevolle momenten samen.

 1. Concert- of theatertickets: Verras je partner met kaartjes voor een show of concert waar jullie van houden. Dit is niet alleen een geweldig cadeau, maar het biedt ook de mogelijkheid om quality time samen door te brengen.
 2. Abonnement op een tijdschrift: Kies een tijdschrift dat de interesses van je partner weerspiegelt en geef een abonnement cadeau. Ideaal om zich af en toe terug te trekken voor wat me-time en niets anders te doen dan ontspannen te lezen.
 3. Een romantisch dagboek: Begin samen een dagboek waarin jullie gedachten, ervaringen en liefdesnotities delen. Dit is een gezamenlijk project waarin jullie liefdesverhaal tot leven komt.

 

Tips vieren 2-Jarig huwelijk of papieren huwelijk

Wil je het papieren huwelijk niet zomaar voorbij laten gaan en wil je net iets meer doen dan alleen een cadeautje geven? Check dan snel onderstaande tips:

 1. Een romantische getaway: Plan een weekendje weg naar een romantische bestemming. Of het nu een gezellige bed & breakfast is of een chique hotel, deze tijd samen zal jullie relatie versterken.

 Leestip: Dit zijn de beste adults only hotels in Nederland

 1. Herbeleef jullie eerste date: Ga terug naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben of jullie eerste date hadden. Perfect om nostalgische gevoelens op te roepen en te zien hoe ver jullie nu al zijn gekomen.
 2. Kook samen een speciaal diner: Bereid samen een heerlijke maaltijd of plan een avondje uit in jullie favoriete restaurant. De culinaire ervaring is sowieso een feest voor de zintuigen en geeft jullie de kans om even lekker te genieten met zijn tweetjes.
 3. Leg jullie liefde vast op de camera: Huur een fotograaf in voor een romantische fotoshoot. De beelden zijn dan niet alleen een prachtige herinnering voor later, maar belicht ook jullie liefde vanuit een andere kant.
 4. Vernieuw je geloften: Vernieuw jullie huwelijksgeloften in het bijzijn van vrienden en familie. Hiermee benadruk je nog eens jullie liefde voor elkaar.

 

Het papieren huwelijk is natuurlijk nog maar het begin van jullie liefdesreis samen. Op naar nog heel veel liefdevolle jaren met elkaar.

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in